Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Εγκαινιάζεται το φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020»

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης πραγματοποιείται την Πέμπτη η εκδήλωση για την ίδρυση του φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων υπουργείων και θα καταθέτει προτάσεις για την αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Το φόρουμ θα αποτελέσει έναν μόνιμο μηχανισμό διαβούλευσης με στόχο την αξιοποίηση ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων και τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.

Οι ενεργοί πολίτες, μαζί τους ανθρώπους της .......

έρευνας και της τεχνολογίας, τις επιχειρήσεις του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών έχουν ως στόχο να καταθέτουν προτάσεις που να συμβάλλουν στο ψηφιακό μέλλον της χώρας, εξηγεί η ανακοίνωση του Φόρουμ.

Οι προτάσεις θα αφορούν τους θεματικούς τομείς: Κοινωνία-Καθημερινότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση–Διακυβέρνηση, Καινοτομία–Έρευνα και Παιδεία-Πολιτισμός.

Η εκδήλωση της Πέμπτης πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Intercontinental. Ομιλίες δίνουν η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Νίκος Σηφουνάκης, υφυπουργός Υποδομών, Mεταφορών και Δικτύων, και ο Γιάννης Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020» τελεί υπό την αιγίδα των τριών αυτών υπουργείων καθώς και των υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.