Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Διάλογο για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής θέλει το ΥΠΑΑΤ

Προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής θα παρουσιάσει σύντομα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εν όψει της αναθεώρησης της ΚΑΠ.

«Πολύ σύντομα η Ειδική Επιτροπή Επιστημόνων θα παρουσιάσει ένα κείμενο βάσης, με προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής μας, το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση με όλους τους φορείς», είπε η κ. Μπατζελή.
Η υπουργός ζήτησε από όλους να καταθέσουν ......

προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει «ουσιαστική και σε βάθος διαβούλευση».

«Οφείλουμε να ανοίξουμε τώρα το διάλογο, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητώντας παράλληλα συμμαχίες, ώστε να μη βρεθούμε ουραγοί των εξελίξεων», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε, με κοινωνική και πολιτική συναίνεση, να αποφασίσουμε για συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Ανοίγουμε από τώρα τον διάλογο, ώστε να φτάσουμε το 2013 σε μια ΚΑΠ, που θα έχει επιδοτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η κ. Μπατζελή έδωσε έμφαση στη διασφάλιση των κοινοτικών πόρων στην επόμενη κατανομή, τονίζοντας: «Θα δώσουμε πραγματική μάχη. Χρειαζόμαστε, όμως, να οριοθετήσουμε καινούργια εργαλεία και να πείσουμε την ΕΕ ότι αυτούς τους πόρους, θα τους αναδιατάξουμε». «Διαφορετικά θα αποτύχουμε. Γι αυτό οι λέξεις ανάπτυξη, απασχόληση και περιβάλλον, πρέπει να είναι καλά στο μυαλό μας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.