Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Απέραντη κηδεία όλη η Ελλάδα

Βαριά πένθιμη ατμόσφαιρα επικρατεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων άγριας περικοπής των εισοδημάτων και βίαιης κατακρήμνισης του βιοτικού επιπέδου καταρχάς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ' εντολήν των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.
Μετά από μισό και πλέον αιώνα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Τα αντικατέστησε με επιδόματα? ελεημοσύνης σταθερής ονομαστικής αξίας ώστε ταχύτατα να εκμηδενιστούν από την ακρίβεια, ενώ δεν αποκλείεται καθόλου να καταργηθούν σύντομα και αυτά με κάποια επόμενη κυβερνητική απόφαση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αρκέστηκε μάλιστα σε αυτές τις πρωτοφανούς κοινωνικής αγριότητας περικοπές εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανακοίνωσε πρόσθετη μείωση κατά 8% των επιδομάτων...
-
τους, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωσή τους κατά 20% σε ένα δίμηνο!

Μετά από αυτά τα μέτρα, κάθε δημόσιος υπάλληλος θα χάσει από 15% το ελάχιστο έως και 30% του ετήσιου εισοδήματός του.

Πρόκειται αναμφίβολα για τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα, στη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων εκατό ετών. Βρίσκονται προφανώς σε πλήρη διάσταση με τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές διακηρύξεις του πρωθυπουργού και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα πολιτικής αξιοπιστίας τόσο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά όσο και της κυβέρνησής του.

Από οικονομικής πλευράς τα μέτρα θα καταβαραθρώσουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη προκειμένου να παρουσιάσουν μείωση του ελλείμματος. Φέτος το ΑΕΠ της χώρας θα σημειώσει πτώση κατά 4%. Τον τελευταίο μισόν αιώνα μόνο μία και μοναδική φορά είχε πέσει περισσότερο το ΑΕΠ: το 1974, όταν η μαινόμενη πετρελαϊκή κρίση και το χάος που ακολούθησε την προδοσία της Κύπρου από την αμερικανοκίνητη χούντα της 21ης Απριλίου μαζί με την παράλυση της χώρας λόγω της επιστράτευσης και του απειλούμενου πολέμου με την Τουρκία, οδήγησαν σε πτώση του ΑΕΠ κατά 6,4%.

Τότε επρόκειτο για εντελώς συγκυριακό γεγονός καθώς η πτώση εκείνη αναπληρώθηκε αμέσως με καλπάζουσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,4% το 1975 και 6,9% το 1976.

Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μάλιστα θα σημειωθεί και εκτόξευση του δημόσιου χρέους: από 115% το 2009 θα αυξηθεί στο? 140% (!) του ΑΕΠ το 2014.

Πέραν της οικονομικής, υπάρχει και η ηθική πλευρά των μέτρων, τα οποία είναι βαθύτατα άδικα.

Αλλοι θησαύρισαν λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία και όμως οι μισθωτοί του δημοσίου και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί των οποίων τα εισοδήματα καταληστεύονται από την κυβέρνηση για να αναπληρωθούν τα κλοπιμαία.

Εχουμε να κάνουμε με μια πολιτική βίαιης και εκτεταμένης ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των απατεώνων, οι οποίοι έτσι επιβραβεύονται πλουσιοπάροχα.

Δεν υπάρχει Ελληνας που να πιστεύει ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στα κρατικά ελλείμματα ή στο υπέρογκο δημόσιο χρέος και στην κατάργηση του κατώτατου μεροκάματου, την απελευθέρωση των απολύσεων με μισή αποζημίωση και τη μείωση της αμοιβής για την υπερωριακή εργασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είναι εξόφθαλμο ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την κρίση δανεισμού για να προωθήσει αντεργατικά μέτρα τα οποία της υπαγορεύουν οι ξένοι δυνάστες που αυτή έφερε στη χώρα μας, χωρίς πάντως να καθιστά και σαφές ότι η ίδια διαφωνεί ριζικά με τα μέτρα αυτά και ότι απλώς υποχρεώνεται να τα εφαρμόσει παρά τη θέλησή της, ως κυβέρνηση περιορισμένων αρμοδιοτήτων μιας κατεχόμενης χώρας.

Νέα μέτρα
Το μαρτύριο δεν θα έχει τέλος

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ περιμένει τον ελληνικό λαό, αν δεν αντισταθεί ο ίδιος και παραμείνει αδρανής θεατής εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει το μαρτύριό του. Γερμανοί και ΔΝΤ δεν έχουν κανένα έλεος και κανένα όριο στο πόσο θέλουν να φτωχύνουν τους Ελληνες. "Οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων" δήλωσε χθες χωρίς περιστροφές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται θα μειωθούν οπωσδήποτε και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας να αιωρείται αν αυτό θα γίνει με νόμο ή όχι.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


2 σχόλια:

  1. Καλα τα λεει ο κυριος Δελαστικ ,μηπως ομως ειναι λιγο εκτος πραγματικοτητας,για ποιο κρατος μιλαει ;
    Το κρατος που πληρωνει μονο με δανεικα τους δημοσιους υπαλληλους ;
    Το κρατος που οσοι διοριστει με μεσο παιρνουν και τους καλυτερους μισθους;
    Το κρατοςτου Ελληνικου περηφανου λαου ,που καταναλωνει με μανια εκεινα που δεν παραγει,που κατεχει πανω απο δυο ιχ ανα οικογενεια;
    Και ποιοι κυβερνουν ενα λαο κυριε μου; Οι γειτονες του ; οι αλλοι;
    Οχι κυριε ,εμεις οι Ελληνες ,εμεις εκλεγουμε απο μας εκλεγονται ,μας αξιζουν οχι τοσα μετρα αλλα μας αξιζει διαλυση του κρατους και χτισιμο αποτην αρχη. Βεβαιως τα δημοσιοοικονομικα μεγεθη μας ειναι δυσαναλογα της παραγωγης, και αυτο δεν φειλεται παρα μονο στην πολιτικη του ρουσφετιου ,των ανικανων ατομων που ελαμβαναν μεχρι προτεινος και μονο με τον τροπο που προανεφερα ,τις νευραλγικές θεσεις του δημοσιου ,και εφεραν μια πισω την αλλη τις καταστροφες .
    Αλλα οπως και να χει ,εμεις ειμαστε υπευθυνοι για οτι μας συμβαινει ,και βρεθηκε τουτος ο ανθρωποσ που απο την στεναχωρια του εβγαλε ερπητα,να βαλλει σε εναν δρομο το κρατος .
    Βεβαιως θα πονεσει ,αλλα που ακουστηκε στην χωρα που παραγει λαδι και αλλα αγροτικα προϊοντα να δουλευουν μονο μεταναστες απο την Βουλγαρια(εγχρωμοι μονο) απο την Ρουμανια και μαυροι απο την Αφρικη.
    Και αυτοι οι απατεωνες ποιοι ειναι κυριε τιποτα αγνωστοι που τους καλυπτει ενα κομμα και το αλλο δεν τους δινει στην φορα ; οχι βεβαια .
    Ειναι καποιοι των στοων ,καποιοι που ειναι στο απυροβλητο ,και φταιμε ολοι εμεις γι αυτο.
    Βρηκαμε το κολπο των τετραωρικων για να μειωσουμε την ανεργια ,και η παραγωγη εργασιας στον αερα .
    Ειναι γνωστο οτι μετα το ΔΝΤ οι πολιτικοι που το εφεραν εξαφανιζονται ,μακαρι κι εδω αλλα να αφησουν πισω ενα κρατος με μισθολογικη ισοτητα στο δημοσιο που καθενας να αμειβεται συμφωνα με τις ικανοτητες του ,οπως διαφαινονται απο τους τιτλους του αλλα και απο την αποδοση στην εργασια του.
    Αρκετα ειμασταν μια χωρα της αρπαχτης ,της ρεμουλας,ας φαμε καμμια σφαλιαρα μηπως και ξυπνησουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γερο-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ λεγεται οτι ειχε πει για τον ΑΝΔΡΕΑ ¨ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨ και εν μερει δικαιωθηκε. Τι θα ελεγε για τον Γιωργακη δεν ειμαι καθολου σιγουρος Το σιγουρο ειναι αυτο που αισθανομαι εγω και η συντριπτικη πλειοψηφια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ οτι παρεδωσε αμαχητι στα νυχια του ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΝΤ την ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.