Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-70. Δεν λυγίζει με τίποτα

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 14 πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου;
Τι και αν οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι παίκτες του βρέθηκαν σε κακή βραδιά;
Ο Παναθηναϊκός έχει καρδιά πρωταθλητή και την κατέθεσε στον τρίτο τελικό κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 79-70 και παίρνοντας προβάδισμα στη σειρά με 2-1. Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας οι κορυφαίοι για τους νικητές.
Σπουδαία δουλειά από Μπουρούση, Τσίλντρες και Μπέβερλι για τους «ερυθρολεύκους». Την Κυριακή 6 Ιουνίου (21:45 ΣΚΑΪ) στο ΣΕΦ ο τέταρτος τελικός.

Το ματς ................

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι «δαιμονισμένος». Στο πρώτο δίλεπτο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 7-0 με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί σε ορισμένες φάσεις να περάσει ούτε το κέντρο του γηπέδου. Η αφύπνιση των Κλέιζα και Τσίλντρες, όμως, βοήθησαν την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να μπει στο παιχνίδι και να μειώσει σε 14-9. Ο Ντρου Νίκολας, όμως, είχε πάρει «φωτιά» σκοράροντας από παντού και μαζί με τον Μιλένκο Τέπιτς, έφεραν τους «πράσινους για πρώτο φορά στο +10 (19-9). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε πως Σχορτσανίτης και Βούισιτς δεν μπορούσαν να βοηθούσαν ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην επίθεση και έτσι επιστράτευσε τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έδωσε λύσεις με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 25-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του πεντάλεπτο τα τελευταία χρόνια στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 17-1 και τους Μπουρούση και Μπέβερλι να «πυροβολούν» ασταμάτητα πέρασαν μπροστά με δέκα πόντους (36-26). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε αμέσως τον Ντρου Νίκολας στο ματς και ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του σερί 10-0 για το (36-36) με τον Αμερικανό να έχει 5/6 τρίποντα, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 43-38 και αυτό κυρίως γιατί κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά στην αντεπίθεση των «πρασίνων». Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 10/15 τρίποντα και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που βρέθηκαν μπροστά με +5.

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι άστοχος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και νευρικός. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο για τους «πράσινους», την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός… έβρισκε το χέρι του και πάλι πίσω από τη γραμμή των 6.25 με τον Γιάννης Μπουρούση να είναι εξαιρετικός. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 54-44, αλλά και 60-46 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βλέπει τους Σπανούλη, Διαμαντίδη και Μπατίστ να είναι σε τραγική βραδιά. Ο «Ζοτς» ανακάτεψε την τράπουλα και ρίχοντας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ματς βρήκε κάποιες λύσεις για το 60-51 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αντεπίθεση του. Με επιμέρους σκορ 12-1, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν με 63-61, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους συνεργάτες του να διαμαρτύρονται έντονα για τη σκληρή άμυνα των παικτών του «τριφυλλιού», οι οποίοι έπαιζαν άμυνα στα όρια του φάουλ. Μέσα σε εφτά λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με επιμέρους σκορ 18-4 στο συγκεκριμένο διάστημα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 69-64. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ασταμάτητος, έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +8 (73-65) κάνοντας ουσιαστικά το 2-1.

Δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 10, Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 18 (5), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 7, Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Πεν, Τσίλντρες 15 (4), Βούισιτς 7, Μπουρούσης 17 (3), Μπέβερλι 9 (2), Κλέιζα 10 (2), Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 7 (2), Σχορτσανίτης.

2 σχόλια:

  1. ΠΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣ

    ΚΟΡΟΪΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Τρεχάτε πάλι να κλάψετε στου γιαλού τα βοτσαλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ,
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.