Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας

Ερώτηση στους υπουργούς Υποδομών, μεταφορών και δικτύων και Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων πόρων κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την σοβαρή εμπλοκή που έχει υπάρξει με την ολοκλήρωση και παράδοση της διάβασης Καλογερικού, αλλά και ολόκληρου του αυτοκινητόδρομου γενικότερα, εξαιτίας της άρνησης του ιδιοκτήτη του Λατομείου στο Παλλάντιο.

Η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει στην ερώτηση της:....

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προκύπτει ότι στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης -Καλαμάτας ενώ οι σύραγγες στη Στέρνα και το Νεοχώρι με κατεύθυνση προς Καλαμάτα θα παραδοθούν σήμερα, σοβαρή εμπλοκή έχει προκύψει στην ολοκλήρωση και παράδοση της διάβασης Καλογερικού, αλλά και ολόκληρου του αυτοκινητόδρομου γενικότερα, εξαιτίας της άρνησης του ιδιοκτήτη του Λατομείου στο Παλλάντιο, να επιτρέψει σε εργαζόμενους της ανάδοχης εταιρείας να εκτελέσουν εργασίες στο λατομείο, το οποίο έχει απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό.
Εξαιτίας αυτού του λόγου είναι μάλλον βέβαιο ότι η παράδοση της διάβασης Καλογερικού δεν θα παραδοθεί ούτε στο τέλος Αυγούστου, ενώ είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί το Δεκαπενταύγουστο.
Το περίεργο είναι ότι το λατομείο όχι μόνο έχει απαλλοτριωθεί αλλά το ελληνικό Δημόσιο έχει προβεί σε διοικητική αποβολή του πρώην ιδιοκτήτη του, έχει προσφύγει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο, εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς ενός μόνον προσώπου σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

1. Τί πραγματικά συμβαίνει στην παραπάνω περίεργη υπόθεση;

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η οργανωμένη πολιτεία για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες της αναδόχου εταιρείας για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου;

3. Ποίοι κρατικοί λειτουργοί ή ιδιώτες ευθύνονται για την καθυστέρηση αυτή και σε ποιες νόμιμες ενέργειες θα προβείτε για την επιβολή κυρώσεων στους υπευθύνους;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.