Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

«Σοβαρές αλλαγές» στον «Καλλικράτη» ζητά η ΚΕΔΚΕ

Αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο σχέδιο «Καλλικράτης» «εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατά τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με αντικείμενο το προσχέδιο του «Καλλικράτη», αποφασίστηκε η σύγκληση νέου εκτάκτου συνεδρίου προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», μετά το πέρας του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα το έκτακτο συνέδριο αποφάσισε ............

«να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη διαβούλευση με την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, με την ελπίδα ότι το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, θα υπηρετεί τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διότι αν παραμείνει ως έχει σήμερα δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό».

Επίσης αποφασίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ να αξιολογήσει τις προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων της χώρας που κατατέθηκαν στο συνέδριο ή θα αποσταλούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αφορούν στο Χωροταξικό, προκειμένου να τις θέσει υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις.

Τέλος, το συνέδριο αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον δέκα πέντε ημερών, πριν το σχέδιο νόμου έρθει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα. Είναι μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα διοικητικής ικανότητας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τους φόρους που θα διαμορφώσουν τους ΚΑΠ της αυτοδιοίκησης, δεν συμφώνησε όμως με τα ποσοστά.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι υπάρχει ομόφωνη διαφωνία στη μετατροπή των δημοτικών διαμερισμάτων των μεγάλων δήμων σε εκλογικές περιφέρειες γιατί δημιουργούν τον κίνδυνο να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο ομοσπονδιακά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.