Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΥπΑΑΤ: Αδύνατη η πληρωμή ενισχύσεων χωρίς ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων

Χωρίς την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (15 Μαΐου) δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή των ενισχύσεων στους αγρότες, ξεκαθάρισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, καλώντας τους δικαιούχους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων, να το πράξουν άμεσα.

Όπως διευκρινίζει η υπουργός, απαράβατη προϋπόθεση για τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2010 είναι η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, συνοδευόμενων ταυτόχρονα με την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και από αυτή την απαίτηση του κοινοτικού κανονισμού δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανένας.

Η κ. Μπατζελή χαρακτηρίζει αδιανόητο να τεθούν σε κίνδυνο τα χρήματα της πλειοψηφίας των .........

δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης εξαιτίας κάποιων ολίγων που δεν προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, καλώντας τους δικαιούχους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων να προσέλθουν άμεσα και σε συνεργασία με τα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και με τις οργανώσεις αγροτών να το πράξουν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι για τους δικαιούχους με κύρια απασχόληση την γεωργία και με δικαιώματα μέχρι 10.000€, το ποσό για το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2010 που θα τους καταβληθεί από το κράτος, ανέρχεται σε 70€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταβάλλεται μεγαλύτερο ποσό από τους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης στους φορείς υποβοήθησης. Το ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους συνταξιούχους του ΟΓΑ με δικαιώματα μέχρι 5.000€.

Στις περιπτώσεις που ζητούνται μεγαλύτερα των 70 ευρώ ποσά από τοπικούς φορείς υποβοήθησης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, η υπουργός τονίζει πως είναι υποχρέωση των δικαιούχων να καταφεύγουν στους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ που παρευρίσκονται στους φορείς για να επιλύουν το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Η Κα Μπατζελή μπορείνα λέει οτι για την υποβολή των αιτήσεων του 2010 απαίτηση του κοινοτικού κανονισμού είναιη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων την οποία δεν εφάρμοσαν ποτέ με αποτέλεσμα να συνεχίζουν παράνομα να επιδοτούνται κάπιοι επιτήδειοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.