Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πολυτέλεια η ύπαρξη 2 νοσοκομείων στη Μεσσηνία

«Επικίνδυνη πολυτέλεια σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας» χαρακτηρίζει την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης μιλώντας στην «Ε», παρατήρησε ότι κανένα από τα δύο δεν είναι νομαρχιακού επιπέδου.
Ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά ως απλός γιατρός και όχι ως διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Γ. Καλαφάτης προτείνει να καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και να περιοριστεί σε ένα ενισχυμένο, πολυδύναμο, Κέντρο Υγείας ώστε το προσωπικό του να στελεχώσει με επάρκεια το ίδρυμα της Καλαμάτας -«οι αρμόδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν σύντομα, πριν συμβούν ανεπανόρθωτες καταστάσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει μάλιστα τη θέση ότι «οι συνεχείς περικοπές των εφημεριών, ..........

λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και της εμπλοκής του ΔΝΤ, έχουν καταστήσει την εφημερία οριακά ασφαλή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και πρακτικά αδύνατη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου επικρίνει τους πολιτικούς της Μεσσηνίας οι οποίοι, διαχρονικά όπως λέει, συντηρούν στο νομό μας δύο ελλιπούς στελέχωσης νοσηλευτικά ιδρύματα, αναλογιζόμενοι ενδεχομένως μόνο το πολιτικό κόστος.
«Ας κατανοήσουν οι ιθύνοντες ότι ο μόνος τρόπος βελτίωσης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό μας είναι να περιοριστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο ρόλο ενός ενισχυμένου πολυδύναμου Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη απόσπαση του μεγαλύτερου μέρους των γιατρών του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτό θα βοηθούσε στην ασφαλέστερη, ίσως και πλήρη, λειτουργία του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και στην καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από την περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και από ολόκληρο το νομό» λέει ο Γ. Καλαφάτης.

Οπως υποστηρίζει, η πρακτική αδυναμία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να εφημερεύσει αποτελεσματικά έχει ως συνέπεια «τη συνεχή ροή περιστατικών από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα, πολλές φορές χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και οργάνωση».
Η μεταφορά των ασθενών, υποστηρίζει ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής, «δεν αποτελεί λύση, μόνο την υγεία των ασθενών επιδεινώνει και θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Η ΑΦΟΡΜΗ

Ο Γ. Καλαφάτης εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του έγιναν με αφορμή πρόσφατη διακομιδή στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία ενός νέου ανθρώπου, θύματος τροχαίου, «με την αιτιολογία ύπαρξης αξονικού τομογράφου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, παρ’ ότι ήδη υπήρχε διάγνωση με τα μέσα του τριφυλιακού νοσοκομείου».
Σύμφωνα με το διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής, «η χρήση του αξονικού, μικρή ή και καμία διευκόλυνση δεν θα παρείχε στη διάγνωση, ενώ την ίδια στιγμή η διακομιδή καθυστέρησε σημαντικά την αντιμετώπιση του περιστατικού και επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του τραυματία».

Καταλήγοντας, ο Γ. Καλαφάτης επέκρινε τους συναδέλφους του γιατρούς στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι οποίοι -όπως είπε- «αν και γνωρίζουν ότι και τα δύο νοσοκομεία είναι γενικά, συνεχώς παραπέμπουν περιστατικά μεγάλης βαρύτητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να είναι νομαρχιακό, με μοναδικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση της κατάστασης των ασθενών και την επιπλέον φόρτιση των γιατρών στην Καλαμάτα, που ήδη εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: Ελευθερία

7 σχόλια:

  1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εφημερίδα που έγραψε κάτι για πιθανό κλείσιμο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ήταν η έγκυρη Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος.
    Βέβαια ο Νυν διοικητής του νοσοκομειου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος (ένας εξαιρετικός κύριος) είχε υποστηρίξει την άποψη ότι Δεν απειλείται η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

    Σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών, για τον καλλικράτη, γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είχε πει ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να συγχωνευτούν οι κλινικές του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με τις κλινικές της Καλαμάτας.

    Εμείς ξέρουμε να πούμε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
    Και για σκεφτείτε την φωτιά που δεν βλέπουμε ακόμα -αλλα βλέπουμε τον καπνό της- να την δούμε.....
    Θα έχουμε νεο γύρω επικλήσεων στον ύψιστο για να ελλεήσει την πόλην τούτην.... όπως έγραφε κάποτε ένα κυπαρισσιώτικο blog.

    Ε ρε γλέντια.....
    Έτσι και πάρουν από την κυπαρισσία το νοσοκομείο θα δείτε την βουτια σε όλα που θα φάει η Κυπαρισσία.
    Πιο χωριό και από την Φαρακλάδα θα καταντήσει.
    Το νοσοκομείο και τα δικαστήρια την κρατάνε.
    Ετσι και φύγει τώρα το νοσοκομείο θα αρχίσει να φεύγουν όλοι οι γιατροί που είναι εκεί μαζεμένοι σαν τις μέλισσες, θα φύγουν και άλλες υπηρεσίες.... και έτσι και φύγει αύριο και τα δικαστήρια ας πούμε θα πέσει ερήμωση. Πιο χωριό και από την Φαρακλάδα θα γίνει.

    ΤΡΕΧΑΤΕ Κυπαρίσσιοι σας παίρνουν το νοσοκομείο και θα γίνεται πιο χωριό και από την Φαρακλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΨΩΦΗΣΕΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑ.
    Κοι ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΛΕΙ ΟΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΚΡΑΥΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΙΚΟΙΟΣ ΣΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΕΚΕΙ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 5:32 οι παρατηρήσεις σου είναι για λογικούς ανθρώπους. Αν έχεις σχόλια γραμμένα μάλιστα απο διαχειριστή του blog τέοιας αντίληψης και ποιότητας, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά! Χρειάζεται το περιστατικό ψυχιατρική νοσηλία και εγκλεισμό στο ΚΑΦΚΑ...που απ' ότι φαίνεται για την ώρα δεν κινδυνεύει να κλείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέω να κλείσω εσένα εκεί μέσα.... Ανωνυμε 5:58. Τι λες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ.ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΥΜΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σιγα ρε μάγκα φουλι νιους κρατήσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ Η ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ (ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!) ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ- Ο ΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΜΗ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!! Α!!! ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ!!! ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ? ΥΠΕΡΗΧΟΙ? ΑΞΟΝΙΚΟΣ? Ε ΟΧΙ!!! ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ?!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ? ΚΛΑΦΤΑ ΑΓΙΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ (ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!). ΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ Η΄ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ''ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ'' ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ!!! ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΙΚΑΝΟ ΦΑΣΜΑ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ή ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΙ- ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ- 2 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ. ΤΩΡΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ-ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ''ΕΠΙΤΥΧΙΑ''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.