Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μήνυμα αναγνώστη: Δήμος Τέλος Άγρας.

Αγαπητοί φίλοι των Γαργαλιάνων, με δεδομένη προϋπόθεση τον πληθυσμό για ανεξάρτητο δήμο Καλλικράτη, τις 12.000 κατοίκους, δεν γίνεται ούτε τα Φιλιατρά, ούτε οι Γαργαλιάνοι να γίνουν καλλικρατικοί Δήμοι.

Έτσι έχω να προτείνω ένα Δήμο Φιλιατρών - Γαργαλιάνων με όνομα Τέλος Άγρας και έδρα τα Φιλιατρά, μοίρασμα όλων των υπηρεσιών ακριβώς στην μέση, ώστε να μην αδικηθεί καμία από τις δύο πόλεις.
Ακούστε τι ειπώθηκε σε κλειστό κύκλο πολιτικών της Κυπαρισσίας, παραμονές της έκδοσης του τελικού σχεδίου:
"Πρέπει να πάρουμε στην Κυπαρισσία τα Φιλιατρά .........

και τους Γαργαλιάνους γιατι αλλιώς πεθάναμε. Από τα χωριά τι πόρους να έχεις;"

Πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να μην περάσει με τίποτα το υποβουλιμιαίο σχέδιο των πουλημένων όπως αποδεικνύεται πολιτικών μας.

Μην επιτρέψουμε την επανάληψη της κλοπής του νοσοκομείου από τα Φιλιατρά.
Τα όρια του Δήμου όπως είναι με το τωρινό σχέδιο απέχουν 70 χιλιόμετρα. Πως να διοικηθεί τέτοιος δήμος;
Αυτοί στην Κυπαρισσία έχουν το θράσος να βγάζουν και γλώσσα και να λένε τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι να τους αφήσουν ήσυχους, πολύ τους ζαλίσανε, με τις αντιδράσεις τους. Εμπρός στον αγώνα να μείνει μόνη της με τα χωριά της η Κυπαρισσία.

Μην ανεχτούμε άλλη κοροϊδία απο τους πολιτικούς μας.
Δεν καταφερόμαστε εναντίον κανενός. Υποστηρίζουμε το δίκιο μας.
Αν υπογραφεί το σχέδιο, θα μείνει ες αεί.....

Γιάννης Σ.

26 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε Γιάννη εγώ θα κάνω και την άλλη πρόταση.

    Εκτός του ότι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να αποτελέσουμε ένα Δήμο με τον νέο Δήμο Τριφυλίας, εγώ θα πρότεινα στους Γαργαλιάνους και την άλλη πρόταση:
    Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάμε με την Κυπαρισσία. Η Κυπαρισσία θα είναι ο θάνατος ΟΛΗΣ της περιοχής.

    Και να ξεκινήσει άμεσα οικονομικό εμπάργκο στην Κυπαρισσία.
    Μιλούσα χθες το βράδυ με ένα φίλο Δημοσιογράφο από την Κυπαρισσία (δεν έχει καμία σημασία το ποιος ήταν) και του έριξα μια μικρή μπανανόφλουδα μπροστά στα πόδια του για να δω πόσο πιστεύουν αυτά που λένε ότι δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει η έδρα και ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, και όλοι θα συνεργαστούμε με ενότητα και σύμπνοια και άλλες τέτοιες αηδίες Κυπαρισσιώτικες.

    Του είπα για την γιορτή Καρπουζιού που γίνεται το καλοκαίρι στον Αγρίλη. Και ο αγροτοσυνδικαλιστής Τάκης Λεβεντογιάννης από την Τερψιθέα είχε πει γιατί να γίνεται η γιορτή στον Αγρίλη και όχι στην Τερψιθέα ή την Κυπαρισσία.

    Και την πατάει την μπανανόφλουδα ο φίλος δημοσιογράφος και μου λέει:
    "Αλήθεια είναι αυτό. Γιατι να μην γίνεται στην Τερψιθεα?????"

    Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτονται οι Κυπαρίσσιοι ακόμα και τώρα. Να θάψουμε τους υπόλοιπους Δήμους για να ωφεληθούμε εμείς.

    Κατάλαβες τώρα τι σκέφτονται ακόμα και αυτή την στιγμή???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω στην ελευθερία των blogs, όχι όμως στην ασυδοσία και επειδή στην Κυπαρισσία δεν είναι πολλοί οι δημοσιογράφοι, ούτε ανώνυμοι, παρακαλώ και προκαλώ τώρα να αναφερθεί το όνομα του δημοσιογράφου, για να ξεκαθαριστεί και να μην υπάρχουν υποψίες. να μάθουμε όλοι ποιός κάθεται και συζητά κατ' αυτό τον τρόπο, αλλά λέει και τέτοιες βλακείες. Όπως επίσης να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτό που είπε, αναγνωρίζοντάς του βέβαια το δικαίωμα να έχει την άποψή του.
    Αλλά, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι όντως αυτά ειπώθηκαν???? Κι εγώ μπορώ να γράψω ότι εσείς είπατε "να ξυρίσουν το δεσπότη" ή "να κρεμάσουν το δήμαρχο για προσοδία" ή "το νερό είναι σκέτο δηλητήριο" ή "κλέβουν τα λεφτά του Δήμου", ισχύουν ότι τα είπατε αν δε μπορώ να το αποδείξω??? Αφήστε τα σου είπα, μου είπε και αποδείξτε αυτά που γράφετε.
    Αλλά κι εσύ Φιλιατρά news, ότι συζητάς με κάποιον μετά το κάνεις ανάρτηση στο blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
    Ο Δημοσιογράφος με τον οποίο μίλησα χθες το βράδυ στο τηλέφωνο ήταν ο Γιάννης Μποζίκας.
    Αυτό για να μην μπουν όλοι σε ένα τσουβάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά όλα αυτά αλλά που είναι η αντιδρασή μας??Γιατί δεν κάνουμε κάτι μέσα απο το internet περιμένουμε να αντιδράσουμε??Πόση αποχάυνωση έχει πια ο κόσμος??Όλοι να ξεσηκωθούμε και να βγούμε στο δρόμο να διαδιλώσουμε!!!Οι Γαργαλιάνοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις αύριο το πρωί θα κλείσουν το Δημαρχείο και το απογευμα θα διαδηλώσουν στην πλατεία εμέις τι κάνουμε????βάλαμε τις μαύρες σημαίες και κάνουν αυτες τη δουλειά????ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΘΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως σκεπτόμαστε εμείς ετσι σκέπτονται και αυτοί λογικό είναι και γιατί να γίνεται στον οργίλη και οχι στην τερψηθέα? Γιατί να θέλουμε αυτόνομο δήμο στα φιλιατρά είχαμε τόσα χρόνια και τι καταλάβαμε ΤΙΠΟΤΑ μια βόλτα στους δρόμους τις θα σε πείσει για να μην αρχίσω με τους μετανάστες που νομίζεις οτι είσαι σε άλλη χωρά. Με την αποχέτευση τι γίνεται? Γιατι να πληρώνω 2 βυτία στο δημαρχείο το μήνα για να αδειάσω τον βόθρο μου? Ουστ ρε αποδώ τόσα χρόνια σας ανεχτήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με την πρόταση του αναγνώστη, και επίσης υποστηρίζω την πρόταση σου Φιλιατρά News, για Δήμο Φιλιατρών με έδρα Γαργαλιάνους. Πάμε για μεγάλο Δήμο, με πάνω από 18000 κατοίκους, και τις υπηρεσίες μισές-μισές!! Είναι η καλύτερη ιδέα από όλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδιά ας βοηθήσουμε τις δηλές μας δημοτικές μας αρχές να πετάξουν τα βαρίδια των πολιτικών- κομματικών τους δεσμεύσεων ή αγγυλώσεων.
    Η λύση είναι μία συνένωση Φιλιατρών - Γαργαλιάνων και Χώρας. Το όνομα ΝΕΣΤΟΡΑΣ και η έδρα στα ζάρια - λόττο - λαϊκό λαχείο μεταξύ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Οι Υπηρεσίες μοιράζονται και τα έργα εκτελούνται αναλογικά.
    Πρόταση στους Δημάρχους μας έως αύριο για κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων και δέσμευση των βουλευτών μας για να πάρουν θέση....ακόμη και ο Σαμαράς!!!!
    Γαργαλιανιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι λέτε ρε, Ακου Δημος ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ, Αυτό κι αν ειναι το τέλος. ΕΡΑΝΗ ρε! ΕΡΑΝΗ ρε! ΦΙΛΙΑΤΡΑ ρεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .. ΧΑΣΑΠΗ
    Ο,τι σε βολεύει δημοσιεύεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΚΟΙΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλτατε Γαργαλιανιώτη ο Δήμος Νέστορος έχει επιλέξει σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου να ενταχθεί στον Δήμο Πύλου. Δεν μπήκαν καν στον κόπο -υποθέτω εγω- να πουν τι δουλειά έχουμε στην Πύλο την στιγμή που η Πύλος είναι άλλο γεωγραφικό Διαμέρισμα του νομού και άλλο εμείς.
    Γεωγραφικά ο Δήμος μας ανήκει στην πρώην επαρχία Τριφυλίας. Με Κυπαρισσία δεν θέλουμε να πάμε, όπως και οι Γαργαλιάνοι και τα Φιλιατρά, να κοιτάξουμε να κάνουμε τώρα ένα δήμο οι 3 μεταξύ μας.
    Αλλα και να μην θέλουν από τον Δήμο Νέστορα.
    Δεν τρέχει τίποτα. Ας πάνε εκεί που θέλουν.

    Εμείς όμως στα Φιλιατρά ΔΕΝ θέλουμε την Κυπαρισσία με καμία Παναγία.

    Εμείς οι δύο δήμοι μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας. Έχουμε πολλά κοινά και μπορούμε να συννενοηθούμε καλύτερα.

    Και να την πάω και πιο πέρα την πρόταση μου??
    Μια πενταετία Δήμαρχος από τα Φιλιατρά, και να τον ψηφίζουν και οι Φιλιατρινοί και οι Γαργαλιανιώτες και μία πενταετία δήμαρχος από τους Γαργαλιάνους που να τον ψηφίζουν και οι γαργαλιάνοι καιτα Φιλιατρά.

    Έτσι κανένας μας δεν θα έχει πρόβλημα και οι Γαργαλιάνοι θα μπορούν να βγάλουν Δήμαρχο και οι Φιλιατρινοί.
    Πως το κόβετε αυτήν την πρόταση?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o kosmos kaigetai k eseis tsakwneste g tin edra k to dimo...les kai tha anaptyxthei pote auti i perioxi......xaxaxaxax!!!!!Kyparissia,Filiatra,Gargalianoi mia zwi ypoanaptikta tha einai gt milame g kollimena myala kai tempelides!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλιατρινέ είσαι ΄πρώτος μάγκας ... συμφωνώ
    ο ίδιος Γαργαλιανιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι εννοείς Ελληνάκι???
    Τι δεν σου δημοσίευσα??????

    Ξερεις κάτι?? Δεν ειμαι και 24ωρες το 24ωρο στο Copmuter.... Εγω έχω αναλάβει τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 2:42 να συμπληρώσω στο σχόλιο σου την εξής φράση που ξέχασες να γράψεις.

    "Οσο για εμένα τον ανώνυμο 2:42μ.μ. να εξακολουθώ να παραμένω ΜΑΛΑΚΑΣ."

    Τωρα το όλο σου σχόλιο ολοκληρώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σας.
    Θα ήθελα να αφήσω κι εγώ το σχόλιο μου.
    Στο Δημοτικό συμβούλιο μετα την ανακοίνωση του Καλλικράτη, ειπώθηκε από κάποιο γιατρό του νοσοκομείου ότι θα συνενωθούν οι κλινικές του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με τις κλινικές της Καλαμάτας και θα φύγουν από την Κυπαρισσία.

    Η Κυπαρισσία αν χάσει το νοσοκομείο θα πάθει τρομερή καθίζηση. Θα φύγουν οι εκατοντάδες γιατροί, θα φύγουν υπηρεσίες, θα γίνει χωριό.
    Και τότε θα παρακαλάνε εκείνοι να έρθουν με εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΜΕ ΡΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ & ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ, ΑΔΕΡΦΩΜΕΝΟΙ. ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. xaxaxxa!!!!!!!!!!!malakas nai mporei na eimai...kai esy panta antikeimenikos....xaxaxaxaxaxaxax!!!!!!!!a!re file eiste g gelia...edw se ligo dn kseroume an tha yparxei ellada k eseis oi tragikoi milate g ena dimo kai mia edra...nomizeis oti oi Kyparissioi goustaroun na mplexoun me esas kai tous allous...xestikane re....!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι από Γαργαλιάνους και παρακολουθώ καθημερινά το blog το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή.
    Με το που ανοίγω τον υπολογιστή μου στο μαγαζί, το πρώτο που ανοίγω είναι το Φιλιατρά News για εφημερίδες και άλλα θέματα.

    Θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για τον Καλλικράτη και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα τώρα που είδαμε τα σκοτεινά σχέδια των Κυπαρισιωτών βουλευτών.
    Συμφωνώ κι εγώ με ένα δήμο ανάμεσα στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά. και απορώ πως στο δικό μας δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε συνένωση με τον Νέστορα την ίδια στιγμή που εκείνοι ζητούσαν συνένωση με την Πύλο.
    Ο δήμαρχος μας ήταν εντελώς λάθος στην τοποθέτηση του.
    Όπως είπε και ο υπεύθυνος του blog έχουμε πολλά κοινά οι δυο πόλεις και μπορούμε να τα βρούμε.
    Εμείς οι Γαργαλιανιώτες δεν θέλουμε την Κυπαρισσία στα πόδια μας. Να πάνε όπου αλλού θέλουν.
    ΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγνώμη, ξέρετε αν σήμερα έχει Δ.Σ. στα Φιλιατρά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βρε παιδια υπαρχει και ο Μαραθος για εδρα του Νεου Δημου και το ονομα να ειναι Έρανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μήπως ξέρει κάποιος τι θα γίνει με μας που είμαστε μένουμε μια ανάσα από την Κυπαρισσία αλλά ανήκουμε σε Δημοτικό Διαμέρισμα των Φιλιατρών και θέλουν να μας παρασύρουν σε Δήμο Γαργαλιάνων? Όλες μας οι δραστηριότητες (ψώνια, διασκέδαση κλπ) είναι στην Κυπαρισσία. Υπάρχει τρόπος να φύγουμε από τα Φιλιατρά και να γίνουμε ΔΔ Κυπαρισσίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενιαίος Δήμος Τριφυλίας. Οι έριδες μεταξύ Φιλιατρών-Κυπαρισσίας δε μας αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. kaname to xwrio kyparissia na ginei polh!!!! ante twra shra exoun oi gargalianoi.. apo xwrio na tous kanoume poly !!!!! aaa xesasa episeis na pw pws ua prepei na paroume kai ta 400.000.000 € xreos poy exoyn oi gargalianoi!!!!reeeeeeeeeeeeeee xypnateeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!ta filiatra exoun k mporoun na einai aytonomoi!!!!!!!!!!!!!!!!!! xupnateeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.