Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ξεκάθαρη θέση από την Νάντια Γιαννακοπούλου για το χωροταξικό του Καλλικράτη.

Παρέμβαση στην Βουλή, ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στη συζήτηση για τον ʽʽΚαλλικράτηʼʼ, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 18/05/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το σχέδιο ʽʽΚαλλικράτηςʼʼ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Θα ήθελα να σας εκφράσω και πάλι τις σκέψεις, που σας είχα εκφράσει από την πρώτη συνάντησή μας, για τη δημιουργία οκτώ (8) Δήμων στο Νομό Μεσσηνίας, δύο (2) Δήμοι ανά επαρχία, έτσι ώστε να είναι λειτουργικοί και βιώσιμοι και να μην εκφράζονται παράπονα από κανέναν. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλιστα, σας είχα προτείνει τη δημιουργία τεσσάρων (4) Δήμων - επαρχία και Δήμος -.

Ωστόσο, η δημιουργία έξι (6) Δήμων δημιούργησε μείζον πρόβλημα στο Νομό αφού:

1) Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, κατά μεγάλη πλειοψηφία, επιθυμούν τη δημιουργία δεύτερου Δήμου στην επαρχία Τριφυλίας.

2) Οι κάτοικοι του Δήμου Αβίας, σχεδόν στο σύνολό τους, επιθυμούν να υπαχθούν στο Δήμο Καλαμάτας.

3) Οι κάτοικοι των τριών Δήμων της Ανατολικής Πυλίας επιθυμούν τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πυλίας, κατά μεγάλη πλειοψηφία, επίσης.

4) Οι κάτοικοι του Δήμου Ιθώμης, στην πλειοψηφία του Δημοτικού τους Συμβουλίου τουλάχιστον, επιθυμούν να υπαχθούν στο Δήμο Οιχαλίας.

5) Διάφοροι άλλοι Δήμοι, όπως Δώριο, Είρα κλπ. επιθυμούν να μην υπαχθούν σε Δήμους εκτός των πρώην επαρχιών τους.

Μετά τα παραπάνω, φρονώ ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν χωρίς προβλήματα οκτώ (8) Δήμοι όπως, επαναλαμβάνω, σας είχα προτείνει από την πρώτη κοινή, με άλλους συναδέλφους, συνάντησή μας, διαφορετικά να γίνουν τέσσερις (4) Δήμοι, δηλαδή επαρχία και Δήμος, χωρίς παρέκκλιση. Πιστεύω ειλικρινά ότι η διαβούλευση αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού διαλόγου και έχει ως στόχο οι βουλευτές να αφουγκραζόμαστε τον παλμό και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεστρατίζουμε από το στόχο μας, που είναι η δημιουργία ισχυρών, βιώσιμων και λειτουργικών Δήμων για την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

10 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ Κα Γιαννακοπούλου για την ομιλία σας και την τοποθέτηση σας.
    Αν και γυναίκα, την ομιλία σας την χαρακτηρίζω ΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΗ. Απο αυτές που ξέρουν να κάνουν οι ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.

    Έτη μια ακόμα φορά μου επιβεβαιώσατε ότι την στήριξη που είχατε διαφημιστικά απο το blog Δεν την είχατε τυχαία αλλα την αξίζατε πέρα για πέρα.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.

    Συγνώμη Κα Γιαννακοπούλου για τον Ενικό αλλα θα το πω.

    ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΝΤΙΑ. ΑΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και από μένα στην κ. Γιαννακοπούλου.
    Εξαιρετική η τοποθέτηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ηταν τοσο καιρο η κυρα Ναντια οταν ζηταγαμε βοηθεια και διαβουλευσεις Τοτε υπηρχε σιγη ασυρματου...Τωρα που το νομοσχεδιο ψηφιζεται
    χωρις καμμια αλλαγη ξαφνικα βρηκε τη φωνη της...
    ΑΙΣΧΟΣ

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον καποιο λάθος κάνεις.
    Δεν ειναι στην ολομέλεια της βουλής. Είναι στην επιτροπή. Μετά θα παει στην ολομέλεια.

    Αλλα ακόμα και τώρα αντί να πεις ενα μπ΄ραβο για την παντελονάτη θέση που πήρε που ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ λές αισχος??????

    Για να δουμε ο Κουσελάς τι θα πει???
    Μην μου εγκαταλείπετε την Κυπαρισσία μου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση της για Δήμους όσες και οι επαρχίες (4 στα 4) και πάλι παντελονάτη θα ειναι? Γιατί εμένα για ΣΤΡΙΝΓΚΑΤΗ μου φαίνεται (χωρίς να με χαλάει..ομολογουμένως...όχι η πρόταση για το στρίνγκ ομιλώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα να σας εκφράσω και πάλι τις σκέψεις, που σας είχα εκφράσει από την πρώτη συνάντησή μας, για τη δημιουργία οκτώ (8) Δήμων στο Νομό Μεσσηνίας, δύο (2) Δήμοι ανά επαρχία, έτσι ώστε να είναι λειτουργικοί και βιώσιμοι και να μην εκφράζονται παράπονα από κανέναν.

    Νομίζω ότι είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ η θέση της. Είναι για 8 δήμους. ΠΟΣΟ πιο καθαρά και παντελονάτα να το πει?????

    Και αναφέρει πρώτη πρώτη την περίπτωση των Φιλιατρών με τους Γαργαλιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙΣ? Η ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΑ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ,ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ,ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΑΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ.
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΕΣ.
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΜΕ ΣΑΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Κα ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΟΙΝΟΜΗΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ
    ΕΝΟΨΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ Κα ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΕΡΙΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ?? ΚΑΙ ΣΥ filiatranews ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ!! ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ. ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ. ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ??
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ) ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΓΑΡΓΛΑΙΝΟΥΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ?? ΑΝΑΠΤΥΞΗ?? ΠΩΣ??
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΔΑΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μετραη τα κουκια ι κυρια τωρα για να δουμε θα το ψηφισει που ειτανε τοσο καιρο απλα ελεγε ναι σε ολους οτοι θα γινουν δημοι και τους παρ αμυθιαζε τωρα θα βγει και με παντελονι ρε πος αλαζουν τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.