Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σκληρή απάντηση του Δήμου Φιλιατρών για τον Καλλικράτη

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Δήμος Φιλιατρών αντιδρά στην κατάθεση του νομοσχεδίου που κατέθεσε αιφνιδιαστικά την παρασκευή το μεσημέρι -και ενώ είχε ακόμα χρόνο διαβούλευσης- στην βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Φιλιατρών αναφέρει.:


Είναι ντροπή για τη δημοκρατία, στην οποίαν, όπως ξέρουμε, αποφασίζουν οι πλειοψηφίες, να αγνοούνται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο μεγαλύτερων πόλεων μετά την Καλαμάτα στο Νομό Μεσσηνίας.

Θα ανατρέξουμε στα λεξικά, για να ξαναμάθουμε το περιεχόμενο των λέξεων διαβούλευση, δημοκρατία και φασισμός.
Τα Φιλιατρά, αν συμβεί τελικά η δημιουργία του Δήμου που προτείνει η Κυβέρνηση, δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτούς που θέλουν να τα σβήσουν από το χάρτη. Το αίσθημα της αδικίας είναι διάχυτο στην πόλη και οι υπεύθυνοι καλό είναι να θυμούνται ότι κάθε έγκλημα έχει και την τιμωρία του.

Για την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Φιλιατρών

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΛΚΗΣ Π. ΞΥΓΚΑΣ


7 σχόλια:

  1. Άστα Δήμαρχε, τα λεξικά τα δικά τους είναι άλλα από τα δικά μας... Έχουν ειδικό λεξικογράφο-γλωσσολόγο, την εξουσία.
    ΦΑΣΙΣΜΟΣ... Μετά το Φ έρχεται το Χ, όπως λέμε ΧΟΥΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΛΙΑΝΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ,ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ,ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΔΙΝΕΤΕ;
    ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ Η ΕΧΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ;
    ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;
    ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαφορά είναι πολυ μεγαλύτερη απ΄όσο φαντάζεσαι.

    Απλά βαλε κατω το μυαλό σου να δουλέψει και θα την δεις.
    Βάλε κατω τον Δημο Φιλιατρών - Γαργαλιάνων και βαλε απο την άλλη κάτω τον Δήμο Τριφυλίας ΧΩΡΙΣ Φιλιατρά και γαργαλιάνους μέσα.

    Ψάξε τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει, βάλτα κάτω, σκέψου και εφόσον σκεφτείς σοβαρά, θα μπορέσεις να δεις την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    Μην τα θέλεις όλα μασημένα... Τα έδωσα μασημένα μία φορά. Ψάξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΤΟ Π.Α.Σ.Ο.Κ.ΤΗΣ 3 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΕΘΑΝΕ.ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε ντρέπονται να μην ακούνε τη γνώμη του λαού... Βράζουν τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι. Ο λαός δε μπορεί να αντέξει τους παραλογισμούς σας. Σταματήστε όσο προλαβαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου 500 εκλογικές αναμετρήσεις να γίνουν και πάλι το ΘΑ.ΣΟΚ θα βγεί. Εδώ μας έχουν πάρει και το δέρμα - όχι μόνο τα σώβρακα - και η διαφορά των καναλικών δημοσκοπήσεων ειναι σταθερή στις 10 μονάδες. Πότε επιτέλους θα το καταλάβουμε? Η ψήφος μας ειναι κατευθυνόμενη απο τα μεσημεριανάδικα, τις διάφορες Τρέμη και Πρετεντέρησες (ξέρω τι λέω για το Θηλυκό), που καθημερινά μας τηλεβομβαρδίζουν και εξάρουν την καλή δουλειά του κινήματος των ψεύτικων υποσχέσεων και των μεγάλων λόγων. Το έχει στήσει καλά το "μαγαζί" ο αείμνηστος που ακόμα κι αν θέλει ο - αποδεδειγμένα ανίκανος - υιός δεν μπορεί να το γκρεμίσει. Πάει "τραίνο" που λέμε. Γιατί διαφορετικά το παλικάρι δεν θα έκανε ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας, όχι χώρας. Λόγια του πατέρα του ειναι αυτά, όχι δικά μου, όταν τον "σουτάρισε" κάποτε απο το σχήμα, τότε ντέ που το έπαιζε υπουργός παιδείας, αν με βοηθάει η αδύνατη μνήμη μου. Άλλα κόλπα βεβαίως αυτός. Μετά το ζειμπέκικο της Ευδοκίας πρός τέρψιν του αείμνηστου Ισμαήλ Τζέμ, αποφάσισε να χορέψει τσιφτετέλι στον Ερντογάν τώρα. Τι να του έδωσε τώρα ρε παιδιά, και μάλιστα με τις ευλογίες του υπερεθνικιστή Καρατζαφύρερ, που τάχα ενδιαφέρεται για την Ελληνικότητα της άμοιρης τούτης γής. Και ο "μπουμπούκος" αναφωνεί και πάλι..."Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις..."παρακολουθώντας τον χορευτή να θωπεύει τα μεστά πόδια της "μπουμπούκας" μαζί με την μισή Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα τα ίδια. Πάντα τα ίδια. Πάντα η ίδια γλώσσα και σκέψη.Πάντα διάλογος με υπονοούμενα, χωρίς να μπορείς να τα παρακολουθήσεις.Πάντα να θεωρούμε ότι η άχρηστη σκέψη μας είναι η καλύτερη του κόσμου, και να μην μας επιτρέπει να δούμε πέρα από την μύτη μας - το ατομικό μας συμφέρον - και την δυστυχία του διπλανού μας. ΚΑΙ ΤΩΡΑ???
    Τόσα χρόνια δίναμε τα πάντα στην Κυπαρισσία και τώρα φαίνεται να μην έχουμε τον τρόπο -ίσως και την διάθεση- να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.
    Σαν Φιλιατρινός που δεν έχω πλέον σχέση με τα Φιλιατρά (μόνο το πατρικό μου σπίτι)βλέπω μία απραξία,ένα βόλεμα γενικότερο,μία νέκρα.
    Μπορεί τα κίνητρα του Δημάρχου Γαργαλιάνων να είναι κατάπτυστα ή μπορεί να είναι αθώα, η κίνηση του όμως να παραιτηθεί φαίνεται σαν προσπάθεια διεκδίκησης και αγώνα για να αποφευχθεί η αδικία που προγραμματίζεται.
    Εμείς τι???
    Άραγε είστε ακόμη ικανοί να κάνετε κάτι που να είναι σοβαρό-αξιόλογο και αξιοπρεπές?
    Λυπάμαι πολύ για την γενέτειρά μου, ελπίζω και εύχομε να τα καταφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.