Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Μεταγραφές, εγγραφές, αποδεσμεύσεις. Τι ισχύει σύμφωνα με την ΕΠΟ.

Τέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, ώστε οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και των μεγαλύτερων κατηγοριών να προχωρήσουν στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους.

Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς ισχύει σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΠΟ για τις μεταγραφές, τις αποδεσμεύσεις, τις υποσχετικές, τις πρώτες εγγραφές, τις επανεγγραφές, αλλά και άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΠΟ ισχύουν τα εξής:

Οι αποδεσμεύσεις γίνονται από την 1η έως και 31 Ιουλίου κάθε έτους.
Οι μεταγραφές γίνονται από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου κάθε έτους. Επίσης κάθε σωματείο μπορεί να αποκτά με μεταγραφή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους μέχρι δύο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Οι προσωρινές μετεγγραφές (υποσχετικές) γίνονται από 1η έως 31 Ιουλίου κάθε έτους.
Οι επανεγγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών γίνονται από 1η έως 30 Σεπτεμβρίου και από 1η έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους.
Οι πρώτες εγγραφές γίνονται από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου και από 1η Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου.

Προσωρινή μεταγραφή ποδοσφαιριστή λόγω απόστασης: Η αίτησή τους υποβάλλεται πάντοτε από τον ποδοσφαιρισή στην αρμόδια επιτροπή ιδιότητος-μεταγραφών της ΕΠΟ από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.
Μεταγραφές για Ελληνες - ομογενείς από ξένη ομοσπονδία από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
Αλλοδαποί: Αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που έχουν δελτίο σε ξένη ομοσπονδία ή είναι ελεύθεροι, μετεγγράφονται - εγγράφονται ως πρώτη εγγραφή κατά την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί δελτίο στην αλλοδαπή, εγγράφονται ως πρώτη εγγραφή κατά την περίοδο των πρώτων εγγραφών από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου και από 1η Φεβρουαρίου έως και 15 Μαΐου.

1 σχόλιο:

  1. Η υποσχετική μεταγραφή μπορεί να σπάσει και να επιστρέψει ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα η οποία το εχει δώσει? Δηλαδή ειμαι με υποσχετική απο μια ομάδα τησ Κορινθίας σε μια ομάδα στην Μεσσηνία απο τον Ιούλιο, μπορώ τωρα τον Ιανουαριο να επιστρέψω στην ομάδα της Κορινθίας,με λιγα λογια να σπλασει ο δανεισμός μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.