Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Ανεπιθύμητοι οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Αμαλιάδα»…????

Να μην επισκεφθούν ξανά την Αμαλιάδα, εάν τελικά παραμείνει ο σχεδιασμός στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας, ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Δημοτικού .......

Συμβουλίου Βασίλη Ζαχαρόπουλο, τους αντιδημάρχους Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Νίκη Κοκκαλιάρη, Αβραάμ Μπούρα και Παναγιώτη Μαυρίκο τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Χρήστο Νικολόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Λάμπο, ο δήμαρχος Αμαλιάδας μίλησε για «προσωπική και ιδιοτελή διαβούλευση του παρασκηνίου» και για «ανίατη ασθένεια του τόπου με μικρόβια», εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» εναντίον των βουλευτών Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους συνέστησε, μάλιστα, να κλείσουν τα πολιτικά τους γραφεία στην Αμαλιάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση του δήμου.

«Θλιβερή εξαίρεση η δημοκρατική Αμαλιάδα»

«Ο δήμος Αμαλιάδας, από την πρώτη στιγμή, χαιρέτησε την εξαγγελία στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για το σχέδιο «Καλλικράτης». Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκαίρως κατέθεσε εμπεριστατωμένη πρόταση για ένα βιώσιμο, ισχυρό και με αναπτυξιακές προοπτικές δήμο «Ήλιδας», σύμφωνα με τα κριτήρια του προσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Δυστυχώς, η γνωστή ανίατη ασθένεια του τόπου με μικρόβια του τοπικισμού, την προσωπική και ιδιοτελή διαβούλευση του παρασκηνίου, την αρχή του «διαίρει και βασίλευε», δεν κατέστη δυνατό να καταπολεμηθεί ούτε σε αυτή την καθοριστική για τη χώρα εκστρατεία μεταρρύθμισης του κράτους και της διοίκησης.

Θλιβερή εξαίρεση στους Νομούς της Περιφέρειας, ο Νομός Ηλείας με τους 7 δήμους. Θλιβερή εξαίρεση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η δημοκρατική Αμαλιάδα. Την υποχρεωτική συνένωση γεωγραφικών περιοχών και όμορων κοινωνιών με την προοπτική σε βάθος δεκαετιών, την μετατρέψανε εντέχνως οι εκπρόσωποί μας σε «ποιος θέλει ποιον και ποιος δεν θέλει», ανάλογα με τις προσωπικές τους εκτιμήσεις.Πιστεύουμε και ανακοινώνουμε σήμερα ευθαρσώς, ότι οι τοπικές κοινωνίες της Βουπρασίας και του Τραγανού οδηγούνται οριστικά σε χωροταξίες δήμων που δεν τις εκφράζουν».

«Να σφραγίσουν τα πολιτικά τους γραφεία αν...»

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπει στον κόπο να εξηγήσει τις σκοπιμότητες αυτών που διαδραματίζονται, λέγοντας ότι ανάλογα με το εάν και ποιες θέσεις εκφράσουν οι βουλευτές στην κυβερνητική επιτροπή, θα κριθεί ο καθένας ξεχωριστά. Διεμήνυσε δε, ότι εκτός των άλλων, εάν δεν επέλθει η δικαίωση, ο αγώνας θα συνεχιστεί, θα είναι διαρκής, με στόχο έναν βιώσιμο δήμο με αναπτυξιακές δυνατότητες.

«Η Αμαλιάδα, σήμερα ανακοινώνει προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, ότι δεν θα ανεχθεί άλλο τον εμπαιγμό της πόλης. Ανάλογα με τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, ο λαός του δήμου θα κρίνει με συλλογικές, μαζικές κινητοποιήσεις, αν θα συνεχίσουν να είναι επιθυμητοί ή ανεπιθύμητοι στην πόλη. Αν συνεχίσουν και σήμερα τη μέχρι τώρα τακτική τους, καλό θα είναι να σφραγίσουν τα πολιτικά τους γραφεία...», κατέληξε.

Πηγή: Πρώτη της Ηλείας

ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά Μήπως το σχέδιο "Διαλυκράτης" είναι για να δημιουργηθεί διχόνοια στον κόσμο???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.