Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο ΠΑΟΚ στο Champions League, ξύλο στο Καραϊσκάκη

Πεδίο μάχης θύμισε χθες το «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ σε αρένα μετατράπηκε ο χώρος μέσα στη φυσούνα καθώς επακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Έγιναν συμπλοκές μεταξύ των ΜΑΤ και εξαγριωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, έσπασαν καθίσματα, προκλήθηκαν ζημιές στο γήπεδο.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ προκάλεσε την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού. Ο σκόρερ Βλάνταν Ιβιτς που δέχτηκε πλαστικά μπουκάλια την ώρα που πήγε να καθήσει στον πάγκο (92΄), πέταξε ένα μπουκάλι προς το μέρος των φιλάθλων. Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έβαλαν με τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές. Τα συνθήματα έπεσαν βροχή: «Ερνέστο Βαλβέρδε», «κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό».

Μία διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της στις εξέδρες πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Αμέσως μετά τη λήξη οι παίκτες του ΠΑΟΚ έτρεξαν στα αποδυτήρια, ενώ οι Γκαρσία, Τσιρίλο, Βιτόλο παρέμειναν στη σέντρα και πανηγύρισαν τη νίκη. Οταν όμως κατευθύνθηκαν προς τη φυσούνα, ο ...........

Γκαρσία σήκωσε τις γροθιές του, ο Ντουντού κλώτσησε με δύναμη την μπάλα προς το μέρος του Ουρουγουανού αμυντικού μέσου. Ακολούθησαν συμπλοκές παικτών. Οι Ντουντού, Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος επιτέθηκαν στον Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός ανταπέδωσε με γροθιές. Ο Ιβιτς μπήκε στη μάχη και τον ακολούθησε ο Ρ. Μπράβο. Για λίγα λεπτά ο χώρος μέσα στη φυσούνα θύμιζε αρένα. Ο Σάντος και οι συνεργάτες τράβηξαν τους ποδοσφαιριστές τους στ΄ αποδυτήρια και τα επεισόδια πήραν τέλος. Με καθυστέρηση πέρασαν τη φυσούνα ο Δαλούκας και οι συνεργάτες του. Τα μπουκάλια προς το μέρος τους έπεσαν βροχή.

Οι μάχες συνεχίστηκαν στις έξέδρες του Καραϊσκάκη. Η Αστυνομία έφερε ενισχύσεις με διμοιρίες ΜΑΤ. Οι ανεγκέφαλοι οπαδοί όρμησαν με μανία προς τους άνδρες των ΜΑΤ στις εξέδρες, κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Επεσε άγριο ξύλο! Χτυπήθηκαν άνδρες των ΜΑΤ και οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι συμπλοκές διήρκεσαν περίπου 15 λεπτά. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και οι φίλοι του Ολυμπιακού αποχώρησαν αρον αρον από το γήπεδο. Τα επεισόδια μικρής έκτασης συνεχίστηκαν στο κεντρικό πάρκινγκ. Ο επίσημος Ολυμπιακός καταδίκασε τα επεισόδια και έβαλε φίμωτρο στους ποδοσφαιριστές. Απαγορεύτηκαν μέχρι το τέλος της σεζόν οι δηλώσεις. Στέλεχος της διοίκησης υποστήριξε: «Καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Είναι λογικό να έχει παράπονα. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος τόσα χρόνια με πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκαλη. Το ίδιο θα γίνει τα επόμενα χρόνια».

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Στο μεταξύ, ξύλο έπεσε στη διάρκεια της προθέρμανσης των γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Πρωταγωνιστής ήταν ο φροντιστής των φιλοξενούμενων Γιασέρ Ζέινο και οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο! Το περιστατικό άρχισε όταν οπαδός του Ολυμπιακού μπήκε στο τερέν και πήρε την μπάλα που έκαναν την προθέρμανση οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ Κώστας Χαλκιάς και Ντάριο Κρέσιτς. Αμέσως ο φροντιστής του Δικεφάλου του Βορρά Ζέινο έτρεξε για να πάρει την μπάλα, έπιασε τον ανεγκέφαλο οπαδό και ήρθαν στα χέρια. Από τη θύρα 7 πήδηξαν στο τερέν τρεις οπαδοί. Γρονθοκόπησαν τον Σύρο φροντιστή, ο οποίος προσπάθησε να ανταποδώσει. Οι άνδρες ασφαλείας του γηπέδου έβαλαν τάξη κατόπιν εορτής. Ο Ζέινο οδηγήθηκε ζαλισμένος στ΄ αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Τσιρώνης πήγε προς το μέρος της θύρας 7 για να ηρεμήσει τα πνεύματα και άκουσε τις έντονες αποδοκιμασίες των οργανωμένων ερυθρόλευκων οπαδών.

●●● Τέλος τα πλέι οφ για τον Μαρέσκα. Ο Ιταλός συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάτρες και θα χάσει τους δύο αγώνες με Αρη και ΑΕΚ. Με καμπάνα από μια έως τρεις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ολοφ Μέλμπεργκ για την κόκκινη κάρτα που πήρε χθες από τον Δαλούκα. Για το ματς με τον Αρη τιμωρημένος είναι ο Τοροσίδης, ενώ στη συνάντηση με ην ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι Νουντού, Λούα Λούα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.