Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δέκα πυρκαγιές την Κυριακή. Οι δύο ήταν εμπρησμοί

Στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας θα οδηγηθεί σήμερα – στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- ένας 52χρονος Γερμανός, ο οποίος χθες το μεσημέρι, την ώρα που επιχειρούσε να καθαρίσει το χωράφι του με χλοοκοπτικό, προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή Κάκκαβα του Δήμου Αυλώνος, που έκαψε 40 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, το συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων αντιπύραρχος Βασ. Καπέλιος, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τους Γαργαλιάνους, την Κυπαρισσία, την Καλαμάτα και το Μελιγαλά, ενώ επιχειρούσαν και τα δύο PZL.
Συνολικά επενέβησαν 9 οχήματα με ..........

18 πυροσβέστες.

«Φορτωμένη» η Κυριακή

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο. Την Κυριακή, τα στελέχη της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περισσότερα από δέκα περιστατικά, με σοβαρότερα αυτά που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Μπιρμπίτας και στο ρέμα Καρυά, κοντά στη Βελίκα, όπου κάηκαν περίπου 28 στρέμματα σε κάθε πυρκαγιά.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας αντιπύραρχος Χαρ. Αφάλης, είπε πως οι δύο αυτές πυρκαγιές είναι το αποτέλεσμα εμπρησμού από πρόθεση. Μπορεί να μη βρέθηκαν κάποια συγκεκριμένα ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά αυτή είναι η εκτίμηση των στελεχών της Π.Υ. από τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι φωτιές.

Άλλη μία πυρκαγιά σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Σάντοβας, καίγοντας αγροτική έκταση. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια.

Σε ένα άλλο περιστατικό μεταξύ Ελαιοχωρίου και Δήμιοβας, που έκαψε ένα στρέμμα έκτασης, υπήρξε κάτοικος – εθελοντής, ο οποίος προέβη σε έργω και λόγω εξύβριση πυροσβέστη. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και όπως ανέφερε ο κ. Αφάλης, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις καθοριστική ήταν η συνδρομή των δύο PZL που επιχείρησαν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καταφέρνοντας σε συνδυασμό με τις δυνάμεις των πυροσβεστών και των εθελοντών πυροσβεστών της κάθε περιοχής, να αποτρέψουν την επέκταση των πυρκαγιών.

Πηγή: Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.