Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-54. Του απέδειξε ότι θα είναι για πάντα πελάτης του.

Απόλυτο αφεντικό ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό της Α1, έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό. Τον νίκησε 73-54 στο ΟΑΚΑ κάνοντας παράλληλα το 1-0 στη σειρά.
Ανώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι», απείλησαν με διασυρμό το «φάντασμα» που παρουσίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο γήπεδο.
Για κλάματα του ποσοστά του Ολυμπιακού, ιστορικό χαμηλό τα 0/23 τρίποντα.
Την Κυριακή στις 21:45 το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Το ματς: ...........

Ο Παναθηναϊκός, ως συνήθως στα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, άρχισε εντυπωσιακά και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με 14-6. Το τρικ του Παναγιώτη Γιαννάκη να ρίξει πάνω στον Διαμαντίδη τον Μπεβερλι δεν έπιασε αφού ο Αμερικανός των «ερυθρολεύκων» χρεώθηκε μέσα σε δύο λεπτά με δύο φάουλ και αποσύρθηκε από τον προπονητή του. Η μπάλα περνούσε συνέχεια κοντά στο καλάθι με τον Πέκοβιτς να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «πρασίνων». Λύσεις από τη γραμμή των 6.25 έδωσε και ο Αντώνης Φώτης και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με οκτώ πόντους και 19-10 λίγο αργότερα. Η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά, όμως, άλλαξε τα έως τότε δεδομένα με τον αρχηγό των Πειραιωτών να νοικοκυρεύει το παιχνίδι της ομάδας του βοηθώντας τη να μειώσει σε 19-18 με σερί 8-0.

Η είσοδος του Νίκολα Βούισιτς στο παιχνίδι έκανε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» ευάλωτη και έτσι οι «πράσινοι» κατάφεραν με ξέσπασμα των Πέκοβιτς και Σπανούλη να προηγηθούν με 31-18, κάνοντας ένα σερί 12-0. Ο Τζος Τσίλντρες έχασε ακόμη και κάρφωμα και ήταν ο χειρότερος παίκτης των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κλέιζα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος, κάτι που φάνηκε και από την αψιμαχία που είχε με τον Κώστα Τσαρτσαρή με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να σκοράρει με το σταγονόμετρο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πόντους από τους ψηλούς του (Μπατίστ, Πεκοβιτς, Φώτσης) και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 41-26.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στην Τρίτη περίοδο και παίζοντας εκπληκτικά σε άμυνα και επίθεση εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στο +22 (53-31), περίπου πεντέμισι λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι «πυροβολούσαν» έξω από τα 6,25μ. την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν στόχο ούτε μέσα, ούτε έξω από τη ρακέτα. Βούισιτς και Τσίλντρες περισσότερο κακό, παρά καλό έκαναν όσο βρισκόντουσαν μέσα στο παρκέ, ενώ και τα γκαρντ των Πειραιωτών (κυρίως οι Πεν και Τεόντοσιτς) ήταν σε τραγική βραδιά. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί γύρω στους 20 πόντους και το παιχνίδι φαινόταν «τελειωμένο» από το τρίτο δεκάλεπτο κιόλας. Ενδεικτικό, ότι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 66-42.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε η τελευταία περίοδος. Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να επιστρέψει στον αγώνα, κάθε επίθεσή του έβρισκε σίδερο (0/23 τρίποντα), την ώρα που οι «πράσινοι» κατέβασαν ρυθμό, εμφανώς πιο ήρεμοι με τη διαφορά να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 20 πόντους. Η τάπα του Διαμαντίδη πάνω στον Σκούνι Πεν έγραψε τον επίλογο σε μια εντυπωσιακή βραδιά για το «τριφύλλι» που βροντοφώναξε με την εμφάνισή του ότι είναι και πάλι το αφεντικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 73-54 το τελικό σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού, που έστειλε ηχηρό «μήνυμα τίτλου» στον Ολυμπιακό.

Πηγή: SportFM.gr

ΣΧΟΛΙΟ
"ιστορικό χαμηλό τα 0/23 τρίποντα........"

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ??? Στο ΜΕΙΟΝ????? Επιασε πάτο, δεν πάει παρακάτω.
ηχηρό χαστούκι στον απόγονο του Αμερικάνικου Στόλου Γάβρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.