Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Εκπαιδευτική συνάντηση δασκάλων και νηπιαγωγών στα Φιλιατρά.

Εκπαιδευτική συνάντηση ανάμεσα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς του 1ου Γραφείου Π.Ε. πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Βορέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε τη συνεργασία ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο προκειμένου να μειωθούν οι παράγοντες της σχολικής αποτυχίας όταν το παιδί μπαίνει στο δημοτικό σχολείο.
Γι' αυτό οι δάσκαλοι που συμμετείχαν ήταν αυτοί που διδάσκουν στην πρώτη τάξη.

Εισηγήτριες και οργανώτριες της ημερίδας ήταν .........

οι σχολικοί σύμβουλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θεοφανία Σιούτη και της προσχολικής αγωγής η κ. Κωνσταντινιά Παπαϊωάννου.
Στην εισήγησή της η κ. Σιούτη αναφέρθηκε στην εισαγωγή του παιδιού στο δημοτικό σχολείο και στις προσδοκίες που έχουν οι δάσκαλοι από την προσχολική αγωγή.
Η κ. Παπαϊωάννου στη δική της εισήγηση έδωσε έμφαση στον ιδιαίτερο τρόπο που διαπραγματεύονται τους μαθησιακούς στόχους και τις δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο, αλλά και τις προϋποθέσεις της ομαλής μετάβασης από τη μία βαθμίδα στην άλλη. Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς κατά την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις για μια καλύτερη συνεργασία και μια ομαλότερη μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.