Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση για την λήξη της σχολικής χρονιάς από το 1ο Ολοήμερο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Εκδήλωσή για την λήξη της σχολική χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7:30 στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά από μαθητές του 1ου ολοήμεου νηπιαγωγείου της πόλης μας.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα δώσουν θεατρική παράσταση με το έργο «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη.

Σύμφωνα με την νηπιαγωγό κα Βιβή Παντελάκη, η παράσταση αυτή αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ...» που το νηπιαγωγείο εκπόνησε τα δύο τελευταία σχολικά έτη συμμετέχοντας στο ιταλικό «ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΤΝΑ» μαζί με 65 νηπιαγωγεία από τις περιοχές τις Σικελίας που βρίσκονται γύρω από το ηφαίστειο της Αίτνας.
Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά .........

γνώρισαν πέτρες από την επιφάνεια της γης, το υπέδαφος, τη θάλασσα, απολιθώματα, σταλακτίτες και σταλαγμίτες, κτίρια που έπαιξαν ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία, όπως κάστρα, εκκλησίες, γεφύρια, αρχαίους Ελληνικούς ναούς και τόπους, καθώς και πέτρες που έγιναν έργα τέχνης και ανακάλυψαν την ομορφιά της φύσης σε αντικείμενα που σε κάθε άλλη περίπτωση θα τους ήταν αδιάφορα.

Μέσω του προγράμματος επικοινώνησαν με μαθητές από την Ιταλία, αντάλλαξαν εργασίες, μίλησαν μαζί τους μέσω skype και δέχτηκαν την επίσκεψη μιας Ιταλίδας νηπιαγωγού στο σχολείο τους. Έγιναν εκπαιδευτικές επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στις οχυρώσεις της Αρκαδικής Πύλης, στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο και στα Μουσεία της Βάλτας το οποίο φιλοξενεί πετρώματα, ορυκτά, απολιθώματα και ημιπολύτιμους λίθους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι χρωματιστές πετρούλες», όπου μέσα από μία διαδικασία παιχνιδιού και γλωσσικών δραστηριοτήτων είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν πώς πολλές μικρές ψηφίδες δημιουργούν μία μοναδική εικόνα, και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου μετά από ένα project που γνώρισαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, είδαν αντικείμενα και έργα τέχνης από αυτόν στο Μουσείο.

Στο πρόγραμμα κάθε ενότητα λειτουργούσε σαν δίκτυο που συγκοινωνούσε με μια άλλη, προσφέροντας έτσι στους μαθητές ένα μαγικό ταξίδι γνώσης. Έτσι, αφού η πέτρινη Ακρόπολη της Αθήνας έγινε ένα μέσω για να επιβάλουν οι γυναίκες της Αθήνας την ειρήνη, επιλέχθηκε η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» σαν το θεατρικό έργο με το οποίο θα αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά τους.
Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών αλλά μπορεί να την παρακολουθήσει και όποιος άλλος θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.