Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε η 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα και επίσημα η 4η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.
Μια γιορτή η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά το 2007 και σήμερα τρία χρόνια μετά αποτελεί θεσμό τόσο για την Τριφυλιακή γη, όσο και για τους αγρότες.
Μια γιορτή που πριν ένα χρόνο προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών οι οποίοι γνώρισαν το Καρπούζι γεύτηκαν τα διάφορα εδέσματα από καρπούζι που πρόσφεραν οι Σύλλογοι γυναικών και είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πράγματα και να λύσουν απορίες τους.

Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες των πολιτικών ........

παραγόντων της Μεσσηνίας αυτές χαρακτηρίζονται ως μια από τα ίδια καθώς επαναλήφθηκαν και φέτος (για τέταρτη χρονιά) αυτά που είχαν εξαγγελθεί τα τρία προηγούμενα ενώ ο Κος Δράκος το μόνο νεότερο που είχε ήταν ότι το Φιλιατρινό φράγμα προχωράει καθώς και τα δίκτυα που πρέπει να κατασκευαστούν καθότι φράγμα χωρίς δίκτυα δεν έχει λόγο ύπαρξης όπως είπε ο ο Κος Δράκος.

Τις εργασίες της έναρξη των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κος Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. Κος Δημήτρης Δράκος, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας Κα Αντωνία Μπούζα ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας Κος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνα κος Φλιντίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κος Γεωργιόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κο Καλοφωλία ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κος Πάνος Μπόζος ο γεωπόνος της διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας κος Αντώνης Παρασκευόπουλος εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και πολλοί αγρότες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στους προσκεκλημένους οι βουλευτές Κος Κουσελάς και κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνα κος Γιάννης Φλιντίσης ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας φανερά φορτισμένος λόγω Καλλικράτη περιορίστηκε στο να καλωσορίσει τον κόσμο ως δήμαρχος της πόλης και είπε ότι περνά ίσως την πιο δύσκολη μέρα για την πόλη στα 8 χρόνια που είναι Δήμαρχος. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας ενώ απέφυγε να κάνει κάθε άλλη αναφορά.

Δείτε το σχετικό video με την ομιλία του Κου Ξύγκα.



Αμέσως μετά την ομιλία του ο Κος Ξύγκας αποχώρησε από την συγκέντρωση για να συναντηθεί με μέλη της παράταξης του για να δουν τι θα γίνει με τον Καλλικράτη.

Δείτε το video με την αποκλειστική δήλωση του Κου Ξύγκα στο Φιλιατρά News την ώρα που αποχωρούσε από το Βορρέειο.



O πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καρπουζιού Καθηγητής κος ΠάνοςΑθανασόπουλος μίλησε για το θεσμό της γιορτής αλλά και την επιμονή για να αλλάξει η νοοτροπία μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο μοντέλο στο οποίο θα πρέπει οι παραγωγοί να προσαρμόζονται συνεχώς για να είναι ανταγωνιστικοί.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η γιορτή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και χρονιά με την χρονιά γίνεται ακόμα καλύτερη. Χρειάζεται ακόμα καλύτερη οργάνωση και ακόμα καλύτερη προώθηση του Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι αναλύσεις από τους εκπροσώπους ομάδων παραγωγών που ήρθαν από Ιταλία και Ισπανία όπου ανέλυσαν τον τρόπο παραγωγής και εμπορίας του καρπουζιού στην χώρα τους.
Ο τελικός κριτής είναι το καταναλωτικό κοινό είπαν ενώ εξέφρασαν την πεποίηθησ ότι μόνο με πιστοποίηση και τυποποίηση του προϊόντος μπορούμε να ανταγωνιστούμε στο μέλλον την αγορά.



10 σχόλια:

  1. Το Καρπούζι ενώνει τον νέο Δήμο Τριφυλίας και θα προχωρήσει ενωμένος και δυνατός.
    Ελπίζω οι εσκεμμένες κραυγές από μερικούς να σταματήσουν και να το πάρομε απόφαση ότι ο νέος Δήμος ενώνει όλους τους Τρφύλλιους και αφήνοντας πίσω ακρότητες , εντάσεις και τοπικισμούς θα προχωρήσουν για το καλό της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μηπως εισαι τουρκακι και σε βολευει?

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βουιζει ο τοπος οτι στο νεο ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ εχει κλειδωσει η υποψηφιοτητα του κ.ΜΙΜΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ για το ΠΑΣΟΚ!!!
    Ετσι εξηγουνται τα τερτιπια... κ.ΜΙΜΗ
    ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ για ΕΦΗΜΕΡΗ ΔΟΞΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ !!!!
    ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΧΡΟ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oraia fotografia oloi mesa ektos apo ton agroti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας πουλήσανε για τα κομματικά συμφέροντα. Θα περάσει τελικά ο Διαλυκράτης, γιατί μερικοί θέλουν να γίνουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι. Όταν είναι να ζητήσουμε βοήθεια από το κόμμα για την πόλη μας, τότε δεν κάνουμε τίποτα, αλλά μεθαύριο στις εκλογές από τους ψηφοφόρους θα ζητάμε ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. NLS έχεις κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι αυτό που αναφέρεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ΑΝΩΝΥΜΟ ΝLS για την λέξη ΤΟΥΡΚΑΚΙ.
    Είμαι από την διπλανή πόλη με το όνομα Κυπαρισσία στην οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πάνω από δέκα Φιλιατρινοί ελέυθεροι επαγγελατίες.
    Δουλεύουν πάνω από πενήντα άτομα Φιλιατινοί στην πόλη αυτή.
    Σε αυτή την πόλη διαμένει και εργάζεται η αδελφή του Δημάρχου Φιλιατρών(που τόσο κατηγορεί την Κυπαρισσία)και διαθέτει και τριόροφη ιδιόκτητη οικία.
    Σε αυτή την πόλη πηγαίνουν στο σχολείο μαζί με
    τα παιδιά μου τα παιδιά της αδελφής του Δημάρχου Φιλιατρών(Τα ανίψια του Δημάρχου Φιλιατρών).
    Σε αυτή την πόλη πηγαίνουν στο Τεχνικό Λύκειο πάρα πολλά παιδιά από τα Φιλιατρά-Γαργαλιάνους. κλπ. Χαλαρώστε η ένταση δεν κάνει καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι και η άλλη αδερφή του Δημάρχου Φιλιατρών μένει στην Αθήνα!! Και ο κουνιάδος του είναι από τη Θεσσαλονίκη ή την Αλεξανδρούπολη ή τη Σουηδία! Σημασία έχει που αποφασίζει κάθε άνθρωπος να κάνει τη ζωή του! Όχι που αποφασίζουν οι συγγενείς του!!!! Ο Δήμαρχος επέλεξε τα Φιλιατρά και ως κάτοικος Φιλιατρών εξελέγη Δήμαρχος!! Το που έχει σπίτι ο μπατζανάκης του δεν έχει σχέση! Και οι 10 Φιλιατρινοί που δουλεύουν στην Κυπαρισσία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!! Στην Αθήνα δουλεύουν πολύ περισσότεροι Φιλιατρινοί, θα ζητήσουμε δηλαδή συνένωση με την Αθήνα?? ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ή ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΩΡΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε ανωνυμε 8.48πμ
    μονον εσεις σκεφτεστε ετσι
    Αν ειχαν και οι ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ η τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ θα κλαιγατε τη μοιρα σας...
    Και δεν σας φτανουν ολα αυτα που δεν τα κερδισατε
    αλλα τα κλεψατε η σας τα χαρισαν θελετε και τμημα ΤΕΙ !!!
    Ειστε ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ και ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ.
    Γιαυτο και δεν σας χωνευει κανεις απο τη γυρω περιοχη.

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.