Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Επίθεση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην κυβέρνηση για Καλλικράτη και Ολύμπια οδό.

Για τιμωρία της Μεσσηνίας από την παρούσα κυβέρνηση κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον καλλικράτη αλλα και το τμήμα της Ολύμπιας Οδού Πύργος - Καλό Νερό.
Η ανακοίνωση κινείται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και ζητά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να παρέμβει για να συμπεριληφθεί και το τμήμα αυτό στην κατασκευή της οδικής αρτηρίας.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται: .........

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθεί ο Μεσσηνιακός λαός την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τον τιμωρήσει λόγω της επιλογής του να ψηφίζει κατά πλειοψηφία τη Νέα Δημοκρατία. Δεν εξηγείται αλλιώς. Με το σχέδιο "Καλλικράτης" δημιουργεί δήμους με συνενώσεις έχοντας αποκλειστικό γνώμονα να δίνουν κατά το δυνατόν την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ στη λογική των κομματικών σκοπιμοτήτων του.

Αλλά δεν σταματούν εκεί. Μιλάνε πάντα με αριθμούς και με τη λογική τους ότι στην Ελλάδα πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι.
Προσπαθούν βάναυσα και απαράδεκτα, χωρίς φραγμούς και ασύστολα, να κρατήσουν τη Μεσσηνία μακριά από την πρόοδο και την ανάπτυξη, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, μια και η "υποτιμημένη" Μεσσηνία μπορεί να είναι "βορά" στα χέρια ημετέρων.
Είναι πολιτική ντροπή ακόμα και η συζήτηση από τους αρμοδίους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ακύρωσης της κατασκευής του τμήματος Πύργος - Καλό Νερό της Ολυμπίας Οδού.
Κόβουν με το "έτσι θέλω" την κεντρική αρτηρία της καρδιάς της Μεσσηνίας από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και από την πύλη της Ευρώπης που είναι το λιμάνι της Πάτρας, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα και καθιστούν εν γνώσει τους τη Μεσσηνία σε φτωχό συγγενή της Πελοποννήσου και ολόκληρη την περιοχή σε μαρασμό.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε ολοκληρώσει τη σύμβαση παραχώρησης του έργου, η οποία κυρώθηκε το 2007 από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σήμερα, τολμούν και πάλι οι ερασιτέχνες της πολιτικής και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να μας λένε με προκλητικό μάλιστα τρόπο, ότι ουσιαστικά καταργούν το τμήμα του δρόμου από Πύργο μέχρι Καλό Νερό με "αστείους" κατά τα άλλα χαρακτηρισμούς, όπως, ότι η απόφαση για κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος προήλθε λόγω των αντιδράσεων των "συντρόφων τους" Ηλείων παραγόντων και -άκουσον, άκουσον!!- ότι οι Μεσσήνιοι θα εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.
Είναι σαφές ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη των Μεσσήνιων!

Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει στο μεσσηνιακό λαό αυτές τις άστοχες πολιτικές ενέργειες, ενέργειες και πράξεις που είναι σίγουρο ότι μόνο μαρασμό θα φέρουν στο νομό μας και θα αποτελέσουν φραγή και ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να τηρηθεί η συγκεκριμένη σύμβαση όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2007 και να προχωρήσει κανονικά η κατασκευή όλων των τμημάτων του οδικού άξονα, τηρώντας στο ακέραιο το εγκριθέν χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου καθώς και την εφαρμογή της διεθνούς πρακτικής της «μηδενικής λύσης» στον Καϊάφα.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα σηματοδοτήσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις και ενεργώντας πρώτα ως Μεσσήνιοι, δηλώνουμε ότι δεν θα λείψει κανείς από αυτόν τον αγώνα για να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να μην καταδικαστεί ο νομός μας σε θάνατο.
Τέλος, καλούμε όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του νομού μας, τους βουλευτές των κομμάτων, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κ.λπ. σε άμεση κινητοποίηση για να μην περάσουν τα σχέδιά τους και τα όποια συμφέροντα ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.