Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Όλο και περισσότεροι Φιλιατρινοί θέλουν Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Έντονες συζητήσεις και επικρίσεις για την στάση που τήρησε η μείζονα μειοψηφία του Δήμου Φιλιατρών έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Φιλιατρών η αποκάλυψη που έκανε ο Δήμαρχος της πόλης Άλκης Ξύγκας στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 19 Μαΐου και είδαν το φως της δημοσιότητας από τον τοπικό τύπο σχετικά με υβριστικό τηλεφώνημα που έλαβε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Κο Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Γεγονός που επιβεβαίωσαν αρκετοί Δημοτικοί σύμβουλοι του κου Ξύγκα που έτυχε την ώρα του τηλεφωνήματος να είναι εντός του γραφείου του Δημάρχου συζητώντας για θέματα της ημέρας όπως οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποκάλυψαν.

Ο Κος Ξύγκας στην έναρξη του Δημοτικού συμβουλίου είπε: ...........

«Στην οικογένειά μου δεν έχει ξεβρακωθεί κανένας. Οι σύμβουλοί μου δεν είναι λαμόγια, είναι άνθρωποι που τους ψήφισε ο Φιλιατρινός λαός και τους έδωσε τις θέσεις αυτές».

Το τηλεφώνημα και την σκληρότητα των λόγων του κου Σωτηρόπουλου επιβεβαίωσαν και ο πρώην αντιδήμαρχος κος Παγάνης και ο Δημοτικό σύμβουλος κος Παναγιώτης Κάης.

Ακούστε τι είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κος Ξύγκας



Η παραδοχή του κου Σωτηρόπουλου ότι πράγματι έκανε το τηλεφώνημα στον Δήμαρχο και ήταν ιδιαιτέρως οξύς εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνουν απόλυτα τα λεγόμενα του Δημάρχου Κου Ξύγκα.
Ωστόσο ο Κος Σωτηρόπουλος λέει ότι διαφωνεί με τα λεγόμενα του κου Ξύγκα.

Ακούστε τι είπε ο κος Σωτηρόπουλος για το επίμαχο τηλεφώνημα.



Το τι έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο το άκουσαν πολλοί συμπολίτες μας μέσω του ραδιοφώνου της πόλης μας το Radio Νίκη 96,4 και έκριναν την στάση όλων. Και του Δημάρχου Φιλιατρών κου Ξύγκα που πλέον όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δυνατό και ισχυρό Δήμο που δεν θα είναι το φάντασμα της Κυπαρισσίας αλλα και του Κου Σωτηρόπουλου με την επίμονη στάση του για διεκδίκηση της έδρας του Δήμου Τριφυλίας.
Η όλη στάση της αντιπολίτευσης με την αποχώρηση από την μάχη στην κρίσιμη στιγμή έχει προκαλέσει επικριτικά σχόλια στα καφενεία των Φιλιατρών.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση αναγνώστη μας ο οποίος -κατά δήλωση του- είναι από το Κατσίμπαλι και διαμένει στην Αθήνα ότι αλλάζει άποψη και συντάσσεται πλέον με την άποψη του Δημάρχου Φιλιατρών Κου Ξύγκα μετά την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου από την συνεδρίαση την οποία αποχώρηση χαρακτήρισε ως λιποταξία την ώρα της μάχης που δίνει η πόλη για την επιβίωση της.

Εμείς έχουμε κάνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την θέση μας. Δεν μας ενδιαφέρει ουτε ο κος Ξύγκας, ουτε ο κάθε κος Ξύγκας.
Τα Φιλιατρά τα έχουμε πάνω από όλους και όλα. θέλουμε τα Φιλιατρά να είναι δυνατά και να σταματήσουν να είναι στην σκιά της Κυπαρισσίας.
Με το σχέδιο "Διαλυκράτης" και όχι καλλικράτης το έκτρωμα του Δήμου Τριφυλίας είναι ανεφάρμοστο, καθώς μιλάμε για ένα τεράστιο σε έκταση Δήμο που περιλαμβάνει τις 3 μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής.
Εκ των πραγμάτων θα αποτύχει.

Αλλα το θέμα είναι και άλλο. Με ποια κριτήρια η Μεσσηνία που έχει 29 Δήμος και δυο κοινότητες (σύνολο 31) μειώνει τους Δήμους σε 6 ενω στην γειτονική Ηλεία η οποία τώρα αποτελείται από 22 δήμους τους μείωσε σε 7.

Αναλογικά για την Μεσσηνία θα μπορούσαν να γίνουν 8 ή και 9 ακόμα Δήμοι.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 6??????????
Τι συμφέροντα εξυπηρετεί???? ΠΟΙΑΝΟΥ - ΠΟΙΑΝΩΝ συμφέροντα εξυπηρετεί???

UPDATE 20:42

Κατεβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου.




9 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΡΕ FILIATRA NEWS??
    ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΔΗΛΑΔΗ?? ΠΩΣ ΠΕΙΣΤΗΚΑΤΕ?? ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ! ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΡΑΜΜΗ??
    ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που θέλουν να μας πάνε καροτσάκι ή αν το θες χεράκι χεράκι με την Κυπαρισσία θα μας καταστρέψουν. Είτε σαν Δήμος Τριφυλίας με έδρα τα φιλιατρά είτε σαν Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.

    Μα δεν μπορώ να καταλάβω. Οι δυο δήμοι (Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι) θα είναι δήμος με 19.000 κατοίκους. Ο Δήμος τριφυλίας θα εχει μετα βίας 13.000.

    ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ οι Κυπαρίσσιοι και έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να μην γίνει.
    Ξέρουν ότι χωρίς Φιλιατρά και Γαργαλιάνους θα είναι ΧΩΡΙΟ μπροστά μας.

    Αν δουμε ένα σχόλιο που βρήκα στο trifilia News θα καταλάβετε τι έχουν κανει οι Κυπαρίσσιοι.

    Διαβάστε:

    Ανάγκα και θεοί πείθονται

    Με αφορμή πρωτοσέλιδο του Θάρρους της 19ης Μαΐου με κεντρικό τίτλο "Στην σέντρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για Καλλικράτη"

    Παραθέτουν αποσπασματα απο την ομιλία Κουσελά και λένε:

    "...Εδώ και ένα μήνα, από την αρχή αυτής της συζήτησης, είχα προτείνει ως την καλύτερη λύση 8 Δήμους για τον Νομό Μεσσηνίας, δηλαδή 2 δήμους σε κάθε πρώην επαρχία."

    "Με βάση την υφιστάμενη πρόταση, αυτό σημαίνει έναν επιπλέον Δήμο στην Τριφυλία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών - και υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων - και ένα Δήμο στην ανατολική Πυλία - και εκεί υπήρξε συμφωνία των δήμων για τη δημιουργία ενός νέου Δήμου.."
    (Η Δήλωση ανήκει στον Κουσελά)

    Και γράφει ο σχολιαστής στην σελίδα του:

    "Όταν είδαν τα "σκούρα" θέλησαν και το σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη. Ήξεις αφήξεις. Άλλα μας έλεγαν πρίν μερικούς μήνες, άλλα τώρα. Μπροστά σε μιάν αποτυχία στις επερχόμενες εκλογές - όποτε αυτές κι αν γίνουν - βρέθηκε η χρυσή τομή. Να τα έχουμε με όλους καλά, να μη δυσαρεστήσουμε κανέναν. Θα φτιάξουμε λοιπόν ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αβγά και θα βάλουμε και δυό καρπούζια σε μιά μασχάλη. (Θα μας θαυμάσουν έτσι κι καρπουζοπαραγωγοί). Δυστυχώς όμως, κανείς πλέον δεν πείθεται, ειναι προτιμότερο να πέρνεις μιά ξεκάθαρη θέση - έστω και επώδυνη, γνωρίζοντας τις συνέπειες - και να έχεις να λές: αυτό είναι αυτό έκανα. Στο τέλος, τα συμφέροντα του λαού εκπροσωπείται και όχι κάποιων καρεκλοκένταυρων."


    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο "ΠΟΙΗΤΗΣ"
    Άλλα μας έλεγαν πρίν μερικούς μήνες, άλλα τώρα.

    Τους έλεγαν στην Κυπαρισσία προφανώς θα μαμήσουμε όλη την περιοχή. Ο πέμπτος Δήμος στην Μεσσηνία με τον καλλικράτη θα πίασουμε απο τον κώλο την Κυπαρισσία και θα την σπρώξουμε να γίνει Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ!!!!
    Μετα φυσικά τους προέκυψε ο Δήμος τριφυλίας με την Μεγάλη πρωτεύουσα την Κυπαρισσία......

    Όταν είδαν τα σκούρα στα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους τα θα μαμήσουμε τους πάντες μπήκαν στην πάντα και θελουν με όλους να τα εχουν καλα.
    Πολιτικός είναι ο κος Κουσελάς.. Θελει για να βγεί και ψήφους απο τα Φιλιατρά και απο τους Γαργαλιάνους.... Γιατι βουλευτής απο τις ψήφους της Κυπαρισσίας δεν βγαίνει κανένας. ΟΥΤΕ βοηθός λούστρου δεν βγαίνει αν δεν ψηφίσουν Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι.

    Ειδατε τι έγραψαν???
    Άλλα μας έλεγαν πρίν μερικούς μήνες, άλλα τώρα.
    Δηλαδή ρε παλικάρια τι σας έλεγαν πρίν λίγους μήνες?????????? Γιατι τι λενε τώρα το ξερουμε.

    Υπάρχουν ακόμα Φιλιατρινοί που θέλουν να πάμε με την Κυπαρισσία????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν σου κανει κουμαντο το ΜΑΓΚΑΚΙ της τοπικης ΠΑΣΟΚ που δεν ειναι καν ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ τοτε τι περιμενεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Κατσιμπαλαίοι τον χαβά τους. Μα καλά, τι έχουν πάθει...Αχ κι αυτός ο Δημήτρης φωτιές που άναψε στο..... κεφαλοχώρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΑΠ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΜΑΓΚΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΕ ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας παει στο χωριο του να κανει κουμαντο κι ας μας αφησει ησυχους Τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ και δεν μπορει ενα μαγκακι που το παιζει προεδρος να τη διαγραφει μονοκονδυλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν δεν υπαρχουν θεσεις και απαντησεις τοτε πεταμε την μπαλλα στη εξεδρα .Οταν διακυβεβεται το μελλον των ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και σεις ασχολεισθε με προσωπικες αντιζηλειες κοι ποιος τρωει και ποιος ειναι νηστικος τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...
    Αλλωστε σε σχετικη ερωτηση που ειχε γινει προεκλογικα 2006 στο κ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ για το αν θα παιρνει το μισθο του απο το ΔΗΜΟ αν εκλεγει
    ειχε απαντησει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΚΑΚΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΜΕΜΦΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ? ΑΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
    ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.