Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ξέμεινε από υλικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στη μεταβατική περίοδο, λόγω της αλλαγής στο καθεστώς προμηθειών, αποδίδει τα προβλήματα που εμφανίστηκαν και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την έλλειψη ιατρικών υλικών, ο διοικητής Γιώργος Μπέζος.
Όσον αφορά στην αναβολή χειρουργείων στην Οφθαλμολογική Κλινική την περασμένη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν απαραίτητα υλικά, εκτιμά ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ακόμη δεν έχουμε πάρει την έγκριση του ενιαίου πίνακα προμηθειών για το 2010, για να αρχίσουμε τους διαγωνισμούς, ενώ αυξήθηκε ο έλεγχος στα εξωσυμβατικά. Αυτό δημιούργησε ένα θέμα με τις ............

εταιρείες και προκλήθηκε αναστάτωση, όμως μας εστάλη μια διευκρινιστική παράγραφος, που λέει ότι, όσον αφορά στα κατεπείγοντα, η προμήθεια θα γίνεται με το προηγούμενο καθεστώς, για να μη δημιουργείται πρόβλημα. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί το θέμα και δε θα υπάρχει κανένα ζήτημα».

Στην ερώτηση, τι ακριβώς σημαίνει κατεπείγοντα, εάν δηλαδή πρόκειται και για προγραμματισμένα χειρουργεία ή μόνο για έκτακτα περιστατικά, όπως κάποιο τροχαίο, ο κ. Μπέζος απάντησε: «Φυσικά ένα τροχαίο είναι επείγουσα περίπτωση, όμως ο όρος “επείγοντα” παίρνει λίγη συζήτηση. Πάντως, θέματα που πρέπει να προχωρήσουν, θα προχωρήσουν».

Κυπαρισσία

Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου χθες λειτούργησαν για πρώτη φορά και τα καινούργια χειρουργεία που παραδόθηκαν πρόσφατα, ο διοικητής Πάνος Μπόζος μας είπε ότι, προς το παρόν, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς υπάρχουν κάποιες προμήθειες.
«Με δεδομένη και την αλλαγή στο καθεστώς προμηθειών, στείλαμε στο υπουργείο τον προγραμματισμό μας για τρεις μήνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καλυπτόμαστε απόλυτα, γιατί θα προκύψουν και καταστάσεις που δεν έχουν προβλεφθεί.
Για να προμηθευτούμε τα υλικά, πρέπει πρώτα να μας τα εγκρίνουν από το υπουργείο. Εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και το υλικό είναι επείγον, οπότε μας δίνεται τη δυνατότητα να το προμηθευτούμε άμεσα. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μεταβαίνουμε από μία διαδικασία σε μία άλλη - προσαρμογή στο καινούργιο τιμολόγιο που δείχνει το παρατηρητήριο τιμών - οπότε θα δημιουργηθεί μια αναταραχή, που στα μεγάλα νοσοκομεία θα είναι πιο έντονη».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.