Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Βουλή: Νέες γκρίνιες βουλευτών ΠΑΣΟΚ για «Καλλικράτη»

Συνεχίστηκαν και χθες στη Βουλή, οι «γκρίνιες» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον «Καλλικράτη», οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο το χωροταξικό σχεδιασμό.

Την ώρα που έξω από το Κοινοβούλιο πραγματοποιούνταν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων από διάφορες περιοχές της χώρας και εντός Βουλής δήμαρχοι επιχειρούσαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην αίθουσα της γερουσίας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεταν τις εντάσεις τους για το νομοσχέδιο.

«Πρέπει να αποφύγουμε τις εντάσεις που θα ......

λειτουργήσουν σας βόμβα στα θεμέλια του δημιουργήματος», επεσήμανε ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Βλατής, ενώ ανάλογες επισημάνσεις έγιναν και από τον βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη. Ο, επίσης βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος κατέθεσε 10 θεσμικές παρατηρήσεις για τον "Καλλικράτη", ενώ στο ίδιο μήκος κύματος προχώρησε και η, επίσης βουλευτής Ηρακλείου, Μαρία Σκραφνάκη.

Οι ενστάσεις και παρατηρήσεις των βουτλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται πάντως να προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά ούτε και τους επιτελείς της ΚΟ, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις αυτές θεωρούνται αναμενόμενες στο πλαίσιο της προσπάθειας βουλευτών να καταγράψουν αντιρρήσεις που υιοθετούν αυτοδιοικητικά στελέχη και κάτοικοι της εκλογικής τους περιφέρειας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε μεταξύ τους συζητήσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι σε πολλές περιπτώσεις καταγράφουν τις αντιρρήσεις τους για το χωροταξικό κάτω από την πίεση των συντοπιτών τους και ψηφοφόρων τους.

Αντιρρήσεις από ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΑΔΕΔΥ

Αργά το απόγευμα στη Βουλή, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ Κων/νος Τζανακούλης (ο Ν. Κακλαμάνης απέφυγε την διαδικασία) και ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι ο διάλογος-διαβούλευση και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Αλλαγές στον «Καλλικράτη», ώστε να αποφευχθούν εμπλοκές και προβλήματα (ακόμα και για ζητήματα μισθοδοσίας) ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος. Ο κ. Παπασπύρος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ότι « δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, ακόμη και αν καταργηθεί η θέση του», αφού στην περίπτωση αυτή « θα υπάρξει αντίδραση από το συνδικαλιστικό κίνημα

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.