Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εξοργισμένος ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την πρόταση καλαφάτη για κλείσιμο του ιδρύματος

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, σε συνέντευξή του στο «Θάρρος», είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να κλείσει το ίδρυμα, κάνοντας λόγο ακόμη και για συμφέροντα. Μάλιστα, ο τίτλος του «Θ» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τότε ήταν: «Κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;».

Το θέμα επανέφερε χθες με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο γιατρός Γιώργος Καλαφάτης (διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας), ο οποίος πρότεινε να καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Την άποψη αυτή, ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε .......

χθες και στο «Θάρρος». Όπως μας είπε, μεταξύ άλλων, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα περιστατικά της Τριφυλίας παραπέμπονται για χειρουργικές επεμβάσεις στην Καλαμάτα. Πρόσθεσε δε, ότι, ενώ το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τυπικά θεωρείται ισότιμο με αυτό της Καλαμάτας, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς του να μεταφέρεται στους γιατρούς της Καλαμάτας. Τις δηλώσεις του, όπως ανέφερε, προκάλεσε πρόσφατο περιστατικό από τροχαίο. Ένας νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού πρώτα χάθηκαν ώρες για να γίνει διάγνωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου τελικά δεν τον κράτησαν. «Εάν είχε έρθει κατευθείαν με ασθενοφόρο στην Καλαμάτα και δεν είχε πάει καθόλου στην Κυπαρισσία, θα είχε γλιτώσει χρόνο και δεν θα είχε επιβαρύνει την κατάστασή του» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Οι δηλώσεις του κ. Καλαφάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνου Μπόζου, ο οποίος χθες μας είπε: «Έχω εξοργιστεί με όσα διάβασα. Δε μπορεί αυτά τα πράγματα να λέγονται από γιατρούς, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τη δημόσια υγεία! Χειρουργικά περιστατικά μπορεί να έρχονταν στην Καλαμάτα, γιατί εδώ κι ένα χρόνο στην Κυπαρισσία δε λειτουργούσαν τα χειρουργεία, όπου γινόταν ανακαίνιση. Όμως, άλλο να βάζεις θέμα σωστής λειτουργίας και συνεργασίας των Νοσοκομείων μεταξύ τους και άλλο να ζητάς να εξαφανιστεί ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους και διπλάσιους ή τριπλάσιους το καλοκαίρι. Τι θα γίνει αν καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; Θα δημιουργηθεί κενό ή θα έρθουν άλλοι, ιδιώτες; Γιατί κενό σε μια τόσο μεγάλη μερίδα πληθυσμού δε μπορεί να υπάρξει» σημείωσε στο «Θ» ο κ. Μπόζος, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει με γραπτή απάντησή του στον κ. Καλαφάτη.

Πηγή: Θάρρος

2 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κος Καλαφάτης καλό θα είναι να κοιτάζει την δουλειά του, να την κάνει καλά και την ύπαρξη ή μη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα την κρίνουν άλλοι.
    Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι άλλο και έχει σχέση με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που η αγαπητή μας Καλαμάτα βλέπει να αποδυναμώνεται σε σχέση με τον ισχυρό ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
    Λοιπόν Κε ΚΑΛΑΦΑΤΗ πιστεύω ότι πρέπει να κλείσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις μηδαμινές υπηρεσίες που προσφέρεται εσείς και οι συνάδελφοί σας.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ
    (ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ-ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΣ ΚΛΠ ΣΥΓΝΩΜΗ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ)ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ-ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ.
    Ακόμη υπάρχει και η σοφή διαθήκη του αείμνηστου
    ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ που αναφέρει ότι σε περίπτωση που πάψει να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
    τα περιουσιακά του στοιχεία που σήμερα είναι περιουσία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να πηγαίνουν στους φυσικούς του κληρονόμους.
    Κοι ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και καλές δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.