Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς: Η χώρα οδηγείται σε φαύλο κύκλο ύφεσης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την εκ νέου πως με την πολιτική της οδηγεί τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης.

Μιλώντας σε εκπροσώπους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε εκδήλωση της ΔΑΚ-ΜΜΕ, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως μετά από αλλεπάλληλα λάθη τους τελευταίους μήνες, ψήφισε σειρά από μέτρα με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο, όπως είπε, τα μέτρα αυτά μόνα τους μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ βαθιά ύφεση.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι η ........

μόνη διέξοδος για τον τόπο μακροχρόνια, καθώς και ότι η τόνωση της οικονομίας, με μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα άμεσα.

Επανέλαβε δε ότι το κόμμα του από το Δεκέμβριο ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος και πρότεινε παράλληλα 23 συγκεκριμένες προτάσεις τόνωσης της αγοράς, χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους, ένα διαφορετικό, όπως είπε, μείγμα οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι προχθές ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, δήλωσε ευθέως ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν τα πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση.

«Συνεπώς, το μείγμα που προτάθηκε μπορούσε να έχει διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Αρκεί να έπιανε τους στόχους για μείωση του ελλείμματος», παρατήρησε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «επέμεινε στο δικό της μείγμα πολιτικής που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Αναφερόμενος, τέλος, στις κυβερνήσεις της ΝΔ παραδέχθηκε ότι «δίστασαν, άργησαν και δεν τόλμησαν τις περισσότερες φορές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Τι λες ρε Αντώνη? Η κυβέρνηση σας μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση. Μας έφερε στο χείλος του γκρεμού.
Μην μας το παίζεις γιαπωνέζος τώρα. Ασε τα παραμυθάκια της χαλιμάς.
Απαντήστε στο ερώτημα. ΤΟΣΕΣ αποκρατικοποιήσεις έκανε η ΝΔ. Μέχρι και την Ολυμπιακή. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?????????
Μπορείς να απαντήσεις? Ασε τις αμπελοφιλοσοφίες και απάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.