Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω των επώδυνων μέτρων

Το δημόσιο κατεβάζει ρολά από σήμερα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Η σημερινή απεργία είναι το πρώτο τεστ καταγραφής της κοινωνικής δυναμικής και της δυνατότητας των εργαζομένων να αποτρέψουν τη βίαιη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση καίτοι αναμενόμενα, έχουν προκαλέσει οργή στους κόλπους των μισθωτών και συνταξιούχων.
Οργή που εκδηλώνεται τόσο στις κατ' ιδίαν .........

συζητήσεις τους, όσο και στις δηλώσεις που κάποιοι εξ αυτών κάνουν στα ΜΜΕ. Τα τελευταία εικοσιτράωρα το διαδίκτυο κατακλύζεται από επιστολές διαμαρτυρίας εργαζομένων που δηλώνουν ότι δεν δέχονται τα μέτρα λιτότητας και ζητούν το λογαρισμό να πληρώσουν εκείνοι που προκάλεσαν το πρόβλημα. Το ζητούμενο των σημερινών και αυριανών κινητοποιήσεων είναι αν αυτή η οργή θα μπορέσει να λάβει μαζικά συλλογικα χαρακτηριστικά και να καταγραφεί στα ποσοστά ανεργίας και στον όγκο των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο. Σήμερα απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι η πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Αύριο στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ, νεκρώνοντας τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την αγορά, καθώς θα παραμείνουν κλειστά και τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη απεργεί ο δημόσιος τομέας (ΑΔΕΔΥ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ) και το ΕΚΑΒ. Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Αύριο Τετάρτη απεργεί για δεύτερη ημέρα ο δημόσιος τομέας, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το ΕΚΑΒ. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Ακόμη, απεργούν οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΣΒΕΕ (βιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.