Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Βουλή: Αντεγκλήσεων συνέχεια για τον «Καλλικράτη»

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή και μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως μέσα σε επτά μήνες αυτή η κυβέρνηση έλαβε γενναία, αποφασιστικά, ολοκληρωμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι παθολογίες του ελληνικού κράτους.

Αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο εξέφρασαν ........

οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων, σημειώνοντας ότι αποτελεί προϊόν «διαβούλευσης» εντός του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι είναι πρόχειρο και άκαιρο.

«Ο χειρότερος σύμβουλος στην πολιτική είναι να είσαι κληρονόμος απραξίας και αυτουργός της άρνησης. Αυτό που νιώθει κανείς ακούγοντας τη Νέα Δημοκρατία ως κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον πρωθυπουργό, είναι η απέραντη ένδεια πραγματικής πολιτικής, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η κριτική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ευθυμίου.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το σχέδιο «Καλλικράτης» προσπαθεί να πετύχει αφενός κομματικό όφελος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφετέρου να διαμορφώσει μεγάλους δήμους, ώστε να αποτελέσουν τη βάση των νέων εκλογικών περιφερειών, επί των οποίων θα στηρίξει οπωσδήποτε τα μετέπειτα βήματά του.

«Υπάρχει κρίσιμη διαφορά, που μεταθέτει τη μία παράταξη στον άγονο λόγο γιατί αντιπροσωπεύει το ιστορικό κενό στην πράξη και σήμερα ταυτίζεται με την άρνηση και την άλλη παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της οποίας ο πρωθυπουργός είναι εδώ όχι για να εκφωνεί λόγους, αλλά για να εμπεδώνει το έργο της κυβέρνησής του» αντέτεινε ο κ. Ευθυμίου.

«Όλα τα έχει η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «το επιχείρημα αυτό περί του άκαιρου της όλης ενέργειας για την κομματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου άκαιρο, διότι ο Καλλικράτης είναι μια ψηφίδα στο παζλ των κινήσεων που κάνει προκειμένου να επανιδρύσει όχι το ελληνικό κράτος, αλλά το πασοκικό κράτος».

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί τους στόχους της διοικητικής μεταρρύθμισης, της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών, διότι - όπως είπε - παραμένει το υδροκέφαλο κράτος και οι μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος προς την ΤΑ είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.