Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εντός 15 ημερών να γίνεται η επιστροφή ΦΠΑ

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε οι έλεγχοι για την επιστροφή του ΦΠΑ να γίνονται από τις εφορίες το πολύ εντός 15 ημερών από το σχετικό αίτημα των επιχειρηματιών, ζητά -με επιστολή του- ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος.

Προειδοποιεί δε, ότι αν το συγκεκριμένο αίτημα δεν εισακουσθεί, ο φορέας «θα κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου».

Στην επιστολή, που εστάλη και στον ..........

αρμόδιο υφυπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη, ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα γεγονότα διαψεύδουν στην πράξη «τη χθεσινή διευκρίνηση του υπουργείου ότι δεν “παγώνει” η επιστροφή του ΦΠΑ, αλλά πραγματοποιείται κανονικά μετά από προσωρινό ή τακτικό έλεγχο».

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, στα αλλεπάλληλα αιτήματά τους προς τις εφορίες για άμεσους ελέγχους, οι επιχειρηματίες λαμβάνουν τελείως αόριστες απαντήσεις για τον χρόνο πραγματοποίησής τους (συνήθως μετά τον Σεπτέμβριο), με τους υπαλλήλους να επικαλούνται φόρτο εργασίας και άλλες αιτιολογίες.

«Η συνέχιση του παγώματος επιστροφής του ΦΠΑ με τεχνητούς τρόπους (πχ, μη εύρεσης χρόνου για ελέγχους από τους εφοριακούς) οδηγεί μαθηματικά και τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου σε αδιέξοδο και τελικά σε κλείσιμο με ολέθριες επιπτώσεις στην απασχόληση και τις εξαγωγές», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.