Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Διαφωνούν με την πρόταση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους οι σύλλογοι Κατσιμπαλαίων και Χαλαζονιτών.

Με μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Κώστα Σαραντόπουλο, τους επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και τα προεδρεία των Δημοτικών τους διαμερισμάτων οι Κατσιμπαλαίοι και οι Χαλαζονίτες με κοινή τους επιστολή τοποθετούνται στην νέα πρόταση που υπήρξε από πλευράς Δήμου Φιλιατρών για κοινό δήμο με τους Γαργαλιάνους με ονομασία Δήμος Φιλιατρών και Έδρα τους Γαργαλιάνους.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι είναι υπερ του Νεου Δήμου έτσι όπως σχεδιάστηκε αλλά διαφωνούν ριζικά με την έδρα που έχει προταθεί να είναι στην Κυπαρισσία.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έκπληξη, και τη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, μετά από δική σας πρόταση, “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Γαργαλιάνους”.
Περιμέναμε από τους τοπικούς μας άρχοντες, με την ευκαιρία της νέας αρχιτεκτονικής που επαγγέλλεται το σχέδιο Καλλικράτης, να καταθέσουν τέτοιες προτάσεις που να επεκτείνουν και να ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νέου δήμου που θα προκύψει.
Αντί προτάσεων όμως που θα έπρεπε να στοχεύουν στην ανάπτυξη του δήμου Φιλιατρών, συμπεριλαμβανομένων και των χωριών μας, με έκπληξη (προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Φιλιατρά”) αλλά και με πολύ λύπη, βλέπουμε εσάς τους αιρετούς μας της αυτοδιοίκησης να ερίζουν με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις, δέσμιοι ανούσιων και ξεπερασμένων τοπικών αντιπαλοτήτων και διαφορών.
Σας δηλώνουμε ότι οι Σύλλογοι Χαλαζωνιτών και Κατσιμπαλαίων είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτήν την ξεπερασμένη και κατά τη γνώμη μας ζημιογόνα νοοτροπία, για τους εξής λόγους:
Άποψη μας είναι ότι μικροί και αδύναμοι δήμοι δεν θα έχουν καμία τύχη και καμία δυνατότητα ανάπτυξης στην αυριανή πραγματικότητα. Θεμελιώδης προϋπόθεση για μια σύγχρονη και βιώσιμη οντότητα πλέον, είναι η αυτάρκεια και η αυτοδυναμία του να διαχειριστεί το σύνολο των υποθέσεων που προβλέπεται διαθέτοντας επάρκεια υπηρεσιών και προσωπικού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι κάτοικοι της Τριφυλίας πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες αντιπαλότητες και αγκυλώσεις πιθανόν υπάρχουν και να προωθήσουμε το μέλλον του τόπου μας μέσα από μια ορθολογιστική και σύγχρονη αντίληψη που θα στοχεύει στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η πρότασή μας συγκεκριμενοποιήθηκε μετά από συζητήσεις που είχαμε με συγχωριανούς μας. Αναφορικά με τα όρια που νομίζουμε ότι θα πρέπει να έχει ο νέος δήμος Τριφυλίας, συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι όπως τον ορίζει το νέο νομοσχέδιο. Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο ως προς την έδρα, την οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε για τα Φιλιατρά, με τεκμηριωμένα βέβαια επιχειρήματα. Βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση και κατανομή των υπηρεσιών του νέου δήμου σε όλες τις πρωτεύουσες των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες αναγκαιότητες της κάθε περιοχής. Η ισόρροπη κατανομή μέριμνα και φροντίδα είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιβαλλόμενη σύμπνοια και ομοψυχία που θα φέρει την ανάπτυξη.
Παρά το γεγονός ότι οι σύλλογοί μας δεν έχουν κάποιο “θεσμικό ρόλο”!, αποτελούν ένα σημαντικότατο μέσο έκφρασης για τα μέλη μας και τους συγχωριανούς μας, που είναι παράλληλα και μέλη της τοπικής κοινωνίας του σημερινού Δήμου Φιλιατρών.
Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και πισωγυρίσματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό των χωριών μας, της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση

Για το Σύλλογο Χαλαζωνιτών

Γεώργιος Λάνος
Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Γαραντζιώτου-Πούλιου
Γ. Γραμματέας,

Για το Σύλλογο Κατσιμπαλαίων

Κίμων Κόντης
Πρόεδρος

Νικόλαος Ρένεσης
Γ. Γραμματέας


-

15 σχόλια:

  1. Μπα! Διαφωνούν τώρα με τον φίλο τους τον Ξύγκα και την παρέα του οι πρόεδροι των συλλόγων; Φοβούνται για την ανάπτυξη του τόπου τώρα; Γιατί δεν μιλούσαν τόσα χρόνια που κατάντησε τα Φιλιατρά τη χειρότερη πόλη στη Μεσσηνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παιδια ποτε συυνενωθηκαν ΧΑΛΑΖΩΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ και κανουν και κοινες δηλωσεις

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για φαντάσου! Τώρα κατάλαβα τι φοβήθηκαν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων! Την ανάπτυξη του τόπου που έρχεται από τους Γαργαλιάνους. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γαργαλιάνοι, αυτή η ανεπτυγμένη πολιτεία, με τον πρώτο στην Ελλάδα ελαιοπαραγωγικό συνεταιρισμό, τα 7άστερα ξενοδοχεία που θα πλημμυρίσουν την περιοχή πλούσιους golfers και τα ανοιχτά μυαλά των τοπικών αρχόντων. Ευτυχώς, γιατί τι θα κάναμε κι εμείς οι φτωχοί αν δεν είχαμε τους Γαργαλιάνους, να δεχθούν την πρότασή μας, ανάμεσα στις ελκυστικότατες προτάσεις που είχαν για συνενώσεις δήμων. Ευτυχώς! Δόξα τω Θεώ! Να δούν οι Φιλιατρινοί μια άσπρη μέρα κοντά στους αρχοντικούς νότιους γείτονές τους. Και μαζί τους, να αναπτυχθούμε κι εμείς οι Χαλαζωνίτες και Κατσιμπαλαίοι! Κάτι να καταλάβουμε κι εμείς οι χωρικοί από ανάπτυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι οι Χαλαζωνίτες και οι Κατσιμπαλαίοι αγαπούν τα Φιλιατρά περισσότερο από τους Φιλιατρινούς. Καλά που ήρθαν αυτοί να περισώσουν την αξιοπρέπειά μας που πουλήθηκε στους Γαργαλιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω κάποιοι, πουλάνε την αξιοπρέπεια των Φιλιατρών στην μονίμως ευνοημένη Κυπαρισσία.
    Γιατί δεν το λες αυτό??????????

    Θα μου πεις προσωπικές φιλοδοξίες....... Και μπρος τις φιλοδοξίες.... Φακάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Φιλιατρά News. Συμφωνώ μαζί σου. Όμως γιατί πρέπει να πουλιέται μονίμως η αξιοπρέπειά μας είτε στους Γαργιαλιάνους είτε στην Κυπαρισσία. Εγώ δεν είπα αντί για έδρα Γαργαλιάνοι να πάμε Κυπαρισσία. Εγώ λέω το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του και την πατρίδα του. Όνομα και έδρα τα Φιλιατρά. Επιτέλους υπάρχουν και τα Φιλιατρά. Γιατί ντε και καλά να πουλήσουμε την έδρα που τη δικαιούμαστε? Ας ξυπνήσουμε κι ας μην αφηνόμαστε στον αιώνιο ύπονο που μας καταδικάζουν οι διοικούντες με το δράκουλα Κυπαρισσία να μας τρώει την καθαρότητα του μυαλού και της σκέψης μας. Λέμε έδρα Φιλιατρά. Όποια κι αν είναι τα όρια του δήμου. Αυτό γιατί το πουλήσατε πριν καν το απαιτήσετε? Τι περιμένετε κάνοντας δώρα στους Γαργαλιάνους? Απλά και μόνο το να ανήκουμε σε διαφορετικό δήμο από την Κυπαρισσία. Γιατί αυτό θα έχουμε μόνο. Τίποτα άλλο. Αυτό στο υπογράφω! Αν μας καλύπτει μόνο αυτό, τότε δεν υπάρχει αντίλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγω ήθελα αυτόνομο δήμο με το όνομα του και την έδρα του. Λόγω κρητηρίων ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτονομος θα μπορούσε να γίνει αν πληθυσμιακά ήμασταν πάνω απο 12.000.

    Αρα απορρίπτεται.

    Γιατι καταδικάζουμε έτσι τον δευτερο δήμο στην τριφυλία?
    Το όνομα του δήμου θα μείνει εσαεί. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

    Κακά τα ψέματα. Η Κυπαρισσία μας έχει ανάγκη. Είναι ένας Δήμος με ελάχιστο πρωτογενη τομέα παραγωγής και για να σταθούν θελουν και εμάς μεσα. Γιατι αθυτοί έχουν τριτογενή τομέα παραγωγής δηλαδή μεταπρατική οικονομία Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν παράγουν.
    Ολη η περιοχή μας είναι το δεύτερο σε μέγεθος παραγωγικό κέντρο στην Ελλάδα.
    Τους μίζερους Δημόσιους υπαλλήλους της Κυπαρισσίας τι να τους κάνουμε?

    Ας δούν όσοι διαφωνούν με ένα ξεκάθαρο μάτι τον Νεο Δήμο και τις προοπτικές που έχει. Προοπτικές που ειναι σαφώς μεγαλύτερες από του Δήμου Τριφυλίας.

    Όλοι μας αγαπάμε τα Φιλιατρά. Όλοι μας θελουμε το καλό τους. Και το καλό τους δεν είναι η συνένωση με την Κυπαρισσία. ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΜΑΣ με δαύτους. Πως το λενε...
    Ας γίνει ένα αστείο να κλείσουν το νοσοκομείο όπως γράφτηκε στον τοπικό τύπο και επιβεβαίωσε εμέσως πλήν σαφώς ο νυν διοικητής του Νοσοκομείο Πάνος Μπόζος, (γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά) ..... Καθήστε και σκεφτείτε την συνέχεια.

    Γι αυτό λέμε.
    Καλύτερα Δήμος Φιλιατρών έστω και με έδρα τους Γαργαλιάνους (που απλά θα γίνονται μόνο τα συμβούλια εκεί) παρά Δήμος Τριφυλίας με ΄δρα την Κυπαρισσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβάμαι ότι δε θα γίνονται απλά μόνο τα συμβούλια εκεί. Εγώ τρομάζω και αγανακτώ από το γεγονός ότι κάποιοι χρησιμοποιούν εμάς και τις ιδέες μας για ίδια οφέλη. Τέλος πάντων. Ευτυχώς η δημοκρατία επιτρέπει τις διαφωνίες. Ήθελα να σε συγχαρώ και για το blog σου, την ευκαιρία έκφρασης που δίνει σε όλους μας, συμφωνούντες ή διαφωνούντες καθώς και την τακτική σου να ακούγονται όλες οι φωνές, ασχέτως αν συμβαδίζουν ή όχι με τη δική σου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε τι κόλπο τους έπαιξε ο Καλοφωλιάς. Δήθεν κάνω δήμο με την Χώρα... και τους πήρε και τα σώβρακα... χα..χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΟΙΠΟΝ : ΑΓΙΛΗΣ, ΧΑΛΑΖΟΝΙ, ΕΞΟΧΙΚΟ, ΠΛΑΤΗ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eiste toso ilithioi(den thelw na pistew kati tetoio) poy katastrefetai monoi sas ta epixeirhmata sas...(... proteyoysa dimoy i megaliteri se plythysmo poly toy kalikratikoy dimoy)
    gia aloi mia fora oi topikoi sas arxontes sas bazoyn na fonazetai kai na fanatizeste enantion tis kyparissias pros idion toys ofellos ... ksipniste sto 2010 zite
    telika eimaste tsopanareoi i eimaste dimosioipalilakia???
    gia aloi mia fora to mono poy sas niazei einai na kanetai xwrio me opoiodipote allo ektos tis kyparissias... poso kompleks sas exoyn psekasei poia oi topikoi sas arxontes???

    na rwtisw kati peran tis plakas???
    tha mporoyse na ginei gewrgikos synneterismos triffilias gia tin proothisi toy parthenoy (i pliopsifia 0.3% me 0.6% oksititas ladi) elaioladoy mas dixws na raffinaretai apo toys italoys kai na politai ws "MADE IN ITALIAN" poy ws apotellesma exei na epikarponontai aytoi to ipertimima tis poiotitas kathws kai tis prostithemenis aksias???
    sto katw katw produce of triffilia tha egrafe kai tha ayksane tin fimi tis perioxis mas

    alla olla ayta mono me anoixta myalla...
    ti na pw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΣΕ ΜΑΣ... ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 2:28 Γιατι να μην βγάλω και τις αποψεις που διαφωνούν μαζί μου?
    Δημοκρατία όπως είπες υπάρχει, ανταλλαγή αποψεων γίνεται. Μόνο που εδώ που τα λεμε τα blogs δεν είναι για συζητήσεις. Γι αυτά τα πράγματα υπάρχουν τα Forums.
    Ειναι κοινότητες συζητήσεων όπου ο καθένας με ενα δωρεάν λογαριασμό (ψευδώνυμο e-mail και password μπορεί να βρεί θέματα που υπάρχουν μέσα και να αφήσει την όποια άποψη του.

    Το Φιλιατρά News διαθέτει το δικό του Forum.

    Εκεί τα θέματα δεν χάνονται απο τις αναρτήσεις, μπορούν να μπουν σε θεματικές ενότητες και μπορεί να γίνει διάλογος χωρίς να περιμενεις να βγουν τα μηνύματα απο τον Διαχειριστή. Βγαίνουν αμέσως.

    Μπορούμε να συζητήσουμε εκεί άνετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγχαρυτήρια στους Συλλόγους Χαλαζωνιτών και Κατσιμπαλαίων για αυτή την σωστή τους παρέμβαση.Πιστεύω ότι η γνώμη αυτή εκπροσωπεί το 80% του Φιλιατρινού λαού.
    Συγχαρυτήρια και στο Κο Σωτηρόππουλο γαι τις πού σωστές του τοποθετήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.