Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΝΑΕ: Οικονομικές - επιχειρησιακές ελλείψεις στον Καλλικράτη

Σε οικονομικές και επιχειρησιακές ελλείψεις του σχεδίου «Καλλικράτης» αναφέρεται ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Δράκος αναφέρει ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να περιέλθουμε στη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόμασταν το 2004, καθώς αφενός οι πόροι που προβλέπει το νομοσχέδιο υπολείπονται σημαντικά των πόρων, που έχουμε κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης, υπολογίσει ότι απαιτούνται κατ' ελάχιστον για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε και, αφετέρου, δεν καλύπτουν τις πρόσθετες αρμοδιότητες, τη μισθοδοσία του προσωπικού, το κόστος των νέων επιτροπών και οργάνων που δημιουργούνται -και των οποίων τη χρησιμότητα εμείς αμφισβητούμε- και, γενικότερα, όλα εκείνα τα οποία μετακιλύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Περιφέρειες».

Προσθέτει ακόμη πως «η σοβαρότητα και η έκταση του εγχειρήματος, ιδίως μάλιστα σε ..........

αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, απαιτεί σταθερά και καλά προετοιμασμένα βήματα, με σχέδιο, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τους θεσμούς και απαιτεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Καταλήγοντας προειδοποιεί πως σε διαφορετική περίπτωση «είναι βέβαιο ότι θεσμοθετούμε ένα Πρόγραμμα, του οποίου η βιωσιμότητα είναι εξαρχής ναρκοθετημένη».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.