Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Καλά νέα για την Ελληνική οικονομία

Κατηγορηματικός ως προς την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθεροποίησης της οικονομίας εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι και η δεύτερη και η τρίτη δόση του δανείου από την τρόικα είναι εξασφαλισμένη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη, επανέλαβε ότι η μείωση του ελλείμματος στο πρώτο πεντάμηνο κατά 39% υπερβαίνει το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση και απέδωσε το αποτέλεσμα κυρίως στη μείωση των δαπανών. Τα έσοδα του προϋπολογισμού, είπε ο υπουργός, εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με πέρσι, όχι όμως στο ύψος που είχαν προβλεφθεί.

«Προχωράμε σωστά και προχωράμε και .........

στους χρόνους», επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για μείωση του ελλείμματος από το 13,6 στο 8,1%.

Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με την πρώτη αξιολόγηση που θα υποβάλει η τρόικα τον Ιούλιο, λέγοντας ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί ή υλοποιηθεί οι περισσότερες από τις 28 δράσεις που πρέπει να έχει ολοκληρώσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Ιουνίου. Προς τον σκοπό αυτό πρόκειται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες τρία νομοσχέδια, για τη δημοσιονομική ευθύνη, για την σύσταση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο όλων των διοικητικών αποφάσεων με δημοσιονομικό κόστος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.