Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Μήνυμα αναγνώστη για τον Καλλικράτη

Tο σχέδιο για τη Τριφυλία όπως δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, που δίνει την έδρα στην Κυπαρισσία, και αφαιρεί δήμους που άνηκαν στην επαρχία Τριφυλίας, του Νέστορος και του Δωρίου, έχει κι άλλα προβλήματα.

Γνωρίζουμε ότι στην Κυπαρίσσια είναι το πρωτοδικείο ,είναι το Νοσοκομείο η Γεωργική υπηρεσία, το Δασαρχείο, το Επαγγελματικό Λύκειο. Έχουν δουλέψει καλά όλοι οι βουλευτές του νομού μας,για να δώσουν την πρώτη θέση στην Κυπαρισσία της επαρχίας της Τριφυλίας.
Δεν φρόντισε κανένας όμως μέχρι σήμερα να βρεθεί λύση για τον περιφερειακό δρόμο για την πόλη.
Το κυκλοφοριακό της Κυπαρισσίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ........

αφόρητο πρόβλημα πόσο μάλλον αν γίνει τελικά η έδρα του Δήμου, και μείνουν εκεί όλες οι υπηρεσίες που προανέφερα.

Και απ την άλλη ο Καλλικρατικός Δήμος έγινε για να αφανιστούν όλοι οι υπόλοιποι; Δεν πιστεύω να υπάρχει τέτοια πρόθεση από κανέναν.
Ας πάρουν χαμπάρι οι πολιτικοί και δη του τόπου μας ποια ανιστόρητη πράξη πάνε να κάνουν.
Ανεξάρτητα ποια θα είναι τελικά η έδρα του δήμου και ποιο θα ναι το τελικό σχέδιο για το χωροταξικό, πρέπει να γίνει αναδιανομή υπηρεσιών εντός της Τριφυλίας, η Γεωργική Υπηρεσία να πάει στα Φιλιατρά, το Δασαρχείο στους Γαργαλλιάνους, τα κέντρα υγείας να αναβαθμιστούν, να φέρουν έναν παιδίατρο στο κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής

16 σχόλια:

  1. Φιλε Γιαννη ισως φερουν μετροποντικα για να λυσουν το κυκλοφοριακο τους...και ισως ανοιξουν
    και ενα πορθμειο να κανει γραμμη ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ- ΚΥΠ-ΣΙΑ... Ολα ειναι εφικτα Λεφτα ομως δεν υπαρχουν
    πιο ευκολα μεταφερονται μερικες υπηρεσιες οπως
    γεωργικη και δασικη, πολεοδομια ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ που εχει 5-6 γραφεια η καθεμια γλυτωνοντας το ΚΡΑΤΟΣ τα υπερογκα ποσα που δινει για ενοικια και τις υποδεχομαστε στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ που δεν χρησιμοποιουνται πλεον οπως αποθηκες ΑΣΟ-ΚΕΓΕ κ.α.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάκκουλα.
    Καταλαβαίνω την προσπάθεια σας να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι.
    Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι το άχρωμο τόσο της φωνής σας - στο Δ.Σ. παραπροχθές - όσο και της πέννας σας τώρα, σε αυτό εδώ το post.
    Δηλαδή το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί ετούτη εδώ την ώρα είναι το κυκλοφοριακό της Κυπαρισσίας αν παραμείνουν οι διάφορες υπηρεσίες σαν έδρα του Δήμου? Μα, και τώρα αν κάποιος χρειάζεται αυτές τις υπηρεσίες εκεί δεν καταφεύγει? Γιατί να αυξηθεί περαιτέρω η κίνηση? Ο Καλλικρατικός Δήμος γίνεται - και είναι γνωστό της πάσει - στην γενικότερη προσπάθεια των κυβερνώντων να περιορίσουν το δημόσιο και η πιό εύκολη λύση ειναι οι Ο.Τ.Α. Χρόνια τώρα οι Δήμοι ήταν τα κέντρα επίλυσης του δούνε και λαβείν των πολιτικών με τους πολίτες (εκπλήρωση του ρουσφετιού). Με φωτεινή ίσως εξαίρεση τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Βέβαια αυτό θα συρικνώσει κατά πολύ και τα οικονομικά των πόλεων, και την ανάπτυξη, αλλά θα "βγούν" τα νούμερα που αφορούν την Ε.Ε.
    Πιστεύετε ότι αν στα Φιλιατρά έρθει η Γεωργική Υπηρεσία και ενας παιδίατρος το πρόβλημα τους θα λυθεί? Εγώ και ευτυχώς και αρκετοί άλλοι δεν το πιστεύουμε αυτό. Γιαυτό και επειμένουμε στην μοναδική λύση. Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά. Το χειρότερο σενάριο - για εμάς - η τελευταία αν θέλετε αποδεκτή λύση ειναι Δήμος Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά. Γιατί πέρα απο λόγους γεωγραφικούς και ιστορικούς, τα Φιλιατρά ειναι η μοναδική πόλη που μπορεί να στηρίξει τόσο διαχειριστικά όσο και οικονομικά την μοναδική πηγή εσόδων της περιοχής, τους αγρότες. Και να είστε σίγουρος ότι η Κυπαρισσία δεν μπορεί.
    Ευχαριστώ
    Χορηγάς Κ. Γεώργιος
    Μηχανικός - Σ.Α.Μ.Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσα χρόνια μόνοι σας σαν δήμος είσασταν.
    Γιατί δεν ανπτυχθήκατε; Σας έφταιγε η Κυπαρισσία; Μα και τώρα, αν μείνετε μόνοι σας, ανταγωνιστή σας θα την έχετε.
    Παιδιά ξυπνήστε και εκμεταλευτήτε την ευκαιρία να είστε μέρος ενός μεγάλου δήμου όπου με τον τσαμπουκά σας θα έχετε το μερίδιό σας.
    Τίποτα σε κανέναν δεν χαρίζεται.
    Αν επιμένετε στην κομπλεξική σας αντίδραση, καλύτερα να κάνετε χωριό με τους Γαργαλιάνους, αν τα βρείτε, και να αφήσετε την Κυπαρισσία να τραβήξει το δρόμο που ήδη τραβά.Θα είναι πολύ καλύτερα γι' αυτήν. Δεν θα έχει "την γκρίνια της χήρας" πάνω από το κεφάλι της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε λίγο μπερδευτεί φίλοι Κυπαρίσσιοι, μου φαίνεται. Εμείς θέλουμε να τραβήξουμε το δρόμο μας. Και άλλος δε μας αφήνει. Εσείς μας θέλετε στο Δήμο σας, όχι εμείς στο δικό μας. Εμάς δε μας νοιάζει τι θα κάνετε εσείς, αρκεί να μη γίνετε ο λόγος ώστε να χάσουμε το μέλλον που μας αναλογεί. Εσείς είστε που βάλατε λυτούς και δεμένους για να μαστε μαζί σας. Δε μας ψήνετε με τις δήθεν υποσχέσεις για ανάπτυξη. Το ξέρουμε ότι μας θέλετε μαζί σας για να αναπτυχθείτε ΕΣΕΙΣ. Ας πάμε με τους Γαργαλιάνους και να δείτε τι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ προσέξτε καλά τό νέο "χάρτη" της Μεσσηνίας.
    Θα διαπιστώσετε διάφορα "λόμπυς" είτε κομματικά (ΠΑΣΟΚ - Καλαμάτα, ΠΑΣΟΚ/ΝΔ - Κυπαρισσίας) είτε πολιτικο-επιχειρηματικά (Πύλος - Σαμαράς/Κωνσταντακόπουλος). Η ανυπαρξία η πολιτική Φιλιατρών - Γαργαλιάνων πληρώνεται. Η έλλειψη "ανοιχτού μυαλού" και οι αγκυλώσεις (π.χ. παράγοντες ΠΑΣΟΚ Φιλιατρών, οι Δημοτικές Αρχές) οδήγησαν τα πράγματα ως εδώ.
    Λύση μία, ας αφήσουμε τις ψευτομαγκιές, είτε ο Δήμος Γαργαλιάνων θα τα βρει με το Δήμο Φιλιατρών είτε θα μας εξαφανίσει το λόμπυ της Κυπαρισσίας και επειδή πολύς ο λόγος περί έδρας εγώ ως Γαργαλιανιώτης είμαι διατεθιμένος να το παίξουμε στα "ζάρια". 'Οποιος κερδίσει παίρνει την έδρα, ο χαμένος το όνομα και τις μισές υπηρεσίες.
    Ας βοηθήσουμε τους δημοτικούς άρχοντές μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός είναι ένα. Φιλιατρά και Κυπαρισσία ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    Οι Κυπαρίσσιοι είναι σαν την Ηρα (παράσιτο) στο στάρι.
    Αυτά που λένε περί συνεργασιών είναι λόγια του κώλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 11:01 έχεις δίκιο, εγώ είμαι Φιλιατρινός και λεω ναι σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Δηλαδή, και Δήμος Γαργαλιάνων με έδρα τα Φιλιατρά ή Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και όπως γίνεται. Ο ένας το ένα, ο άλλος το άλλο και τις υπηρεσίες στη μέση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να μην εξαφανιστούμε όπως λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά σοβαρευτείτε. Οι Γαργαλιάνοι απο ρημοτομία ειναι 50 χρόνια πίσω. Που θα στεγαστούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες? Ποιός δρόμος θα αντέξει την πιθανή αύξηση κυκλοφορίας που θα επιφέρουν αυτές οι αλλαγές? Το γεγονός ότι οι περισσότεροι πλέον που κινούνται πρός Πύλο-Καλαμάτα επιλέγουν τον παραλιακό δρόμο, δεν σας λέει τίποτα? Και εγώ αγαπώ περισσότερο τους Γαργαλιάνους και με συνδέουν και δεσμοί αίματος με το μέρος, αλλά....Είπαμε η λύση ειναι μία: Δήμος Τριφυλίας, Φιλιατρών, Εράνης, όπως θέλετε να το ονομάσουν, και την έκταση που θα δώσουν, αλλά η έδρα τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Και οι Γαργαλιανιώτες θα πρέπει να συμφωνήσουν. Ειναι άλλο πράγμα μια διαδρομή 50 χλμ. για μια επίσκεψη σε Δημόσια Υπηρεσία και άλλο 25 χλμ.
    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμος Χριστιανούπολεως με έδρα τη Χριστιανούπολη.
    Με Δήμο Γαργαλιανων και Δήμο Φιλιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΗΜΟ Φ-Γ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΠΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ,ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλοι ,ο καθενας μας προρεινει ,οπως διαιστανεται το μελλον του τοπου του,ομως θελω να δηλωσω κατι που γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια.
    Χρονια παλευουμε ο συλλογος ¨Λελωνης¨στα Φιλιατρα να διαμορφωσουμε εναν ιστορικο χωρο ,την Πλατεια Αγιου Γεωργιου,που ειναι χαλικοστρομενη ,λες και ειμαστε στο 1970.
    Και ξερετε γιατι δεν μπορεσαμε να υλοποιησουμε χρονια τωρα το ονειρο μας , γιατι δεν μπορεσε ο δημος μας να ενταχθει στο ΕΣΠΑ ,να χρηματοδοτηθει το εργο ως αναπτυξιακο.
    Και να γνωριζετε φιλοι μου ,οτι τα 3 τεταρτα των καποδιστριακων Δημων ,δεν μπορεσαν να ενταχθουν στο αναπτυξιακο ευρωπαϊκο προγραμμα αυτο ,υπαρχουν δε αδιαθετα εκατομυρια Ευρω μεχρι το 2013 που ζητουν απορροφηση.
    Βεβαια δεν σημαινει αυτο οτι πρεπει να δωσουμε ,στην επισης εκτος ΕΣΠΑ πολη της Κυπαρισσιας,ολα τα κερδη απο την συνεννωση των Δημων.Γι αυτο τονιζω οτι εναποκειται στους πολιτικους μας να να μην διαπραξουν ανιστορητα λαθη,οπως την μεταφορα του Νοσοκομειου μας στην Κυπαρισσια ,και ριχνω δικιο σ εκεινους που υβριζουν πολιτικους της εποχης εκεινης , ας φροντισουν και οι σημερινοι να μην ερθουν στην θεση των προηγουμενων ,υστερα απο χρονια.
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για γέλια και για κλάματα είναι η άποψή σας ότι χωρίς εσάς η Κυπαρισσία δεν θα έχει μέλλον.
    Κατεβείτε από το καλάμι του δεύτερου δήμου στη Μεσσηνία και κοιτάξτε από το 2001 που έγινε η απογρφή μέχρι σήμερα πόσοι έχετε μείνει. Ζήτημα να είσαστε οι μισοί και κάτι πάρα πάνω...

    Τραβήξτε λοιπόν το δρόμο σας μαζί με τους Γαργαλιάνους. Που ξέρετε μπορεί να είναι καλύτερα...
    Για την Κυπαρισσία και για τους άλλους δήμους, Αυλώνα Αετό Τριπύλα και πιθανώς Δώριο, πάντως θα είναι σίγουρα καλύτερα χωρίς τα βαρύδια της γκρίνιας σας.
    Καληνύχτα φίλοι. Όταν ξυπνήσετε τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως με το παρόν έκτρωμα που έφτιαξαν κάποιοι τα Φιλιατρά δεν είχαν μέλλον.
    Εσείς συμπεριφέρεστε όπως ακριβώς οι Τούρκοι. ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    Μην διαβάζω μαλακίες για τα περί Υπεράνω και λοιπές αηδίες Κυπαρισσιώτικες.

    Για να σας έβλεπα πως θα κάνατε αν το κωλοσχέδιο του Ραγκούση έλεγε Δήμος Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά....
    Μεχρι και ευθείες - δημόσιες παρεμβάσεις των εκ Κυπαρισσίας καταγόμενων βουλευτών σας θα είχαμε.

    Αφήστε λοιπόν τις πίπες, αφήστε τα παραμύθια.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

    Είτε σας αρέσει είτε όχι, Αυτά τα στοιχεία αναφερει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Δεύτερη πληθυσμιακά πόλη είναι τα Φιλιατρά, και η Κυπαρισσία 5η.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Μόνο που στην στατιστική υπηρεσία δεν μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις για να φαίνεστε σαν μεγάλη πόλη οι Βουλευτές που κατάγονται απο εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ/ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ..ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΕ ΣΚΟΥΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ,,,,ΨΩΜΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΙΑ,,,,,,ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ,, ΞΕΚΟΛΑΤΕ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. MAGES ELATE PARTE TO DHMO KAI TOYS ROUFIANOYS POY EXI NA HSIXASOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.