Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Έρχονται αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα ελέω ΔΝΤ

Κατά 30% αναμένεται να αυξηθούν τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως υποστήριξε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους την Πέμπτη 27 Μαίου τα τιμολόγια θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν καθώς αφενός το ζητά το ΔΝΤ και αφετέρου επειδή η ΔΕΗ χάνει στον ανταγωνισμό τους καλούς πελάτες. Κερδισμένοι, αντίθετα, θα βγουν οι έμποροι αφού τα εμπορικά τιμολόγια αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Παράλληλα, η ΥΠΕΚΑ επιβεβαίωσε ότι τόσο η ΔΕΗ όσο ..........

και η ΔΕΠΑ βρίσκονται στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων του υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για την πρώτη, είναι γνωστό ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές. Ωστόσο, η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι αμφότερες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες προβληματικές ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, η κα Μπιρμπίλη φέρεται να προκρίνει την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία – και εάν χρειαστεί- αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.