Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στον αέρα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετο θα συναντήσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, που εδώ και μία εβδομάδα έχει κηρύξει αποχή από τις διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφήνοντας μετέωρη τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων.

Την κατάσταση δυναμίτισε περαιτέρω χθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας που καλούσε τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή τους από τα βαθμολογικά κέντρα, τονίζοντας ότι «παρά τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το ύψος των αμοιβών, έχουμε πρωτοφανείς μειώσεις των ήδη χαμηλών αμοιβών των απασχολουμένων εκπαιδευτικών και την καταβολή τους σε βάθος χρόνου με το σύστημα των εντελλομένων και όχι με χρηματικά εντάλματα πληρωμής, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία».

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου, το μεγαλύτερο μέρος των ...........

γραπτών των υποψηφίων έχει ήδη βαθμολογηθεί.

Οι καθηγητές αντιδρούν για τις μειώσεις στις καταβολές των αποζημιώσεών τους και προειδοποιούν, ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επανέλθει το καθεστώς αποζημιώσεων, όπως ίσχυε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει ότι οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν τα χρήματά τους.

Βολές από ΝΔ για εμπαιγμό των καθηγητών

Εν τω μεταξύ, για εμπαιγμό των καθηγητών, αλλά και πρόκληση αναστάτωσης σε γονείς και μαθητές κατηγορεί την κυβέρνηση η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή τη συνεχιζόμενη αποχή της ΟΛΜΕ.

«Για μία ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση αποδεικνύουν την αδυναμία τους να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων», επισημαίνει η κ. Βόζεμπεργκ, ενώ τονίζει ότι η καθυστερημένη έκδοση της ΚΥΑ καθυστερημένη έκδοση της ΚΥΑ καταλήγει σε βάρος των διαγωνιζόμενων.

«Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ας αντιληφθούν, επιτέλους, ότι ανεύθυνες κινήσεις δεν χωρούν στο χώρο της Εκπαίδευσης», καταλήγει.

Εκκληση υπ. Παιδείας στους βαθμολογητές των Πανελλαδικών

Ωστόσο έκκληση στους βαθμολογητές των Πανελλαδικών να συνεχίσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την Τρίπολη όπου περιοδεύει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ζήτησε από τους καθηγητές να δείξουν αίσθημα ευθύνης, διαβεβαιώνοντας πως το ζήτημα που έχει ανακύψει εξετάζεται.

«Είναι ανάγκη, κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου, να γίνει αυτό για τα παιδιά μας, για τους μαθητές που έδωσαν ένα πολύ μεγάλο αγώνα, δίπλα τους ήταν οι εκπαιδευτικοί, δίπλα τους ήταν οι γονείς ας μην τα εγκαταλείψουμε τώρα. Τώρα που είναι η ώρα της βαθμολογίας είναι καλό να συνεχίσει και να μη σταματήσει η διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.