Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο και αφορά στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών για την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό ανέφερε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη , μιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ........

ακόμη εάν θα υπάρξει συνένωση επιμελητηρίων κατά τα πρότυπα του Καλλικράτη, ενώ σχετικά με τη δυνατότητα να προσφεύγουν οι επιχειρηματίες και στα ΚΕΠ -και όχι μόνο στα γραφεία των κατά τόπους επιμελητηρίων της χώρας- για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ίδρυση επιχειρήσεων, ανέφερε ότι «όλοι είναι χρήσιμοι» και πως, όταν απελευθερωθεί το επάγγελμα του συμβολαιογράφου, αυτό θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση που θέλει του υπουργείο, δηλαδή γρήγορες και φτηνές διαδικασίες.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο και ανέφερε ως παράδειγμα ότι έγιναν διορθώσεις στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ακόμη και τελευταία στιγμή, όταν το νομοσχέδιο ήταν στη Βουλή.

Επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και ζήτησε συστράτευση όλων για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σημείωσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αναδείξει και τα ΚΕΠ ως υπηρεσία μιας στάσης για την ίδρυση και τροποποίηση Προσωπικών Εταιρειών -τα οποία θα πρέπει να λάβουν σχετική πιστοποίηση- ουσιαστικά δείχνει ότι επιλέγει «να προσθέσει άλλη μια 'ειδική αρμοδιότητα' σε έναν ήδη κορεσμένο φορέα, με το ανάλογο κόστος, αντί να αξιοποιήσει τις οργανωμένες δομές των επιμελητηρίων».

«Όλα συνηγορούν στην άποψη ότι ο νέος νόμος, αντί να απλοποιήσει, μάλλον περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ένα χάος, με τεράστιο κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους επιχειρηματίες» είπε ο κ. Μίχαλος.

Στο θέμα των ΚΕΠ συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των επιμελητηρίων, καθώς -όπως τόνισαν οι ομιλητές- υπάρχουν σε όλη τη χώρα 59 επιμελητήρια και 45 παραρτήματά τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.