Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αγροτικές Καλλιέργειες «Καθάρισε» η Τριφυλία με την μπαλοποίηση πλαστικών!

«Καθάρισε» η Τριφυλία από τα πλαστικά αγροτικών καλλιεργειών, αφού φέτος για πρώτη φορά έγινε συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, μετά την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης των Δήμων Αυλώνος, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, όπως και της ΕΑΣ με την «Αναπτυξιακή», για τη συγκέντρωση, μπαλοποίηση και απομάκρυνσή τους!

Προχθές το απόγευμα, ο νομάρχης Δημήτρης .........

Δράκος, ο πρόεδρος της «Αναπτυξιακής» Χρίστος Ριζάς, οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης βρέθηκαν στο χώρο συγκέντρωσης και μπαλοποίησης των πλαστικών στην Κυπαρισσία και είδαν πώς γίνεται αυτή, ενώ συζήτησαν και με τον ιδιώτη – εργολάβο που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο Δημήτρη Χριστοδούλου.

Ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σημείωσε πως η μπαλοποίηση των πλαστικών από αγροτικές καλλιέργειες είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησαν καιρό και έχει να κάνει, κυρίως, με περιβαλλοντικά ζητήματα, τονίζοντας πως «με την πρωτοβουλία αυτή αποφεύγουμε τη ρύπανση και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος». Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε στην περιοχή με τα πλαστικά και τις οδυνηρές συνέπειες από τη μη οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσής τους, λέγοντας πως «με αυτό τον τρόπο αποφύγαμε το κάψιμό τους που ήταν ό,τι χειρότερο».

Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν η πρώτη χρονιά που έγινε κάτι τέτοιο και μπορεί η όλη διαδικασία να βελτιωθεί. Σημείωσε την προσπάθεια κινητοποίησης των αγροτών που ανταποκρίθηκαν, τη συνεργασία Δήμων, «Αναπτυξιακής» και ΕΑΣ και τη σοβαρή δουλειά από τον Δημήτρη Χριστοδούλου, ο οποίος κάνει τη συγκέντρωση, μπαλοποίηση και στη συνέχεια τα μεταφέρει στο εξωτερικό, όπου γίνεται ανακύκλωσή τους. «Ούτε κιλό πλαστικού δεν έμεινε αμάζευτο, τόνισε, «καθάρισε η Τριφυλία!»

Ο πρόεδρος της «Αναπτυξιακής» Χρίστος Ριζάς σημείωσε πως έγινε η αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Όπως είπε, είναι μια καλή προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να υλοποιηθεί, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής!
Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στο άγχος των προηγούμενων ετών τι θα γίνει με τα πλαστικά που σάπιζαν και κατέστρεφαν το περιβάλλον, για να τονίσει με νόημα πως «οι Δήμοι της περιοχής, η ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και η συνεργασία τους αυτή, πριν από τον “Καλλικράτη”, είναι ένα δείγμα για την εποχή που έρχεται!»

Ο δήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης τόνισε ότι οι προσπάθειες αποδίδουν με την ένωση των δυνάμεων και πως, πλέον, δεν υπάρχει ούτε ίχνος πλαστικού, ενώ αναφέρθηκε και στην ευαισθητοποίηση των αγροτών. «Ο Δήμος Τριφυλίας θα πάει μπροστά, μόνο μέσα από συλλογικές προσπάθειες και ανοιχτά μυαλά!» σχολίασε.
Ο Δημήτρης Χριστοδούλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανταπόκριση των παραγωγών και την ευαισθητοποίησή τους να μαζεύουν και να μην καίνε τα πλαστικά, σημείωσε ωστόσο πως χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση για το πώς πρέπει να είναι τα πλαστικά (χωρίς χώματα κ.τ.λ.) για να μπορεί να γίνει η μπαλοποίηση, αλλά και η διάθεσή τους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.