Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τμήμα αλλοδαπών στην Κυπαρισσία ζητά ο Κουσελάς

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Κυπαρισσίας και στην ιδιαίτερη ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή .

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης της αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και οξυμμένα.

Ειδικότερα, σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση της συγκεκριμένης Υποδιεύθυνσης, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης. Η εν λόγω περιοχή βαρύνεται με πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών λόγω του μεγάλου όγκου των αγροτικών καλλιεργειών. Εξ΄ άλλου λόγω της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας υπάρχουν αυξημένες ανάγκες κράτησης, φύλαξης και μεταγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το α΄ τρίμηνο του 2010 διακινήθηκαν 105 κρατούμενοι. Τέλος υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Είναι άλλωστε γνωστά στο Υπουργείο τα γενικότερα και σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και αστυνόμευσης στον Νομό Μεσσηνίας, τα οποία επισήμανα με την 26-4-2010 Αναφορά μου και για τα οποία δηλώθηκε από το Υπουργείο, με το 19-5-2010 αρ. πρωτ. 701/4-11132 έγγραφό του, ότι καταβάλλεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους στο πλαίσιο της αναθεώρησης του οργανογράμματος και του δυναμικού στον Νομό.

Επειδή η υφιστάμενη δύναμη της Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, παρά τις ευσυνείδητες προσπάθειες του προσωπικού της, εκ των πραγμάτων αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις παραπάνω αυξημένες ανάγκες, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπόψη κατά τον σχεδιασμό του νέου οργανογράμματος δύναμης προσωπικού στη Μεσσηνία,

Επειδή οι κλοπές έχουν γίνει μάστιγα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που δεν γνωρίζουν πλέον πώς να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Επειδή, σύμφωνα και με το συνημμένο δημοσίευμα, το Τμήμα Τροχαίας της Κυπαρισσίας όχι μόνο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα επάρκειας δυναμικού σε σχέση με τις αυξημένες αρμοδιότητές του, αλλά κάθε μέρα υποχρεούται ένας αστυνομικός του να διανύσει 120 χλμ, αφού καλείται να ενισχύσει τα κρατητήρια στην Καλαμάτα, ακόμα και όταν στο κρατητήριο της Κυπαρισσίας υφίστανται μεγαλύτερες ανάγκες,

Επειδή, με δεδομένες τις νέες ανάγκες, είναι ανάγκη να ιδρυθεί κατάλληλα στελεχωμένο τμήμα Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Κυπαρισσία,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιο τρόπο και πότε προτίθεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή;
2. Προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση κατάλληλα στελεχωμένου τμήματος Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Κυπαρισσία;
3. Προτίθεται να σταματήσει τις μετακινήσεις αστυνομικών της Τροχαίας Κυπαρισσίας για την ενίσχυση άλλων υπηρεσιών στο Νομό;»

ΣΧΟΛΙΟ
Πρίν ένα χρόνο ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, είχε αποστείλει επιστολή στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία ζητούσε την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στα Φιλιατρά με δεδομένο το στοιχείο ότι τότε οι αλλοδαποί ήταν περίπου 2.500 άτομα.
Μάλιστα ο Κος Ξύγκας ανεφερε ότι προτίθεται ο Δήμος να παραχωρήσει τα παλιά γραφεία του ΑΣΟ ανακαινισμένα και με πλήρη επίπλωση ώστε να μην καθυστερήσει η λειτουργία του ούτε μέρα.
Μάλιστα το ίδιο είχε ζητήσει και με κατεπείγον έγγραφο του μετα την ένοπλη ληστεία στο ΙΚΑ Φιλιατρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Ξύγκας είχε καταθέσει την πρόταση αυτή όταν απο κανενός το μυαλό δεν περνούσε η δημιουργία του τμήματος αυτού.

Σήμερα έρχεται ο βουλευτής Κυπαρισσίας Δημήτρης Κουσελάς και μεταξύ των άλλων ζητά την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στην γενέτειρα του την Κυπαρισσία. Αλοίμονο. Από την Κυπαρισσία κατάγεται. Που έχει το πολύ 400 - 500 αλλοδαπούς. Στα Φιλιατρά με τους χιλιάδες αλλοδαπούς θα ζήταγε την δημιουργία του τμήματος αυτού????
Η αλήθεια?? Ο κος Κουσελάς ζητά άλλη μία υπηρεσία στην πόλη του. Να τα λέμε τα πράγματα ΟΠΩΣ είναι.
Ο Κος Κουσελάς θα πρέπει αν ξέρει - αν δεν το γνωρίζει- ότι ψηφίστηκε βουλευτής από όλη την Μεσσηνία για να υπηρετεί ΟΛΗ την Μεσσηνία. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

9 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΑΣ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΦΥΛΑΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΑ ...ΦΙΛΙΑΤΡΑ.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ ρε Θεόδωρε Σαπέρα....
    Στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών πολύ λίγα είπες για τους Κυπαρίσσιους.
    Επρεπε να πεις ακόμα περισσότερα.
    ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ!ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Ο ΣΑΠΕΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...αυτά να τα βλέπουν οι υποστηρικτές του
    Δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.
    Κρίμα για τα Φιλιατρά και όλη την Τριφυλία που δεν έγινε ο Δήμος Φιλιατρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. an einai krima h oxi kyrie xaralampe ua to δειξει η ιστορια!αλλα το θεμα ειναι αλλο επεσαν οι μασκεσ στουσ π[ολιτικουσ,τα βλεπεται και σεις!ο κουσελασ νομιζετε οτι επειδη εκανε μια δηλωση που στηριζει την προταση του ξυγκα παει να πει οτι αγαπα και τα φιλιατρα?αν ετσι νομιζεται κοιμαστε βαρια!!κοιταξτε¨,γιατι δεν προτεινει να φτιαχτει το κεντρο αλλοδαπων στα φιλιατρα αφου στην πολη μασ ειναι οι περισσοτεροι μεταναστεσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΟΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΣΑΠΕΡΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. einai alhueia oti o xontros o saperas proteithetai na katebei gia dhmarxos ston διευρημενο δημο τριφυλιασ?παρακαλω απαντηστε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.