Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δήμαρχοι ΝΔ: Χωρίς αλλαγές απορρίπτουμε τον Καλλικράτη.

Να συνεχίσουν τον διάλογο, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι «το νομοσχέδιο ως έχει δεν μπορεί να γίνει δεκτό» αποφάσισαν οι δήμαρχοι της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ελήφθη ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος με το υπουργείο στο πλαίσιο διαβούλευσης 15 ημερών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, πιεζόμενος από τους «σκληρούς» της παράταξής του δημάρχους Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων Βασίλης Παπαγεωργόπουλο και Λάζαρο Κυρίζογλου ζήτησε να διεξαχθεί και δεύτερη ψηφοφορία, προκειμένου η ΚΕΔΚΕ να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι το ν/σ δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως έχει.
Πράγματι η ψηφοφορία διεξήχθη αλλά σε αυτήν δεν συμμετείχαν οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας, οι δήμαρχοι ζητούν κυρίως: ......

- Να ισχύσει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο σε δήμους τουλάχιστον 50.000 κατοίκων και όχι 10.000 που προβλέπει το ν/σ

- Σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων που συνενώνονται με άλλους μικρότερους, οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκλέγονται ενιαία από τον (παλαιό) δήμο ο οποίος τώρα θα αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του νέου και όχι από τα παλαιά δημοτικά του διαμερίσματα (κοινότητες με τον «Καλλικράτη»), όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

- Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική μετά την κατάργηση του ΕΣΔΚΝΑ να γίνεται, κυρίως, από τους δημάρχους που συλλέγουν και τα χρήματα και όχι από τον περιφερειάρχη.

Παράλληλα οι δήμαρχοι της ΝΔ θέτουν και το θέμα της κοστολόγησης των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.