Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 160 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» καταψήφισαν 124 βουλευτές από ........

τη ΝΔ, το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ΝΔ, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αν δεν δεν ολοκληρωθούν απόψε οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. ειτανε γνωστο οτι δεν θα αλαζε τιποτα ξεσκιστικανε οι βουλευτες ρε παιδιμου που να λεγανε οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 27.5.2010-7.40 μ.μ.
    ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ:
    1) ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ.
    2) ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ).
    3) ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ)ΟΙ κκ ΔΗΜΑΡΧΟΙ & ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Ή ... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ !!! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ.

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    Κύριος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συμπολίτες, παραθέτω ένα απόσπασμα από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής που βρήκα στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου και ρωτώ το εξής: «Για Δήμο Νότιας Τριφυλίας με έδρα τους Γαργαλιάνους ανέβηκαν οι δύο Δήμαρχοι στην Αθήνα να παλέψουν μαζί με τους 4 βουλευτές μας? Πού είναι τα Φιλιατρά?» Μήπως ξέρει κάποιος να μου απαντήσει, γιατί δεν μπόρεσα να είμαι στο συλλαλητήριο και δεν ξέρω τι ειπώθηκε. Νόμιζα πως μιλάμε για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σχέδιο νόμου που συζητούμε σήμερα αποτελεί μία μεγάλη ριζοσπαστική τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας μας, μία ριζοσπαστική τομή στη δομή και τη λειτουργία του ελληνικού κράτους………………………….Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Μεσσηνία, ζήτησα και στην Επιτροπή, αλλά και στο ξεκίνημα της συζήτησης να υπάρξουν κάποιες διορθώσεις σε σχέση με το χωροταξικό. Διορθώσεις που σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία οκτώ δήμων. Ας μην ξεχνάμε ότι η Μεσσηνία μέχρι σήμερα είχε 29 δήμους και δύο κοινότητες. Με την πρόταση που γίνεται πάμε ουσιαστικά στους πέντε δήμους και έναν ακόμη ορεινό. Ένα τέτοιο σχήμα είναι πολύ καλό σχήμα, που ανταποκρίνεται και στις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και δημιουργεί, αν θέλετε, βιώσιμες καταστάσεις. Είναι το καλύτερο.
    Σήμερα θέλω να καταθέσω μία κοινή πρόταση, που έχω υποβάλει με τρεις ακόμη συναδέλφους μου για τη δημιουργία ενός δήμου στη Νότια Τριφυλλία, ενός δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους. Είναι μία πρόταση, η οποία στέκει από κάθε πλευρά. Ο δήμος αυτός έχει όλες τις δυνατότητες και τις πληθυσμιακές και τις υποδομές να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμος. Είναι μία πρόταση που στηρίζεται διακομματικά. Θέλω να παρακαλέσω κύριοι Υπουργοί, αυτές τις απόψεις μας και τις παρατηρήσεις να τις λάβετε υπ' όψιν σας σε ό,τι αφορά τις τελικές σας αποφάσεις.
    (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κουσελάς καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
    Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους απόψεις τους, να στηρίξουν συνολικά αυτό το σχέδιο νόμου, γιατί αυτό είναι ένα σχέδιο νόμου, που θα πάει τη χώρα μπροστά.
    Σας ευχαριστώ πολύ.
    (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει παιδιά, δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε. Η ώρα είναι 11.08' και μόλις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών Μεσσηνίας στη Βουλή επί του άρθρου 1 (σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ). Και οι 3 βουλευτές μας του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΑΙ. Δεν έχει νόημα πιά να ψάχνουμε ποιός φταίει. Απλά εγώ νόμιζα ότι στην Αθήνα θα γινόταν αγώνας για το όνομα των Φιλιατρών. Φαίνεται ότι έκανα λάθος. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί (και δήμαρχοι) με απογοητεύουν. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα λαμογια που τα ψηφυζουμε μαυρο στο μαυρογιαλουρο και ι ελιννικες ταινιες ρε παιδιμου αλλιθινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11.06 ΤΕΛΟΣ ............ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕΣ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνος σου έπρεπε να καταλάβεις ότι το σχόλιο θα έπαιρνε τον πουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.