Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τοποθέτηση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μητροπολίτη‏

Με αφορμή την σύγκλιση εκτάκτως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυπαρισσίας Δευτέρα 31-5-10, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Με ποια αρμοδιότητα το Δημοτικό συμβούλιο ασχολείται με ένα θέμα που είναι έκτος της αρμοδιότητάς του ως μη πολιτικό άλλα εκκλησιαστικό θέμα;

Αν εξάλλου θεώρησε ως πολιτική την κίνηση του σεβασμιότατου την παρουσία του, στο συλλαλητήριο στα Φιλιατρά, και κρίνει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, πως ως πολιτικό όργανο μπορεί να κρίνει την συμπεριφορά του Μητροπολίτη μας, αφού τον θεωρεί, και έτσι είναι, μη πολιτικό πρόσωπο.

Ποιο είναι το πρόβλημα αν γινόταν ένας .......

ακόμη Δήμος στην Τριφυλία; Η τοποθέτηση σύσσωμων των πολιτικών εκπροσώπων της Μεσσηνίας ήταν θετική στην θέση αυτή, αφού εκτός των άλλων προβλημάτων θα έμεναν άλλα και θα δημιουργώντουσαν θέσεις εργασίας στα Φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους.

Θεωρώ άστοχη την ενέργεια αυτή και θα παρακαλούσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας να ακυρώσει την έκτακτη συνεδρίαση του της Δευτέρας 31-5-10.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας χαίρει την αναγνώριση του λαού της Τριφυλίας, και τον ευχαριστούμε για την συμπαράσταση του σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περιοχές της Τριφυλίας και της Ολυμπίας.

Η συνέχεια του Δήμου Τριφυλίας απαιτεί κατά την ταπεινή μου γνώμη την ομόνοια των κάτοικων της ,και σ αυτή την κατεύθυνση η εκκλησία έχει καταδείξει το θετικό της ρόλο.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής
Γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου καθηγητών Β Μεσσηνίας.

12 σχόλια:

  1. Γιάννη πραγματικά είναι ακατανόητη η στάση και η συμπεριφορά της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κυπαρισσίας. Με ποια ιδιότητα θα κρίνουν τις ενέργειες του Δεσπότη Δημοτικοί σύμβουλοι???
    Μήπως του ζητήσουν να τους υποβάλει προς έγκριση καθημερινό δελτίο κίνησης του, που θα πάει, τι θα κάνει, τι θα πει, πως θα το πει, κλπ κλπ???

    Ας σοβαρευτεί λίγο η αντιπολίτευση του Δήμου Κυπαρισσίας.
    Και αν δεν το ξέρουν να τους ενημερώσω ότι Τριφυλία δεν είναι ΜΟΝΟ τα στενά όρια του Δήμου Κυπαρισσίας αλλά στην -εδώ και πάρα πολλά χρόνια- ΠΡΩΗΝ αυτή επαρχία ανήκουν -είτε τους αρέσει είτε όχι- και τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι.
    Και ο Δεσπότης έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πάει ΟΠΟΥ του γουστάρει και να πει ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
    Δεν είναι Μητροπολίτης Κυπαρισσίας. Είναι Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας.

    Ας ξεκαβαλήσουν λοιπόν το καλάμι οι της αντιπολίτευσης του Δήμου Κυπαρισσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτοί στην Κυπαρισσία ..και θέλουν να ελέγχουν και σε ποιον θα λέμε καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς στην Κυπαρισσία θέλαμε απο την αρχή ένα δήμο Τριφυλίας με όλη τη Τριφυλία, δηλαδή και Δώριο και Χώρα οχι μόνο για το καλό της Κυπαρισσίας αλλά όλης της Τριφυλίας. Αν φίλοι μου πιστεύετε ότι ο Μητροπολίτης Τριφυλίας με την στάση του, βοηθά στην αδελφική ένωση της Μητρόπολης Τριφυλίας σε ένα δήμο, όπως όφειλε να πράξει ή αν πιστεύετε οτι με την στάση του συμβάλλει στην άμβλυση της τεταμένης κατάστασης που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στα πνευματικά του τέκνα των Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, τότε λυπάμαι αλλά διαφωνούμε. Πάντως για μένα η στάση του Μητροπολίτη το μόνο που καταφέρνει μέχρι στιγμής είναι να αναζοπυρώνει τοπικιστικά πάθη που πραγματικά πιστεύω ότι οι αδελφομένοι στη πράξη και στη καθημερινή ζωή "πιστοί" της Τριφυλίας έχουν για πάντα θάψει. Επίσης για μένα η εκκλησία και οι εκπρόσωποί της, πρέπει να κατευνάζουν τις αντιπαραθέσεις και τα πάθη και όχι να τα οξύνουν. Σαφώς και ο Μητροπολίτης δεν πρέπει να είχε αυτή την πρόθεση, με την πολιτική του όμως τοποθέτηση για διχοτόμηση της Τριφυλίας είναι ξεκάθαρο ότι έριξε νερό στο μύλο της στείρας αντιπαράθεσης Κυπαρισσίων-Φιλιατρινών και Γαρλαλιανέων. Τέλος πάντων, ας όψονται όσοι επωφελούνται απο την διάσπαση. Ελπίζω τουλάχιστον τώρα που είναι ανάγκη περισσότερο απο ποτέ άλλοτε, να δημοσιεύει και κανένα αρθράκι για την ανάγκη σύμπνοιας και αγάπης των πνευματικών τέκνων του της επαρχίας Τριφυλίας και σημερινού Δήμου Τριφυλίας και σε κάθε περίπτωση εφόσον επιμένει να αναμιγνύεται στην πολιτική, ελπίζω, με τις τόσο καλογραμμένες και πνευματώδεις επιστολές του (βλ. επιστολή Ραγκούση) να συμβουλεύσει τους υποκινούντες τα τοπικιστικά πάθη δημοτικούς και άλλους άρχοντες των Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, να σταματήσουν να βλέπουν τους Κυπαρίσσιους σαν εχθρούς τους και να εφαρμόσουν τα προστάγματα της χριστιανικής διδασκαλίας που μιλάει για αγάπη και ενότητα.
    Αυτά τα ολίγα και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ τουρκακια και εγκριτοι νομομαθεις συνηγοροι του διαβολου ποιος ο τιτλος του ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ?
    Eιναι Η δεν ειναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ? Λεει πουθενα κυπαρισσιας? αντε χαλαρωστε λιγο γιατι αρκετα μας τα εχετε πρηξει!

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυπαρίσσιοι....κανένας δεν σας βλέπει σαν εχθρούς, οι μόνοι που βλέπετε εχθρούς μπροστά σας είστε εσείς. Καγχάζετε και συμπεριφέρεστε με τρομερή αλαζονεία...σαν να κερδίσατε και εγώ δεν ξέρω τί. Οι Φιλιατρινοί στήριξαν ενα αίτημα, να υπάρχει ενας δεύτερος δήμος στην Τριφυλία. Αν - απο εδώ και πέρα - θελήσουν πόλεμο, τότε θα δείτε και τις συνέπειες. Γιατί ενας πιθανός συνδυασμός Φιλιατρών-Γαργαλιάνων θα αποφέρει σίγουρα δήμαρχο, αφού πληθυσμιακά οι δυο αυτές πόλεις υπερτερούν σημαντικά έναντι της Κυπαρισίας. Και τότε τι θα πείτε, πως θα αντιδράσετε? Θα πρέπει να καταλάβετε πως τα Φιλιατρά έχουν υποφέρει - όχι εξαιτίας των κατοίκων της πόλης σας - απο τα διάφορα που έχουν συμβεί κατά καιρούς και αδίκησαν κατάφορα τα Φιλιατρά. Το αίτημα ειναι δίκαιο, και οι Δημοκρατίες δεν στηρίζονται σε τέτοιου είδους "καθεστωτικές" αντιλήψεις και αποφάσεις. Ο καιρός θα δικαιώσει κάποια απο τις δύο πλευρές. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι τώρα "άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου" και ο διχασμός θα πάρει σάρκα και οστά. Και θα χάσουν και οι δυό πλευρές φοβάμαι. Γιατί ο συνδυασμός Φιλιατρινού-Γαργαλιανιώτη Δημαρχου με έδρα την Κυπαρισσία, σε περίπτωση μη μετριοπαθούς προσώπου, μόνο προβλήματα θα επιφέρει. Και οι δυο πόλεις ειναι έτοιμες για την ανάδειξη ενός εκρηκτικού συνδυασμού αν προκύψει. Και τότε μάλλον εσείς θα είστε αυτοί που θα ζητάτε την διάσπαση του αχανούς δήμου. Τα Φιλιατρά θα επιζήσουν, χωρίς την βοήθεια κανενός, το έχουν αποδείξει. Για την πόλη σας να φοβάστε που διάγει τον βίο της υποβοηθούμενη απο άλλους, είτε αυτοί ειναι κάποιοι δοσίλογοι βουλευτές που άλλα λένε και άλλα κάνουν, είτε παρασιτικά προσκολλημένη σε οικονομικά εύρωστες πόλεις.Όσο για τους "ρουφιάνους" πολιτικάντηδες σας. "Φωτιά και μαχαίρι" τους περιμένει στις εκλογές, που μπορεί να γίνουν σύντομα...πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοινός Υποψήξφιος από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    Να τον στηρίξουμε ΟΛΟΙ. Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες.

    Να κάνουμε τους κυπαρίσσιους να έχουν εφιάλτες.
    Υπερτερούμε έναντι αυτών. Σκεφτείτε το λίγο. Δημαρχος Φιλιατρινός ή γαργαλιανιώτης να κάνει κουμάντο στην Κυπαρισσία.
    και ο Κυπαρίσσιος στην αντιπολίτευση. Να γαβγίζει και να τρελενεται. Και να τον αγνοεί η πλειοψηφία. ΠΩ ΠΩ... Ο χειρότερος εφιάλτης τους.
    Θα παρακαλάνε τους βουλευτάδες τους (αν θα έχουν ξαναβγεί δηλαδή γιατί και αυτό από εμάς εξαρτάται) να γίνει δεύτερος δήμος και να αποχωρήσουμε απο το έκτρωμα που σχεδίασαν.

    ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους κάνουμε να μην βγάλουν Κυπαρίσσιο Δήμαρχο ΠΟΤΕ.
    να τους κάνουμε να υποφέρουν. Να ικετεύουν να βγάλουν για μια φορά έστω δικό τους δήμαρχο και να τους λέμε κουφάλες ΟΧΙ.

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Σκεφτείτε το και διαδώστε το.
    Ένας κοινός υποψήφιος Χωρίς να κοιτάξουμε την πολιτική του προέλευση.
    Αλλα να τον στηρίξουμε ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου NLS ελληναρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.37μμ ισια ρεε
    11.39μμ ποια ΔΕΥΤΕΡΑ ρε φιλε την ΚΑΘΑΡΗ Η ΤΟΥ ΘΩΜΑ? Κανε λιγο υπομονη γιατι αργουνε και οι δυο.

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχετε μπλεξει τα μπουτια σας, φανταστειτε να το εκανε αυτο ο μακριστος Στεφανος τι θα ειχε συμβει...τελικα και η Μητροπολη εχει ανακοινωσεις που εμφανιζουν διγλωσσια...αυτα και επονται αποκαλυψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους. Ο Δεσπότης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ούτε και ιδιοκτησία καμίας πόλης ή κανενός χωριού εντός της Μητρόπολης. Έχει το δικαίωμα και την υποχρεωση να υποστηρίξει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τους ανθρώπους που είναι στη Μητρόπολη του. Στο τέλος θα μας απαγορεύσουν και να μιλάμε οι γείτονες. Τώρα που είμαστε όλοι μαζί θα ακούτε, σας αρέσει δε σας αρέσει. Κάθε πράξη έχει και τις συνέπειες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ (9:16 29-5-10) ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΕΣ;
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ .
    Η ΑΧΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ,ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
    ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.