Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΛΓΑ: Επιχορηγήσεις 5,5 εκατ. ευρώ για την προστασία καλλιεργειών

Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2010 συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, ενέκρινε ο ΕΛΓΑ

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ σχεδιάζουν την περαιτέρω επέκταση των προγραμμάτων προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους. Για τον σκοπό αυτό έχει συνταθεί και εξετάζεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ευρύτερου προγράμματος συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το 2010, τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που ..........

θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι:

-O αντιπαγετικός ανεμιστήρας, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό,

- Η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους και

- Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων, της ακτινιδιάς, των αμπελοειδών καθώς και της ροδιάς από το χαλάζι.

Ειδικότερα, ο αντιπαγετικός ανεμιστήρας θα επιχορηγηθεί στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.

Οι περιοχές που ο ΕΛΓΑ θα επιχορηγήσει τα αντιχαλαζικά δίχτυα είναι οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.