Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ναι στο ασυμβίβαστο των δημάρχων, λένε οι βουλευτές.

Να μην υποχωρήσει στο θέμα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους δημάρχους (το ν/σ προβλέπει ασυμβίβαστο για δημάρχους σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων αλλά η ΚΕΔΚΕ ζητά να αυξηθεί σε άνω των 50.000 ζήτησαν οι βουλευτές από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής για τον «Καλλικράτη». Μάλιστα, όπως έλεγαν σε συζητήσεις τους πολλοί από αυτούς, απαντώντας στο επιχείρημα περί κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών, "ο δήμαρχος είναι εκτελεστική εξουσία όπως ο υπουργός που έχει ασυμβίβαστο".
Προσέθεταν δε ότι δεν προβλέπεται ασυμβίβαστο ........

για τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν τον ρόλο των βουλευτών στο δήμο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» «μεγάλη αναγκαία τομή», επαναλαμβάνοντας ότι εντάσσεται στα πλαίσια των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση ενός κράτους σπάταλου, αναποτελεσματικού και πελατειακού.

Παράλληλα σημείωσε ότι το συγκεκριμένο διοικητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «εισέρχεται στη τελευταία του φάση» και δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι η διαβούλευση δεν είναι για αυτήν τυπική διαδικασία, αλλά ένα πολύτιμο εργαλείο. Θα περιμένουμε και τις τελικές απόψεις από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ τις επόμενες μέρες για να διαμορφώσουμε το τελικό νομοσχέδιο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το άρθρο ένα έως το τελευταίο, τίθενται στη κρίση σας. Είναι ορθάνοιχτες όλες οι διατάξεις. Οι απόψεις και οι προτάσεις που έγιναν και θα γίνουν για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα με διαφορετικό τρόπο, θα ληφθούν υπόψη», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Από την πλευρά τους, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εστίασαν, μεταξύ άλλων, την κριτική τους στην ασαφή, όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική διάσταση του μεταρρυθμιστικού διοικητικού εγχειρήματος. Μίλησαν επίσης για ασάφειες στο χωροταξικό σχεδιασμό και στις αρμοδιότητες, ενώ εξέφρασαν αντιρρήσεις στο χρόνο που κατατίθεται το σχέδιο νόμου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Ζώης, αμφισβήτησε ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του Καλλικράτη και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να καταθέσει τεκμηριωμένες μελέτες με συγκεκριμένα στοιχεία και νούμερα.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.