Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ν'αντια Γιαννακοπούλου: Σοβαρές ελλείψεις υλικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ερώτηση προς την υπουργό Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και εργαστηριακό υλικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ή κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει τις ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί σε ιατρικό και εργαστηριακό εξοπλισμό στο νοσοκομείο και εξ' αιτίας αυτού αναβάλλονται προγραμματισμένες επεμβάσεις, κυρίως στην Ορθοπεδική και την Οφθαλμολογική κλινική.
Η κα Γιαννακοπούλου ζητά απο την υπουργό να μάθει τι σκοπεύει να κάνει για ανα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις αυτές καθώς και το πως πρόκειται να διαχειριστεί την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος που κατα κόρον έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει: .......

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σύσσωμου του τοπικού τύπου, το Νοσοκομείο Καλαμάτας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά το διαθέσιμο ιατρικό και εργαστηριακό υλικό. Το πρόβλημα επιτείνεται με τη δυσκολία προμήθειας νέων υλικών, λόγω του περίπλοκου νέου νομικού πλαισίου. Η κατάσταση, μάλιστα, έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς αναβάλλονται προγραμματισμένες επεμβάσεις, κυρίως στην Ορθοπεδική και την Οφθαλμολογική κλινική.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της προμήθειας υλικών από τα νοσοκομεία με εξωσυμβατικό τρόπο οδήγησε στην παρούσα κατάσταση. Το Υπουργείο, βεβαίως, προχώρησε στην έκδοση νέας εγκυκλίου που επανέφερε την προμήθεια υλικών με εξωσυμβατικό τρόπο, όταν αυτό επιβάλλεται από σοβαρούς λόγους υγείας του ασθενούς και έπειτα γίνεται η υποβολή των εγγράφων στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για έγκριση. Ωστόσο, οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν μπορούν να προβούν σε μεγάλες αγορές καθώς πλέον δεν υφίστανται συμβάσεις, αλλά να καταγράψουν τις ανάγκες των τμημάτων και να τις στείλουν για επεξεργασία στην ΕΠΥ, διαδικασία που μέχρι την παραλαβή του υλικού εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από ένα εξάμηνο.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κ. Υπουργός Υγείας

1. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στο ιατρικό και εργαστηριακό υλικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε αυτή τη μεταβατική περίοδο στο καθεστώς προμηθειών;

2. Πώς σκοπεύει παράλληλα να αποτρέψει την αυθαιρεσία και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω των υπερβολικών παραγγελιών ιατρικού υλικού από τα νοσοκομεία που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΖΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΙΣΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.