Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 8,7%, παρά τη μεγάλη πτώση

Μείωση σε όλα τα κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB

Mείωση του ποσοστού της εκλογικής τους δύναμης σημειώνουν όλα τα κόμματα , με σημαντικότερη πτώση να παρουσιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MRB για την REAL NEWS ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αναδεικνύεται ...πρώτο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,2 % έναντι 31,9 % που είχε τον Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση 4,7 %. Η ΝΔ συγκεντρώνει 18,5 % έναντι 21,2 % τον Μάρτιο πτώση 2,7 %), το ΚΚΕ 7,1 % έναντι 7,2 %, ο ΛΑΟΣ 5,1 % έναντι 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4 % έναντι 4,4 %. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 30,8 %, έναντι 23,3 % τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 53,7 % των .......

ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 36,63 % του συνόλου των ψηφοφόρων συμφωνεί με τις διαγραφές των τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και το 52,1 % των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 44,1 % του συνόλου κρίνει θετικά την απόφαση του κ. Αντ. Σαμαρά για την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη. Μόνο το 35,9 % των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνει θετικά την απόφαση της κυρίας Μπακογιάννη να ψηφίσει ΝΑΙ στη Βουλή υπέρ των μέτρων.

Εξάλλου δύο στους τρείς πολίτες τάσσονται κατά των μέτρων,σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν να είναι ακόμη πιο υψηλά μεταξύ των άμεσα θιγόμενων τμημάτων του ενεργού πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα, κατά των μέτρων τάσσεται το 68% των μισθωτών, το 69% του ιδιωτικού τομέα και το 73% των ανέργων.

Όσο για το φλέγον ζήτημα, του κατά πόσο τα μέτρα θα εφαρμοστούν, η έρευνα δείχνει ότι οκτώ στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ αντίστοιχο ποσοστό πιστεύει ότι οι απεργίες δε θα έχουν αποτέλεσμα.

Πηγή: News21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.