Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Δημήτρης Κουσελάς: Ανακαίνιση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με τα προβλήματα του Κ.Υ. Φιλιατρών, ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση της ανακαίνισης του Κ.Υ. , καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το πλήρες κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής: .....

«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Η προηγούμενη Διοίκηση παρέδωσε το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών σε ομολογουμένως άθλια κατάσταση (πεσμένα ταβάνια, διαβρωμένοι τοίχοι, ξηλωμένα δάπεδα), με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η οποία σαφώς υπονομεύει την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ο νέος Διοικητής του κ. Μπόζος Παναγιώτης απέστειλε στο Υπουργείο σας μελέτη, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, για την άμεση ανακαίνισή του, η οποία κρίνεται απολύτως απαραίτητη και κατεπείγουσα.

Το εν λόγω Κέντρο παρουσιάζει επιπλέον σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα απαιτείται η άμεση ενίσχυσή του με έναν παιδίατρο. Επίσης, είναι ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση για την απουσία, από τον Σεπτέμβριο του 2009, της τοποθετηθείσας σε αυτό μικροβιολόγου, η οποία βρίσκεται σε άδεια μητρότητας και δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία της μέχρι σήμερα. Παράλληλα, απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 2 νοσηλευτών, γιατί με το υπάρχον προσωπικό (4 νοσηλευτές) δεν καλύπτονται ούτε οι ελάχιστες βάρδιες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού.

Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών είναι το μοναδικό για την κάλυψη των τουλάχιστον 9.200 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, διότι δεν έχουν δυνατότητα προσιτής εναλλακτικής κάλυψης. Γι’ αυτό, σας παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε για τη χρηματοδότηση της αναγκαίας ανακαίνισής του, η οποία είναι κατεπείγουσα, καθώς και για την κάλυψη των κενών στελέχωσής του σε απολύτως απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του προσωπικό.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί για τα θέματα αυτά».

5 σχόλια:

  1. Που ησουν τοσο καιρο Δημητρακη?Τωρα που δεν υπαρχει μια στο ταμειο και ξερεις πιο ειναι το αποτελεσμα κανεις προτασεις εκ του ασφαλους!αμ δεε...
    Γιατι δεν κανεις μια προταση με αποτελεσμα να ερθει η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ...?
    Ευκολο ειναι!!!
    ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ...
    ΚΑΝΤΟ ΝΤΕ!!!

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο καιρό ήταν στο e-mail μου αλλα... έτρωγε πόρτα. Εκανα σήμερα μια εξαίρεση γιατί πολυ απλά το δελτίο τύπου αφορά τα Φιλιατρά.

    θα τον ξαναδείς όταν θέμα του θα αφορά τα Φιλιατρά ή και κάτι που να αφορά ΚΑΙ τα Φιλιατρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. agaphte kurie kousela nwris thimithikate na koitaksetai pio notia kai na deite kai ta filiatra,afou omws epese to mati sas gt afou toso polu endiaferesthe den kanete mia protash na ginoun ta filiatra edra kalikratiou dhmou pou plhroun apo oso kseroume tis proupotheseis tou nomou kai oxi h idiaiterh patrida sas???perimenw mia apanthsh etsi gia thn istoria..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NLS άμεσα επικοινώνησε μαζί μου με mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ Κ.Υ.ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.ΟΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ --ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.