Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Όχι στην αύξηση εισφορών στον ΕΛΓΑ

Ερώτηση προς την υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κα Μπαντζελή απέστειλε η βουλευτής του Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Κα Γιαννακοπούου έρωτα την υπουργό για την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου για αύξηση στην εισφορά του ΕΛΓΑ
Σε μια εποχή που οι αγρότες ζητούν την μείωση στις εισφορές.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιανακοπούλου αναφέρει:

Έντονη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την αύξηση της εισφοράς στον ΕΛΓΑ από 3% μέχρι και στο 6%, υπό προϋποθέσεις. Μάλιστα, η εισφορά αυξάνεται από 0,5% σε 1% για τους ιδιοκτήτες θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή που οι αγρότες ζητούν όχι την αύξηση αλλά, αντιθέτως, τη μείωση του ποσοστού των εισφορών τους στον ΕΛΓΑ στο 0,5% την ίδια ώρα που ο Οργανισμός εμφανίζει ελλείμματα της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης αλλά και της ρουσφετολογικής κατανομής των αποζημιώσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Επειδή, είναι άδικο να ζητείται από τους αγρότες να πληρώσουν εισφορές κάθε χρόνο ανεξαρτήτως παραγωγής, σε μια περίοδο που η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι η καλύτερη,

Επειδή, η φιλοσοφία του ΕΛΓΑ σαφώς δεν θα πρέπει να είναι εισπρακτική αλλά ανταποδοτική και να διασφαλίζει το εισόδημα των αγροτών και

Επειδή, οι αγρότες είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για το έλλειμμα του Οργανισμού και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν κι άλλο οικονομικά, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία

Ερωτάται η κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Με ποιες ενέργειες, όχι μόνο θα αποτρέψει την επιβολή αυξήσεων στις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, αλλά και θα τις μειώσει περαιτέρω;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

2 σχόλια:

  1. Μή μας κοροϊδεύει η κυβερνητική βολευτής. Ποιός ΕΛΓΑ ας διαβάσει λιγο το ανόητο νομοσχέδιο της ΠΑΣΕΓΕΣ/Μπατζελή να δεί πως απαξιώνεται διαμοιράζεται το έργο του και διαλύεται ο κοινωνικός του χαρακτήρας.
    Σε δύο χρόνια όλοι οι αγρότες θα ζητούν να κλείσει ο ΕΛΓΑ γιατί δεν θα έχει χρήματα για αποζημιώσεις (απαγορεύονται οι κρατικές επιχορηγήσεις και αλλάζει το σύστημα είσπραξης των εισφορών χωρίς μελέτη).
    ΒΑΡΑΤΕ τους πράσινους βολευτές που διαλύουν συστηματικά το κράτος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θυμαμαι ενα βραδυ το βοσκοπουλο να λεει Ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ !!!!τοτε που ειχε γινει τι εδικο δικαστιριο,,,,,σας λεει τιποτε αυτο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.