Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για τα Αιτήματα υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικλά με τα προβλήματα που αντιμεωπίζει το Πυροσβστικό Σώμα του νομού Μεσσηνίας απέστειλαν χθες οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλουκαι Οδυσσέας Βουδούρης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: ..........

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η ‘Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας, μας πληροφόρησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της εξαιτίας των αλλαγών στο ωράριο των Πυροσβεστών αλλά και για τις θέσεις και τις προτάσεις της για τον προωθούμενο νέο Κανονισμό Μεταθέσεων, για τα οποία παρακαλούμε να έχουμε την προσοχή και την ιδιαίτερη μέριμνά σας, προς όφελος της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος στον Νομό μας.

Με δεδομένο ότι στον Νομό Μεσσηνίας υπάρχουν απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, αρμοδιότητας περιφερειακών σταθμών και κλιμακίων, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα εφαρμογής σε αυτές διάταξης του ΚΕΥΠΣ η οποία προβλέπει, με προϋπόθεση την ομοφωνία Διοίκησης και πυροσβεστών, την κατ’ εξαίρεση διατήρηση της 24ωρης βάρδιας, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση και ενεργή παρέμβαση του Σώματος, χωρίς να χάνεται πολύτιμος για τις άμεσες παρεμβάσεις χρόνος σε μετακινήσεις των πυροσβεστών από και προς την υπηρεσία, που συνεπάγονται και πρόσθετη οικονομική τους επιβάρυνση.

Στο προωθούμενο Π.Δ. περί μεταθέσεων, άρθρο 18 παρ. 3, προβλέπεται να μπορούν να αλλάζουν πόλη συμφερόντων όσοι υπάλληλοι το επιθυμούν, χωρίς δικαιολογητικά. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της διάταξης μπορεί να οδηγήσει στο να μετατίθενται από την πόλη συμφερόντων τους υπάλληλοι που πραγματικά διαμένουν στην πόλη αυτή, με επαχθείς επιπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Για τούτο παρακαλούμε να εξετάσετε την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων για τις μεταθέσεις αυτές, στη βάση πιστοποιητικών για την καταγωγή και τον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων, όπως αυτά που προβλέπονται στην παρ. 2 άρθρου 2 του ως άνω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Για τους ίδιους λόγους, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μη θιγεί το αμετάθετο που ίσχυσε δυνάμει του Π.Δ. 170/96, με βάση τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς πρόσληψης και τυχόν τοπικά κενά να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Τέλος, ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλεί η συντελούμενη μείωση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. στον Νομό Μεσσηνίας, αφού αυτή εμφανίζεται να μειώνεται από 196 υπηρετούντες το 2009 σε 155 για το 2010. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες βέλτιστης αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού της Υπηρεσίας, που επιτελεί δύσκολο και απαιτητικό έργο. ‘Ομως αυτές δεν μπορεί να οδηγούν και σε μείωσή του, σε ένα πυρόπληκτο νομό με δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, μεγάλη διάρκεια καλοκαιριού και υψηλές θερμοκρασίες, που αντι μείωσης χρήζει καλύτερης κατανομής του υπάρχοντος δυναμικού, ώστε να μην εμφανίζονται πλεονάσματα σε κάποιες περιοχές και ελλείψεις αλλού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και ενίσχυσή του κατά την αντιπυρική περίοδο, για την αποτελεσματικότερη κάλυψη ολόκληρου του Νομού.

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να διερευνηθεί και η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στη Μεσσηνιακή Μάνη, η οποία απέχει σημαντικά από την κεντρική υπηρεσία της Καλαμάτας, είναι περιοχή με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, αλλά με δύσκολο οδικό δίκτυο και με σημαντικό δασικό πλούτο, όπως το προστατευόμενο δάσος της Βασιλικής.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και την άμεση φροντίδα σας να λυθούν τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με Ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημήτρης Κουσελάς

Νάντια Γιαννακοπούλου

Οδυσσέας Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.