Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Μήνυμα αναγνώστη για τον Καλλικράτη

Από τα σχόλια των φίλων Φιλιατρινών διαπιστώνω ότι δυστυχώς έχουν γίνει τα εργαλεία στα χέρια εκείνων που για δικούς τους προσωπικούς λόγους δεν θέλουν να ανήκουν τα Φιλιατρά σ΄ έναν μεγάλο, δυνατό, ενιαίο Δήμο Τριφυλίας και προσπαθούν την διάσπασή του ώστε να έχουν ελπίδες και λόγους ύπαρξης.

Βολεύει κάποιους ο «ξεσηκωμός» του Φιλιατρινού λαού ενάντια στους «εχθρούς» Κυπαρίσσιους και ενάντια στο Δήμο Τριφυλίας. Θυσιάζεται η αγαπημένη πόλη όλων μας, τα Φιλιατρά, στο βωμό προσωπικών συμφερόντων. Καταδικάζεται η πόλη μας, από πάντα ισχυρό και ενεργό μέλος της Τριφυλίας, να είναι από δω και μπρος Διαμέρισμα ενός Δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους,

Τα Φιλιατρά μας αξίζουν και δικαιούνται να ..........

παλέψουμε, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε με σοβαρά επιχειρήματα να είναι η έδρα της Τριφυλίας. Αντί αυτού εμείς αποφασίσαμε να τα υποβαθμίσουμε μόνοι μας παραχωρώντας «γη & ύδωρ» στους Γαργαλιάνους, απλά και μόνο για να μην είμαστε στον ίδιο Δήμο με την Κυπαρισσία.

Ενοχλούμαστε επειδή θεωρούμε ότι η Κυπαρισσία αναπτύχθηκε περισσότερο από μας, πήρε τις μερίδες του λέοντος κλπ.κλπ.κλπ. Καταλήγουμε στην ετυμηγορία ότι γι΄ αυτό φταίνε οι Κυπαρίσσιοι. Αυτοκριτική δεν κάνουμε. Δεν αναρωτιόμαστε γιατί εμείς οι ίδιοι ψωνίζουμε στην Κυπαρισσία, αγοράζουμε διαμερίσματα στην Κυπαρισσία, ενεργοποιούμαστε επαγγελματικά στην Κυπαρισσία, ενισχύουμε τα μπαρ και τις καφετέριες της Κυπαρισσίας. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι η Κυπαρισσία πιθανόν αναπτύχθηκε περισσότερο από μας. Μα κι εμείς συνεισφέραμε σ΄ αυτή την ανάπτυξη. Τώρα γιατί φωνάζουμε? Γιατί τώρα να μην το εκμεταλλευτούμε και προσπαθούμε να ξεκινήσουμε απ΄ την αρχή? Αναλάβαμε ξαφνικά την ανάπτυξη όλων των γειτόνων μας? Θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και των Γαργαλιάνων?

Θα συμβούλευα τους συντοπίτες μου Φιλιατρινούς, να κοιτάξουμε το μέλλον, χωρίς τις ανούσιες και αστείες έριδες του παρελθόντος, που εκφράζονται με ανεπίτρεπτα λόγια, που αναβίωσαν ξαφνικά επειδή βολεύουν κάποιους και που σίγουρα δε συνάδουν με τον πολιτισμό που θέλουμε να λέμε ότι έχουμε οι Φιλιατρινοί. Είμαστε Φιλιατρινοί, είμαστε Τριφύλιοι, είμαστε Μεσσήνιοι. Αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε. Όχι Κυπαρίσσιοι, ούτε Γαργαλιανώτες.

28 σχόλια:

  1. Το λέω και το πιστεύω αυτό ακράδαντα.

    Αν πάμε με την Κυπαρισσία (κούφια η ώρα που το ακούει) τα Φιλιατρά ΧΑΘΗΚΑΝ. Δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει ο Δήμος έκτρωμα τον οποίο θέλησαν να φτιάξουν κάποιο Κυπαρισσιώτικο Loby.

    Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ξερουν είναι να αρπάζουν απο τους άλλους. ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ. Είναι αρπακτικά. Δεν θέλουν να δώσουν, δεν θέλουν να τους πάρουν τίποτα.

    Γιατι καίγονται οι Κυπαρίσσιοι για να μας έχουν στον Δήμο έκτρωμα (Συγνώμη Κε Σωτηρόπουλε αλλα έτσι μου αρέσει να αποκαλώ αυτό το σχέδιο) γιατί πολύ απλά η Κυπαρισσία σαν πόλη έχει τριτογενή τομέα παραγωγής. Δηλαδή μεταπρατική οικονομία. Οικονομία των Δημοσίων Υπαλλήλων.
    Τα χωριά το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι το ελάχιστο.

    Απο την άλλη η συνένωση Φιλιατρών και Γαργαλιάνων θα αποτελέσει ένα μεγάλο πληθυσμιακά Δήμο ο οποίος μπορεί να προσελκύσει Υπηρεσίες, Επενδύσεις. ΑΥΤΟ φοβάται το Κυπαρισιώτικο Loby και έφτιαξαν το έκτρωμα του Δήμου Τριφυλίας εντάσοντας σε αυτό τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.
    Αλήθεια. δεν αναρωτιέστε ΓΙΑΤΙ δεν εβαλαν και τον Δήμο Νέστορος στην Τριφυλία?? Τριφυλιακός Δήμος δεν είναι???
    Το Κυπαρισσιώτικο loby λοιπόν έφτιαξε έτσι τον Δήμο που έτσι όπως είναι βγάζει την Κυπαρισσία στην μέση ακριβώς. Κατα συνέπεια της αποδώσανε και την έδρα. Ενω αν βάζανε μέσα και τον Δήμο Νέστορος το κέντρο μετατοπιζόταν στα Φιλιατρά.
    ΓΙ αυτό έμεινε ο Νεστορας απ΄ έξω.

    Το γεγονός είναι ένα. ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι, εάν κάποιος θέλει να αγοράσει περιουσία (διαμέρισμα επιχείρηση κλπ) που θα πάει στους Γαργαλιάνους ή στην Κυπαρισσία??
    Γιατί τα είδη μαναβικής είναι ακριβότερα στα Φιλιατρά?? Είναι και τόπος παραγωγής, μην το λησμονούμε.
    Μήπως πιστεύετε οτι εάν γίνει ο Δήμος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι θα αλλάξει κάτι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνουμε κυριε μ εναν Δημο τριφυλιας,ομως μην ξεχνας πως λειπει ο Δημος Νεστορος ,και το δωριο που ειναι Τριφυλια .
    Κι απ την αλλη στην Κυπαρισσια στηνεται Διοικητητριο ,ειναι προαποφισμενο να ειναι εδρα Δημου η Κυπαρισσια μην ξεγιελεται κανενας.
    Γιατι ομως να ρημαξουν τα Φιλιατρα και οι Γαργαλλιανοι για την Κυπαρισσια γιατι ξανα να γινει κλοπη....
    Γιατι να αφησουμε τα ρεμαλια της πολιτικης του τοπου μας να μας καταντησουν χωριο.
    Γιατι να μην παρουμε εμεις οι πολιτες μερος στον αγωνα για την ανατροπη των ληστρικων σχεδιων.
    Οχι στην προταση του ΔΣ του Δημου Φιλιατρων για Δημο Γαργαλλιανων με εδρα τα Φιλιατρα
    ΟΧΙ.
    Δημαρχε μην ζητας λυση που δεν θελει ο Φιλιατρινος λαος.
    Δημος Τελου Αγρα η Ερανης , με εδρα τα Φιλιατρα, οι Γαργαλλιανοι χρωστανε δεν εχουν ρημοτομια ,ειναι στο χειλος του γκρεμου ετσι οπως ειναι το σχεδιο σημερα. Εχουν την αναγκη μας.Μην ξεχνατε την πρωτη θεση που πηραν το βραδυ της ανακοινωσης του Καλλικρατη, να πανε στο Δημο Νεστορος,που δεν τους θελει...
    Μην απαρνουμαστε την πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή, η λογική σας μας λέει ότι εφ'όσον έχουμε ήδη βοηθήσει τους Κυπαρίσσιους με τα λάθη μας, το σωστό είναι να εξακολουθούμε να τους βοηθάμε και το πρόβλημα θα παρουσιαστεί αν στρέψουμε το βλέμμα αλλού?? Το ζήτημα είναι το ποιόν θα στηρίζουμε? Το μόνο σημαντικό είναι να είμαστε έδρα, και το αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να αναπτυσσόμαστε δεν έχει καμία σημασία? Αυτό σας ενδιαφέρει??
    Γιατί νομίζω ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν στη συνενωση με την Κυπαρισσία βλέπουν ότι μια τέτοια συνένωση, ακόμα και με την έδρα στα Φιλιατρά δε θα ωφελήσει την πολη μας στο ελάχιστο. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των Φιλιατρών στο μέλλον. Έχει αναφερθεί πολλές φορες εδώ μέσα ότι η Κυπαρισσία έχει τις υπηρεσίες, που θα μείνουν εκεί. Δεν πρόκειται να μεταφερθούν. Ουσιαστικά, αν είμαστε έδρα, θα είμαστε στα χαρτιά. Δεν έχουμε να λαμβάνουμε τίποτα. Η οκνηρή σταση και η μη-αντιδραση θάβει τα Φιλιατρά και το να ωραιοποιείς τα πράγματα δε φέρνει αποτελέσματα. Θέλει κόπο, δε λέει κανείς το αντίθετο, αλλά για τα Φιλιατρά μας αξίζει να προσπαθήσουμε. Οπότε, λυπάμαι αλλά εγώ θα προτιμήσω να βλέπω τα πράγματα όπως είναι, και όχι όταν ο κόσμος ζητά ψωμί, να εμπιστεύομαι αυτούς που λένε "Γιατι δεν τρώνε παντεσπάνι;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΛΙΑΝΩΝ ???????????ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ???? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ .ΜΕ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!! ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι, πάμε κι αφήστε τους να προσβάλλουν κόσμο. Δείχνουν το επίπεδο τους. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Υπανάπτυκτοι είναι όσοι φωνάζουν χωρίς επιχειρήματα. Θα σας συμβούλευα να μην αναφέρετε ονόματα χωρών. Έχουμε πολλούς αφρικανούς, δε θα θέλατε να θίξετε κόσμο εσείς οι δημοκρατικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΝΤΑΚΩΘΟΥΜΕ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ.
    ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΙΣΘΟ.
    ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ . ΕΙΣΘΕ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να ενωθούμε με τους Γαργαλιάνους και δεν θέλουν την Κυπαρισσία. Πόσο Κομπλεξικοί και Βλάχοι είναι οι άνθρωποι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΛΙΑΝΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ
    ΧΑΝΙ!!!!!!!!!!!!!!ΧΟΝΤΡΕ ΚΟΨΕ ΛΙΓΟ!!!ΣΥΝΕΛΘΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ,ΣΥΝΕΛΘΕ ,ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΑΣ 'ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ' ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΘΑ ΝΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

    ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ....

    ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΕΩ,ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ, ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ,
    ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΙΔΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κατάρα του λαού αυτού είναι η βραχεία μνήμη. Από που κι ως που είναι καλύτερο να πάμε με την Κυπαρισσία;; Ποιός μας υπογράφει ότι παρά τις προσπάθειες μας, αυτοί θα μας αφήσουν να αναπτυχθούμε;; Τώρα μας θυμηθήκανε και αρχίσανε να λένε ότι είμαστε καλύτερα μαζί τους;;;;;;; Δεν ψηνόμαστε με αυτά που τάζετε. Βαρεθήκαμε πια. Ρε Γαργαλιάνοι ρεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΥΠΕΡ ΚΑΙ 5 ΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!! ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!ΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ... ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΟΦΩΝΙΑ... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ. ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ 4 ΦΟΡΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
    ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχουν αρχίσει να λέγονται διάφορα, άρα όσοι τα λένε σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν και παίζουν με ζητήματα που είναι άκρως σοβαρά.
    Και για την ιστορία, οι Γαργαλιάνοι θέλουν κι αυτοί συνένωση με Φιλιατρά, κι όσοι παραπληροφορούν μπορούμε να υποθέσουμε ότι το κάνουν και επίτηδες!!
    ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΜΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ FAN TΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ.
    ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ) ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βλέπω τόσους να λένε "Θέλουν να μας πάνε στους Γαργαλιάνους" ή "Μας διώχνουν για Γαργαλιάνους"
    Δηλαδή, η πιθανότητα να έρχονται οι Γαργαλιάνοι σε μας δεν υπάρχει; Το να συνεργαστούμε και να κάνουμε ένα Δήμο που συμφέρει και τους δύο δε γίνεται;; Ενώ η άποψη να συνεργαστούμε με την Κυπαρισσία έχει λογική βάση και δεν "μας πάνε" στην Κυπαρισσία με τον Καλλικράτρη όπως είναι τώρα;
    "Στην Κυπαρισσία δουλεύουν Φιλιατρινοί, πάμε προς τα κει"
    Θα σας το χαλάσουμε κύριοι, δε θα πάμε πουθενά. Εδώ θα μείνουμε. Αυτό μας δίνει η ένωση με τους Γαργαλιάνους. Όσο κι αν δεν αρέσει αυτό.
    Μη γράφετε ασυναρτησίες ότι είναι λίγοι αυτοί που δε θέλουν ένωση με Κυπαρισσία και επιβάλλουν τη γνώμη τους στους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι Φιλιατρινοί δε θέλουν Δήμο με την Κυπαρισσία. Αν μιλάγατε με τους Φιλιατρινούς, αυτό θα το ξέρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πιστευω οτι πανε μπροστα και προοδευουν οι λαοι που δεν ξεχνουν το παρελθον τους και προετοιμαζονται για το μελλον τους.Τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ πρεπει να κοιτανε μπροστα!!!!!Δεν βλεπω κανενας να σχολιαζει πως πρεπει και τι πρεπει να διεκδικησουν Τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ μετα τον οποιονδηποτε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ: Εδω διαφερουμε!!!! Ενας ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 12.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;
    ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΩς ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ;
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΩΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ;
    ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΔΡΑ. ΟΥΤΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΤΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδω σκοτωθηκαν 3 ατομα και μια ψυχουλα και εμεις ασχολουμαστε με το που θα παμε στην Κυπαρισια η στους Γαργαλιανους. Σε λιγο θα σκοτωθουμε μεταξυ μας. Για να ηρεμησουμε λιγο. Στην τελικη οπου και να παμε πληθυσμιακα ειμαστε μεγαλυτεροι απο ολους και στο χερι μας ειναι τον Νοεμβρη να ψηφισουμε και να βγαλουμε Φιλιατρινο δημαρχο και τοτε θα σου πω εγω οπου και να ειναι η εδρα του δημου, τι αναπτυξη θα εχει η πολη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με δύο έδρες δεξιά και αριστερά στα 15 χιλιόμετρα η ανάπτυξη κανταντάει ανέκδοτο!
    Τελικά κρεμάσαμε μαύρες σημαίες μάλλον γιατί δεν έγιναν οι Γαργαλιάνοι έδρα, τώρα μπορούμε να τις βγάλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως με το δώρο της έδρας ο Δήμαρχος έχει αυξήσει πολύ την δημοτικότητα του στους Γαργαλιάνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΩΣ ΤΑ ΔΙΠΟΤΑΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...

    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για το Μουζάκι δεν γνωρίζω, αλλά για τα Διπόταμα μην είστε σίγουροι. Βάλτε τα σύνορα στο ποτάμι των Φιλιατρών (γκρεμίστε και τη γέφυρα καλού-κακού) γιατί αν τα Δ.Δ. που δυσφορούν παραμείνουν τελικά μαζί σας, μάλλον θα φροντίσουν να μην ξαναυπάρξει Δήμαρχος από τα Φιλιατρά. Ούτως οι άλλως οι Γαργαλιάνοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων. Ζήτω οι Γαργαλιάνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδιά όπως διαπιστώνετε σιγά σιγά το θέμα πέφτει και πιο χαμηλά.
    Σε λίγο θα έχει αλλάξει σελίδα.

    θα πρότεινα να κάνουμε μια κουβέντα στο Φιλιατρά Forum όπου και αμέσως βγαίνουν τα μηνύματα, και δεν χάνονται από τις πολλές αναρτήσεις.
    Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του Forum. Είναι κοινότητα συζήτησης.
    Οσοι έχουν γραφτεί μπαίνουν με το user name τους και το password τους.
    Οσοι δεν εχουν γραφτεί, ένα ψευδώνυμο, ένα mail για επιβεβαίωση και είστε έτοιμοι να κάνετε τα σχόλια σας.
    Διαδικασία που γίνεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

    Ανακαλύψτε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολλά μπράβο στους δημάρχους και των δύο πόλεων που δείχνουν πνεύμα συνεργασίας. Αύτός ο δήμος θα είναι ότι καλύτερο έχει δει αυτός ο τόπος εδώ και πολλά χρόνια...μόνο να ωφεληθούμε έχουμε και εμείς και οι γαργαλιάνοι!!
    Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.