Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών για τον Καλλικράτη.

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε χθές το απόγευμα στα Φιλιατρά με αποκλειστικό θέμα τον Καλλικράτη.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το σώμα ότι στην ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ κατέθεσε την πρόταση που είχε λάβει το Δημοτικό συμβούλιο "Αυτόνομος Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά".
Πρόταση την οποία όπως διαπίστωσε δεν μπορεί να ..........

περάσει καθότι δεν πληρείται το κριτήριο των 12.000 κατοίκων.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε νέα πρόταση κάνοντας όπως είπε επιθετική πολιτική και η πρόταση που κατέθεσε ήταν σαφής:
Συνένωση Δήμου Φιλιατρών και Δήμου Γαργαλιάνων.
Ονομα Δήμου: Δήμος Φιλιατρών
Εδρα Δήμου: Γαργαλιάνοι.

Απο την αντιπολίτευση, η μείζονα μειοψηφία υποστήριξε την αρχική της πρόταση για Δήμο Τριφυλίας και να διεκδικήσουμε την έδρα.

Απο την πλευρά της Ελάσσονας μειοψηφίας ο κος Σαπέρας υποστήριξε την θέση του για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών.

Μετα από 3ωρη περίπου συνεδρίαση η απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ήταν να ψηφιστεί η πρόταση του Κου Ξύγκα με 10 ψήφους έναντι 6 της πρότασης του Κου Σωτηρόπουλου.
Η πρόταση του Κου Σαπέρα για αυτόνομο δήμο πήρε μόνο την ψήφο του κου Σαπέρα.

Κατόπιν αυτής ο Κος Ξύγκας θα καταθέσει αύριο επίσημα την πρόταση του στον Δήμο Γαργαλιάνων.
Πληροφορίες λένε ότι ο Κος Καλοφωλίας βλέπει θετικά την εξέλιξη αυτή και σήμερα το απόγευμα συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στους Γαργαλιάνους για να συζητηθεί η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχει ανοιχτεί ένα νέο θέμα στο Φιλιατρά Forum στο οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας χωρίς να χάνεται σιγά σιγά το θέμα από τις αναρτήσεις.
Αν θέλετε, ελάτε γραφτείτε όσοι δεν έχετε γραφτεί, και γράψτε τις απόψεις σας.
Πατήστε εδώ => ΦΙΛΙΑΤΡΑ FORUM
Τα μηνύματα εμφανίζονται άμεσα.


46 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ!
    ΔΗΜΟΣ Φ-Γ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΑΠΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, Ή ΟΠΩΣ ΕΛΕΧΘΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟ, ΠΟΛΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ!
    ΔΗΜΟΣ Φ-Γ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΑΠΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ Ή ΟΠΩΣ ΕΛΕΧΘΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟ, ΠΟΛΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επι τέλους παιδιά αποφασίσαμε σωστά.
    Άντε να συμφωνήσουν και οι Γαργαλιάνοι να κάνουμε χωριό.
    Το πολύ-πολύ να μας φύγουν και κανα 2-3 Τοπικά Διαμερίσματα που είναι γείτονες με την Κυπαρισσία, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Ούτως ή άλλως ξεγραμένα τα είχαμε.
    Μπράβο.
    Η Κυπαρισσία σε λίγα χρόνια θα πετάει μακριά μας χωρίς βαρίδια στις τσέπες της. Δεν ξέρω αν μάθατε, άλλα 250 στρέμματα επέκτασης σχεδίου πόλης υπέγραψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχθές για την Κυπαρισσία. Άλλα τόσα περίπου είχανε εντάξει το 2002. Εμείς αλήθεια από πότε έχουμε να κάνουμε επέκταση σχεδίου πόλης;
    Καληνύχτα συνέλληνες και πατριώτες.

    Υ.Γ. Αν οι Γαργαλιάνοι δεν πάρουν απόφαση μαζί μας, έχουμε χρόνο να ξανα αλλάξουμε. Τώρα που μάθαμε τον τρόπο, κάθε βδομάδα μπορούμε να παίρνουμε νέα απόφαση και μεις και αυτοί και να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αλλά είπαμε ό,τι άλλο, εκτός από την Κυπαρισσία. Σωστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Ξύγκας δεν ήταν που στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, έλεγε με στεντόρεια φωνή "αυτόνομος Δήμος και θα το πάμε κάτω - κάτω???" Αυτό ήταν το "κάτω - κάτω"??? Όταν από την Αντιπολίτευση του έλεγαν ότι είναι ανέφικτο - αδύνατο να μείνει ο Δήμος αυτόνομος και να παλέψουν για την έδρα του Δήμου Τριφυλίας, αυτός δεν έλεγε "θα το πάμε κάτω - κάτω"??? Μήπως τελικά με το "κάτω - κάτω" εννοούσε, ίσως, συζητήσεις και συμφωνίες, παζαρέματα που είχε κάνει ή σκεπτόταν να κάνει με τους Γαργαλιάνους, χωρίς να νοιάζεται ουσιαστικά για το Δήμο Φιλιατρών, έχοντας στο μυαλό του μόνο τους πολιτικούς - εκλογικούς συχετισμούς στους δύο Δήμους που πιθανόν να νομίζει ότι μπορεί να ευνοούν υποψηφιότητά του??? Δεν ξέρουμε... Απλά, με την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά και τις διαφορετικές θέσεις που έχουν κατα καιρούς εκφραστεί, μας γεννήθηκε αυτό το ερώτημα... Ο χρόνος θα δείξει... Για σκεφτείτε, όμως... Και, αλήθεια, εκείνες οι πύρινες δηλώσεις του ότι περί εθνικής υπερηφάνειας και περιουσιών και πατρίδων που "κάποιοι" τις παίρνουν, τί έγιναν??? Ποιός χαρίζει, δωρίζει, απεμπολεί δικαιώματα και κατακτήσεις??? Ποιός????????
    Στο banner που έχετε αναγράφεται πως τα Φιλιατρά είναι γαωγραφικό και αγροτοοικονομικό κέντρο της Τριφυλίας! Τώρα που ο κ. Ξύγκας προτείνει έδρα στους Γαργαλιάνους, συμφωνείτε???
    Δεν είναι αυτό έγκλημα, όπως εσείς, λέγατε??? Και ποιά είναι η τιμωρία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.........ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ. ΑΠ΄ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ??
    ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ??
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ?
    ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΑ 3 ΑΠΟ ΤΑ 4 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί Φιλιατρινοί,
    Τρίτη κατά σειρά (νέα!!!)αλλαγή γνώμης μέσα σε μία εβδομάδα. Δηλαδή τώρα προτιμάτε να γίνετε δημοτικό διαμέρισμα των Γαργαλιάνων? Τι έγινε η άποψη που έλεγε "Πάσει θυσία τα Φιλιατρά έδρα Δήμου?". Προτιμάτε να είστε κάτι σε κάτι μικρό παρά μέρος κάτι μεγάλου? Μόνο και μόνο για τα προσωπικά παιχνίδια κάποιων. Που τελικά θα βάλουν εκουσίως λουκέτο στο Δήμο Φιλιατρών για να μείνουν άρχοντες σε ένα λουκέτο... Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο 9:42
    Απο το να πάμε με τον "Δήμο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία" είναι προτιμότερο να κάνουμε δήμο με τους Γαργαλιάνους.

    Πρός Ανώνυμο 11:32
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.

    Και στην μία περίπτωση και στην άλλη πάλι Δημοτικό διαμέρισμα θα είμαστε. Και ειδικά αν είμαστε της Κυπαρισσίας, θα θαφτούμε κανονικά.
    Γνωστή η πρακτική της Κυπαρισσίας να τα αρπάζει όλα. Έχετε και λίγο μνήμη.
    Οταν κλείνανε το πρακτορείο της ΔΕΗ στην Κυπαρισσία, φωνάζανε οι Κυπαρισιώτες γιατί να κλείσει εδώ και να μην κλείσει των Φιλιατρών.
    Περιμένετε χαΐρι και προκοπή με συνένωση των Φιλιατρών με το έκτρωμα (και ας μην αρέσει η λέξη στον Κο Σωτηρόπουλο) που ονομάζεται "Δήμος Τριφυλίας με έδρα της Κυπαρισσία"?????

    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ??
    Εγω αντιστρέφω την ερώτηση. Μηπως ο μόνος που θέλει το καλό της πόλης είναι ο Ξύγκας??
    Μικρός δήμος ο δήμος αποτελούμενος απο Φιλιατρά και Γαργαλιάνους??? ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ.
    Ο νεος δήμος που πρότεινε ο Ξύγκας θα έχει 20.000 δημότες και ο "τεράστιος" Δήμος Τριφυλίας θα έχει ΜΟΝΟ 14.000 κόσμο. Πράγματικά. Εχεις δίκιο.
    Οι δήμος Φιλιατρών και Γαργαλιάνων θα είναι μικρότερος απο τον Δήμο Τριφυλίας. Συμφωνώ απόλυτα.......

    Αν θελουν αυτά τα 3 απο τα 4 δημοτικά διαμερίσματα να πανε στον Δήμο Τριφυλίας... Στο καλό.
    Μόνο που θα χάσουν την ευκαιρία να βρίσκονται στον μεγαλύτερο Δήμο. Στο καλό λοιπόν εφόσον θα είναι επιλογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 2:37 Μήπως γιατί δεν ήμασταν στον υπολογιστή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους!!! Μία ευνοϊκή απόφαση για τον τόπο μας. Η λύση αυτή είναι η καλύτερη και για τους Γαργαλιάνους και για τα Φιλιατρά. Ο Δήμος Φιλιατρών θα μεγαλώσει και θα αποκτήσει νέα προοπτική. Οι παραπάνω Κυπαρίσσιοι που κόπτονται για έναν "Δυνατό Αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών" καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τη δική τους πόλη. Μπράβο στο Δήμαρχο και στο Δ.Σ. για αυτή τους την απόφαση γιατί θέλει θάρρος για να στηρίξεις μια άποψη μέχρι τέλους, αλλά θέλει πολύ περισσότερο θάρρος για να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και να βγεις να τις υπερασπστείς. Αν μέναμε στάσιμοι στην πρώτη απόφαση του Δ.Σ. θα θεωρούμασταν αθεράπευτα ρομαντικοί. Αντίθετα, αυτή η πρόταση δείχνει αντίληψη της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από πότε η ανάπτυξη είναι ανάλογη του πληθυσμού? Η ιστορία απέδειξε ότι τα πολυπληθέστερα κράτη είναι και τα πιο υπανάπτυκτα. Ευτυχώς που ο Δήμος Τριφυλίας θα είναι μικρότερος σε πληθυσμό από το Δήμο που θα έχει έδρα τους Γαργαλιάνους αλλά θα λέγεται Φιλιατρά. Αφήνουμε τον πληθυσμό στα παιδιά του Νότου και φεύγουμε για την ανάπυξη με τους λίγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ?
    ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΜΑΣ.......
    Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ 3-4 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΩ..........ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σαν δεν ντρεπομαστε........το δημαρχειο στο ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πολύ καλύτερο να έχουμε ένα μεγάλο Δήμο Φιλιατρών, έστω και με έδρα στους Γαργαλιάνους παρά να είμαστε δημοτικό διαμέρισμα του αχανούς Δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία. Στην πρώτη περίπτωση, νέες υπηρεσίες θα στελεχώσουν το νεοσύστατο Δήμο, από τις οποίες θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις μισές, που είναι ένας τεράστιος αναπτυξιακός παράγοντας. Στη δεύτερη περίπτωση το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών υπάρχει ήδη στην Κυπαρισσία, με αποτέλεσμα όλη η υπόλοιπη Τριφυλία να τσακώνεται για ψίχουλα…
    Κάτι ακόμα, όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι ένας Δήμος Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά είναι εφικτός αυτή τη στιγμή, μάλλον εκτός από τους άλλους προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους εαυτούς τους, αφού η Κυπαρισσία με κάθε μέσο διαθέσιμο, δεν πρόκειται να παραχωρήσει για κανένα λόγο τη έδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΞΥΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ. ΤΑ ΕΘΑΨΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι καλό να ανταλλάσουμε απόψεις.

    Εχει ανοιχτεί ένα νέο θέμα στο Φιλιατρά Forum στο οποίο μπορούμε να απανπτύξουμε τις απόψεις μας χωρίς να χανεται σιγά σιγά το θέμα απο τις αναρτήσεις.

    Αν θέλετε, ελάτε γραφτείτε όσοι δεν εχετε γραφτεί, και γράψτε τις απόψεις σας.

    Πατήστε εδώ => ΦΙΛΙΑΤΡΑ FORUM

    Το θέμα βρίσκεται στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (πρώτη πρώτη κατηγορία) και είναι το μοναδικό θέμα μέσα.
    Το μόνο που απαιτείται είναι η ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας (για όσους δεν το έχετε κάνει) και να εκφραστείτε ελεύθερα.
    Tα μηνύματα στο Forum εμφανίζονται αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 3:58, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
    ΠΡΩΤΟΝ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΞΥΓΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ Δ.Σ., ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕ ΘΑΒΕΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΤΡΙΤΟΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (ΑΝ ΕΙΣΤΕ) ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ Δ.Σ.;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΑΦΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΘΑΦΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. paidia mi zorizeste
    Filiatrinoi- Gargalianiotes - Kyparissiotes

    H protasi tou sxediou Kallikratis den allazi.

    Diabaste olo to sxedio kai meta arxiste na milate gia dimous edres kai ta synafi.

    H imimathia einai xeiroteri apo tin amathia mathete na diabazete kai na enimeroneste sosta min tsimpate stis "korones" pou sas rixnoun kapoioi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 4,02 Διευκρίνηση: Δεν είναι ομόφωνη απόφαση, είναι της πλειοψηφίας.
    Είναι η πρόταση του Δημάρχου, είναι η ίδια με αυτήν που έκανε πριν ακόμα υπάρξει ο Καποδίστριας ΙΙ, το 2008, όταν συναντιόταν με τον κο Καλοφωλιά και συμφωνούσαν συνενώσεις των Δήμων. Μην ξεχνάτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. an olos autos o zilos apo tous topikous arxontes upirxe kai ta proigoumena xronia gia ton dimo mas simera 8a eimastan proteuousa tou nonou messinias(!) alla tora pou tremoun oi 8eseis-tsepes tous endiafer8ikame.den drepomaste ligo leo ego.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΞΥΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ!!!!!!!!ΤΗ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ!!!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΙΠΛΟΚΑΛΑΜΑΣ ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δήμαρχε προχώρα! σε εμπιστευόμαστε! Όλες οι, ως τώρα, αποφάσεις σου μας έχουν βγεί σε πολύ καλό και αυτό είναι που φοβούνται οι κυπαρίσσιοι. ΠΡΟΧΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν έχω καταλάβει γιατί τέτοια ενόχληση για την απόφαση του συμβουλίου. Γιατί τέτοιοι χαρακτηρισμοί και τέτοια επιθετικότητα;; Αλήθεια, τι είναι αυτό που παρακινεί όσους τα λένε αυτά;
    Το ενδιαφέρον τους για τα Φιλιατρά και μόνο;; Όσοι ενδιαφέρονται, συνήθως, έχουν επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δήμαρχε προχώρα! σε εμπιστευόμαστε!Όλες οι, ως τώρα αποφάσεις σου μας έχουν βγει σε πολύ καλό και αυτό είναι που φοβίζει τους κυπαρίσσιους!!!! ΠΡΟΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. O KΑΒΓΑΣ ΣΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
    ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.
    ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ
    ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κυριοι που κανετε πολιτικη πισω απο τον τοιχο ,και λετε τοσα για τον εναν η τον αλλο πολιτικο αρχοντα του τοπου με αυτους τους χαρακτηρισμους αντρικιο θα ηταν να βαζατε και το ονομα σας.
    κι εγω διαφωνω με προταση αλλη εδρα και αλλο ονομα στο Δημο ,αλλα πιστευω οτι ειναι και θεση της πλειοψηφιας των φιλιατρινων.
    Ας γινει ενα δημοψιφησμα συντομα στα Φιλιατρα και στους Γαργαλλιανους ,να τοποθετηθουν δεκα καλπες ,στα εκλογικα τμηματα ,εθελοντες να ειναι εφορευτικη επιτροπη.Να τεθει θεμα : Δημος φιλιατρων -γαργαλλιανων να σταυρωνεται η εδρα ενα απο τα ονοματα δημου με επιλογη 1.ερανης.,.2.τελος αγρας,η αλλο που νομιζει ο καθενας.
    Και κατοπιν μαζι φιλιατρινοι και γαργαλιανιωτες να κλεισουμε τους δρομους και να ζηταμε υλοποιηση του ψηφισματος μας ,που εινααι συννομο με το νομοσχεδιο Καλλικρατη
    Δεν πρεπει να υπαρξει αλλη καθυστερηση!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΛΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣ? ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΖΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΑΜΑ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΟΤΙ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βλέπουμε ότι κάποιοι αρέσκονται σε αριθμούς και νούμερα.
    Για να μη γίνουν γραφικοί επαναλαμβάνοντας διαρκώς τα στοιχεία της απογραφής του 2001, τους γνωρίζουμε τα πλέον επίσημα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον πραγματικό πληθυσμό (κατοίκους και ετεροδημότες) των τριών πόλεων της Τριφυλίας.
    Είναι οι εγγεγραμμένοι και οι ψηφίσαντες στις Δημοτικές εκλογές του 2006 (όποιος αγάπαγε τον τόπο του, ψήφισε) και στις Εθνικές εκλογές του 2009.
    Εθνικές εκλογές 2009:
    Δήμος Γαργαλιάνων: εγγεγραμμένοι 8968 - ψηφίσαντες 5554.
    Δήμος Φιλιατρών: εγγεγραμμένοι 8446 - ψηφίσαντες 4676.
    Δήμος Κυπαρισσίας: εγγεγραμμένοι 9194 - ψηφίσαντες 5923.
    Δημοτικές εκλογές 2006:
    Δήμος Γαργαλιάνων: εγγεγραμμένοι 9256 - ψηφίσαντες 6111.
    Δήμος Φιλιατρών: εγγεγραμμένοι 8460 - ψηφίσαντες 4969.
    Δήμος Κυπαρισσίας: εγγεγραμμένοι 9406 - ψηφίσαντες 6470.

    Τα στοιχεία αυτά μπορείτε άνετα να τα διασταυρώσετε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.

    Από αυτά και μόνο προκύπτει ότι οι περι πληθυσμού (έωλοι) ισχυρισμοί που ακούγονται, ακούγονται λόγω έλλειψης άλλων σοβαρών και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων.

    Επαναλαμβάνω, τονίζω και ξεκαθαρίζω, πως σε ότι αφορά την έδρα (όπως εδώ έχουμε ξαναγράψει δε μας απασχολεί καθόλου αν θα είναι στα Φιλιατρά, στους Γαργαλιάνους, στην Κυπαρισσία ή όπου αλλού).

    Μετά τη χτεσινή, νέα, διαφορετική απόφαση του Δ.Σ. Φιλιατρών, ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (ευτυχώς υπάρχουν και αιρετοί που τιμούν το αξίωμά τους και διαφώνησαν), είναι ολοφάνερο ποιοί επιδιώκουν και τί!!!

    Δεν τους νοιάζουν τα Φιλιατρά, δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της περιοχής και η πρόοδος των κατοίκων, αλλά ΜΟΝΟ το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον και οι καρέκλες τους με τους παχυλούς μισθούς...

    Ετσι, όμως, ζητώντας ουσιαστικά να κοπεί στα τρία και στα τέσσερα η Τριφυλία, τορπιλίζουν την ανάπτυξη όλης της περιοχής και συνδράμουν στις προσπάθειες όσων θέλουν την Τριφυλία καθηλωμένη...

    Δυστυχώς φαίνεται πως, ίσως και στην εποχή μας και στην περιοχή μας υπάρχουν σύγχρονοι "Πηλιογούσηδες"...

    Γνώμη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ TRIFYLIANEWS ΣΤΙΣ 07.19 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ "ΜΙΚΡΟ" ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΒΟΥΝ ΑΚΑΡΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
    ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΑΝΟΙ,

    Ε, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε μου Τριφυλία News, έχω μια απορία.

    Πως ξαφνικά τέτοιο ενδιαφέρον από πλευράς Κυπαρισσίας για τα Φιλιατρά??? Δεν μας έχετε συνηθίσει έτσι.
    Θεωρώ -προσωπική μου άποψη αυτό- ότι σας δίδαξαν ένα μαθηματάκι, το μάθατε απ΄έξω και το λέτε.

    Εσείς καταφέρατε αυτό που θέλατε. Έδρα του όποιου Δήμου την Κυπαρισσία. Βοήθησαν και οι Βουλευτές Κυπαρισσίας και όχι Μεσσηνίας..... Έγινε αυτό που θέλατε - ονειρευόσασταν. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?????????

    ΓΙΑΤΙ δεν θέλετε οι άλλοι να κάνουν ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ?????
    ΠΟΙΟΙ είστε εσείς που θα υποδείξετε στον άλλον ποιο είναι το "καλό του"?????

    Δεν το θέτω σε προσωπικό επίπεδο για σένα. Μιλάω γενικά για τους Κυπαρίσσιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Τριφυλία News
    Άλλο πράγμα οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ και άλλο οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
    Τα Φιλιατρά έχουν περισσότερους κατοίκους. Απλά δεν έχουν όλοι τα δικαιώματα τους εδώ. Μέσα σε αυτούς είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που ζούν στον τόπο μας πολλά χρόνια και μόλις πέρυσι έφεραν τα εκλογικά τους δικαιώματα, και πολλοί μετανάστες από άλλες χώρες. Εκτός αν αυτούς εσείς δεν τους θεωρείτε ανθρώπους πρώτης τάξεως, αλλά δεύτερους και μη υπολογίσημους. Τα Φιλιατρά έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό γιατί στον πληθυσμό μετρώνται οι κάτοικοι. Αν μετρούσαμε με τα εκλογικά δικαιώματα, τότε η Αθήνα έχει το μισό πληθυσμό. Έτσι για να καταλαβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 7:45 ωραιος ο στιχος σου ,τραβα με την Κυπαρισσια να σου παρει και το ΙΚΑ και τα σωβρακα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΥΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1949.ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΝΑ ΨΩΦΗΣΕΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ Η ΚΑΤΣΙΚΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ FAN ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ) ΑΦΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΚΟΝΤΙΝΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ(ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ)
    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 20 ΑΤΟΜΑ ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΑΥΤΑ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΣΗ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΚΑΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΛΑΞ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΟΧΝΙΔΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΙ ΟΛΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗΣ.ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ TRIFYLIANEWS
    Εγω ξέρω ότι στην Ελλάδα γίνεται απογραφή κάθε δέκα χρόνια για να γνωρίζει το κράτος τον πραγματικό πληθυσμό συνολικά και κατά περιοχές, ακολουθώντας την επιστημονική μέθοδο της ΕΣΥΕ. «Μαγειρεύεις» τα στοιχεία φίλε οπως θέλεις και καταφέρνεις να γίνεσαι γραφικός, απο που και ως που τα στοιχεία των ψηφισάντων αντικαθιστούν τα επίσημα της απογραφής;
    Μέχρι τώρα που διάβαζα τις παρεμβάσεις σου, είχες μια σοβαρή προσέγγιση του θέματος, εγώ διαφωνώ μαζί σου, όμως ειχες σοβαρότητα, σήμερα με διέψευσες.
    Κράτησε τη σοβαρότητα που έδειξες στις προηγούμενες παρεμβάσεις σου και μην γράφεις «γραφικότητες»....
    Αν τα στοιχεία των ψηφισάντων ήταν και τα πραγματικά, τότε άραγε τι χρειάζεται η απογραφή; μήπως προτείνεις να την καταργήσουμε επειδή βολεύει αυτό κάποιους; είναι δυνατόν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. λοιπον για να τελειωνουμε, με το θεμα του πληθυσμου.κατι πολυ απλο,(που ο φιλος μας που εγραψε για τους εκλογικους καταλογους μαλλον δεν μπηκε στον κοπο να το σκεφτει πριν ποσταρει)τα ατομα μιας πολης ,που ειναι κατω απο 18 ετων, ΔΕΝ βρισκονται στους εκλογικους καταλογους αλλα καταγραφονται σε μια απογραφη.

    Ακομα, τα ατομα που δεν μενουν μονιμα σε μια πολη αλλα εχουν τα εκλογικα τους δικαιωματα σε αυτη,βρισκονται στους εκλογικους καταλογους
    αλλα ΔΕΝ καταγραφονται σε μια απογραφη.

    οποτε τετοιου ειδους ποστ,που σκοπο εχουν την παραπληροφορηση,καλο θα ηταν να μην γινονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΕΙΜΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ
    ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ "ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ" ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 'Η ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ,ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ(ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, ΕΛΕΟΣ!)

    ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ "ΒΑΡΙΔΙΑ" ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ,ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν και περασμένη ώρα, και γνωρίζοντας ότι το Δ.Σ. Γαργαλιάνων με ελάχιστη πλειοψηφία (11-5) έκανε και αυτό κωλοτούμπα, δε διστάζω να παρέμβω. Τα στοιχεία που παραθέσαμε είναι τα πλέον πραγματικά. Μη με προκαλείται για την απογραφή γιατί πολύ απλά θα σας πω, αυτά που ο Δήμος Φιλιατρών επίσημα αναφέρι, ότι δηλαδή υπάρχουν στο Δήμο 1500 περίπου αλλοδαπόί με χαρτιά και (διπλάσιοι λέω εγώ χωρίς)...
    Για την έδρα, το έχουμε πει και δε θα κουραστούμε να το λέμ: ας είναι όπου να ΄ναι!!! Ούτε έχουμε πρόβλημα, ούτε ζοριζόμαστε!!!

    Θέλουμε την τριφυλία, ενωμένη - δυνατή - ισχυρή!!!

    Για το φίλο. δε, που λέει για τα εκλογικά δικαιώματα και πάει να τα μπερδέψει με τους αδελφούς της Βορείου Ηπείρου, θα του πούμε πως, όσοι αγαπαμε πραγματικά τον τόπο μας, ψηφίζουμε εκεί! Για τα αδέλφια μας, όσοι, όντως είχαν χαρτιά και είναι Έλληνες, ψηφίζουν ήδη εδώ... Μην πάτε να μπλέξεται τους Έλληνες με τους ξένους υπηκόους...

    Για το τελευταίο σχόλιο, έχουμε να πούμε πως, η αλήθεια των αριθμών που αρέχει σε κάποιους να παίζουν, δε χωράει αμφισβήτησης!

    Και, βεβαίως, τα Φιλιατρά στο Δήμο Τριφυλίας, ούτε έχουν να χάσουν, ούτε να φοβηθούν κάτι... Αντίθετα, θα έχουν δικαιωματικά ότι τους ανήκει!!!!

    Μη τσιμπάτε σε παιχνίδια παραγόντων και ανθρώπων που για να περάσου το λαγκούβαρδο ή τα διπόταμα, ψάχνουν διαβατήριο...

    Όλοι μαζί μπορούμε! Ενωμένοι, μονιασμένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εδώ καράβια πνίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΙΚΑ ,Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΡΑΠΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ,ΑΝ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ,ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ,ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΖΙΡΟΣ .
    ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΑΙ Η ΠΛΑΕΤΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ,ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΝΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Όπως και να το ψάξω, δεν μπορώ να βρω από που προκύπτει ότι όπου έχει δημόσιες υπηρεσίες, εκεί έχει και ανάπτυξη, κίνηση και επομένως οικονομική άνθηση. Θεωρείτε δηλαδή ότι ένας δημόσιος υπάλληλος, αφενός πληρώνεται αδρά αποτελώντας σημαντικό οικονομικό παράγοντα και αφετέρου θα ξοδέψει τα χρήματά του στη γειτονιά που εργάζεται και όχι σ΄ αυτή που μένει? Ή μήπως όλα τα τουριστικά θέρετρα της χώρας διαθέτουν δημόσιες υπηρεσίες και εξ΄ αυτού αναπτύχθηκαν? Δυστυχώς για όλους μας δεν είναι οι υπάλληλοι εκείνοι που κινούν το πολύ χρήμα. Ας δούμε τη δική μας πραγματικότητα και ας μην επιτρέπουμε σ΄ αυτούς που μας καθοδηγούν να μας στέλνουν σε λάθος δρόμους αποπροσανατολίζοντάς μας. Εάν δεν καταφέραμε να αναπτυχθούμε όσο θα θέλαμε τα χρόνια της ανάπτυξης, μην το περιμένετε στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Απλά να φροντίσουμε να μην παραμυθιαστούμε και πληρώσουμε μόνοι μας χρέη άλλων. Σε όσους περισσότερους μοιραστούν τα χρέη (που προφανώς οφείλουν οι γείτονές μας) τόσο μικρότερη αναλογία θα μας αντιστοιχεί. Μην είμαστε συναισθηκατικοί, οι καιροί απαιτούν να είμαστε πρακτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.