Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το ψήφισμα του Δήμου Φιλιατρών για τον Καλλικράτη

Φιλιατρά, 20.5.2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών , συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση με πλήρη απαρτία την 19η Μαίου 2010 και ώρα 20.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα «τη διοικητική μεταρρύθμιση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Στη συζήτηση είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και συλλόγων καθώς και δημότες.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου, ακολούθησε .......

η τοποθέτηση της μείζονος αντιπολίτευσης δια του εκπροσώπου της κ. Δημ. Σωτηρόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν προέκυψαν προς διαβούλευση νεότερα στοιχεία. Η μείζονα αντιπολίτευση εμμένει στη θέση στήριξης του νέου Δήμου Τριφυλίας ως έχει στον προτεινόμενο στο σχέδιο χωροταξικό χάρτη με διεκδίκηση της έδρας στα Φιλιατρά και δηλώνει αποχώρηση από το Δημ. Συμβούλιο.
Μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ με ΟΜΟΦΩΝΙΑ των παρόντων μελών του , ήτοι με (11) ψήφους , (10) της συμπολίτευσης και (1) της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Σαπέρα, εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με το χωροταξικό χάρτη του σχεδίου νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως κατετέθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αγνοώντας παντελώς την εκπεφρασμένη ανάγκη δημιουργίας δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία, όπως από κοινού προτάθηκε με αποφάσεις των Δημ. Συμβουλίων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Η κοινή πρόταση για συνένωση του Δήμου Φιλιατρών με το Δήμο Γαργαλιάνων με ονομασία του νέου Δήμου «ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων δεν έγινε δεκτή, παρ’ όλο ότι εκφράζει την πλειοψηφία των δύο πόλεων συνολικού πληθυσμού περίπου 20.000 κατοίκων.

Η πρόταση μας στηρίχθηκε ομόφωνα από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και την ΚΕΔΚΕ και όλους τους βουλευτές του Νομού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , κατά τη διαβούλευση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και πληροί ΟΛΑ τα κριτήρια που θέτει το σχέδιο. Ο νέος «ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων είναι λειτουργικός, βιώσιμος , με προοπτική ανάπτυξης και εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων και των δύο πόλεων.

Πουθενά αλλού στην Επικράτεια, μια τέτοια πρόταση δεν αντιμετωπίστηκε με απόρριψη.

Ζητάμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας. Η Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνει την οργάνωση των κινητοποιήσεων, από κοινού με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου με το Δήμο Γαργαλιάνων. Προβαίνουμε σε δυναμικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις.

Οι παραιτήσεις των Δημ. Συμβούλων της συμπολίτευσης και του Δημ. Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας βρίσκονται στη διάθεση του κ. Δημάρχου.

Καλούμε τους Δημότες Φιλιατρών σε αποχή από τις Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές, εάν δεν γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ.
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΟΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΌΓΟ ΕΓΙΝΑΝ.
    ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΥΝΑΜΥΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ.
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΛΟΓΙΑ ΒΑΡΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ,ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.
    ΕΠΙΜΕΝΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΊΠΕΙ ΤΊΠΟΤΑ.ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.
    ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.